JR_2010 Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Já mám doma švýcaráky dva, proto když limitku, tak co nejvíc modifikovanou, čím víc úchyláren, tím líp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 24. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Komentář z pohledu účastníka limitky: Úplně upřímně, nevím jestli cílem má být zaujmout co nejvíce lidí. Chceme udělat nůž, který si bude moct říkat limitka = v mých očích se odlišuje od ostatních. Zelených / hnědých mysliveckých nožů jsem viděl tuny. A dělat kopii již existujícího úplně nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 před 26 minutami, prischera napsal: Souhlasim s warranem. Mydlinka psal zelena nebo hneda micarta. U G10 barvy nezminoval, ale jen jednobarevnou. Takze tu nema smysl moc spekulovat nad barvou, pockame co na na @mydlinkaTM Tak to psal mimo: “No a nebo potom Modrou G10 ale k ní mi ty mosazné doplňky moc nesedí.” Takze tam by se asi misto mosazi pouzila alpaka, pokud me pamet neklame, ovsem ta se zase nehodi na prilozky, coz znamena, ze … to za me bude muset dokoncit @mydlinkaTM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 (upraveno) double, pardon. Upraveno 24. ledna 2024 uživatelem John_Lenon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 (upraveno) před 11 minutami, mAra_ napsal: Komentář z pohledu účastníka limitky: Úplně upřímně, nevím jestli cílem má být zaujmout co nejvíce lidí. Chceme udělat nůž, který si bude moct říkat limitka = v mých očích se odlišuje od ostatních. Zelených / hnědých mysliveckých nožů jsem viděl tuny. A dělat kopii již existujícího úplně nechci. To se přeci nevylučuje s tím, co jsem napsal. Unikátní bude už jenom v tom, že na něm bude logo chronomagu. Upraveno 24. ledna 2024 uživatelem John_Lenon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Omlouvam se, jsem cele odpoledne v dilne. Co se tyka te micarty s US hvezdou, tak je to černá micarta. Fotka zkresluje. Problem u micarty je ten, že patinuje. Někteří nožomilové to milují a vyhledávají. ALE jsou majitele nožů kterým to vadí. Já osobně, pokud to není vyloženě na přání, micartu napouštím voskem s olejem. U zelene a hnědé barvy to krásně vytáhne barvu. U černé micarty to schová tu kresbu tkaniny. Hnědá/natural micara je po obrobení spiš oranžova, ale časem (i v černém šupleti) sama zhnědne. Ta zelená ten hnědý nádech chytne trochu taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Hnědá natural navoskovana hned po vyrobeni. Ta sama po čase v šupleti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Černá nenavoskovaná a častečne navoskovaná jenom na hranach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Výběr těchto tří barev jsem volil kvuli tomu, že se do ČR celkem běžně dováží v tloušťce 3,2mm což je idealní tloušťka na vyrobu střenek pro vinoxy. Upřimně nedovedu si představit jak bych frezoval 30 desticek z tloustky 6,4 na 3,2mm moji nejvetsi frezou, ktera ma prumer 6mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Patrně to znamená, že v úvahu přichází jen zelená, hnědá a černá. Ale kdyby byla ve hře i modrá, líbila by se mi asi nejvíc a vůbec mi nepřijde, že by se modrá tloukla s mosaznými doplňky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Ta hnědá je fantastická před i po Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Modrou, připadne jinou G10 jsem nevetoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 před 10 minutami, shewcza napsal: Ta hnědá je fantastická před i po Já jsem obecně spis pro micartu, působí na mě hodnotnejsim dojmem. nicméně, ta modrá g10, co dával teď Vojta taky nevypadá zle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Taky jsem myslel na Micartu, přijde mi, že má takový příjemnější vzhled, nepříliiš syté barvy, texturu a že pěkně patinuje. Tahle modrá G10 je zrovna modrá dost agresivně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 (upraveno) @mydlinkaTM moc díky za vysvětlení a obrázky. Co je tohle, mě to připadá bledě modrý, ale může to být šedá s černou, ... cokoliv, protože ty barvy to fakt asi zkresluje. Existuje nějaká G10 ve světlenšjí barvě na povrchu?my Upraveno 24. ledna 2024 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Tohle je G10 šedo/černa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 Dobra, nenahodime zase hlasovani? Prijde mi, ze se tu lehce motame v kruzich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2024 (upraveno) Začal bych nejdřív materiálem. Myslím, že Vojta tu veškeré zaludnosti obou možností popsal dostatečně. Upraveno 24. ledna 2024 uživatelem John_Lenon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 (upraveno) Pro ty, kdo netuší, tak kniland.cz vcelku hezky píše: G-10 - pevný a odolný kompozitní materiál na bázi skelného vlákna. G-10 se vyrábí namáčením více vrstev skelných vláken v epoxidové pryskyřici a následným zpracováním pod vysokým tlakem a teplotou. Výsledný materiál je velmi pevný, tvrdý a zároveň lehký a příjemný na dotek. Momentálně patří G-10 mezi nejpoužívanější materiály na rukojetích kvalitních zavíracích nožů. Micarta® - materiál na stejné bázi jako G-10, avšak místo skelných vláken se používá tkanina, nejčastěji lněná. Rovněž vlastnosti Micarta jsou velmi podobné jako u G-10. Je to velmi pevný, tvrdý a lehký materiál, příjemný na dotek. Zároveň dodává noži o něco elegantnější vzhled než jiné syntetické materiály. ...ještě bych dodal, že textilní vlákna u Micarta znamenají určitou citlivost vůči vlhku. Upraveno 25. ledna 2024 uživatelem Radim01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 Me je to vlastně jedno, oba materiály jsou super a je to posun vuci originálu. V kombinaci s tou mosazi to bude pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se