Přejít na obsah

Chmg limitka volume II - nůž

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Komentář z pohledu účastníka limitky: Úplně upřímně, nevím jestli cílem má být zaujmout co nejvíce lidí. Chceme udělat nůž, který si bude moct říkat limitka = v mých očích se odlišuje od ostatních. Zelených / hnědých mysliveckých nožů jsem viděl tuny. A dělat kopii již existujícího úplně nechci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, prischera napsal:

Souhlasim s warranem. Mydlinka psal zelena nebo hneda micarta. U G10 barvy nezminoval, ale jen jednobarevnou. Takze tu nema smysl moc spekulovat nad barvou, pockame co na na @mydlinkaTM :)

Tak to psal mimo:

“No a nebo potom Modrou G10 ale k ní mi ty mosazné doplňky moc nesedí.”

Takze tam by se asi misto mosazi pouzila alpaka, pokud me pamet neklame, ovsem ta se zase nehodi na prilozky, coz znamena, ze … to za me bude muset dokoncit @mydlinkaTM 😁

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, mAra_ napsal:

Komentář z pohledu účastníka limitky: Úplně upřímně, nevím jestli cílem má být zaujmout co nejvíce lidí. Chceme udělat nůž, který si bude moct říkat limitka = v mých očích se odlišuje od ostatních. Zelených / hnědých mysliveckých nožů jsem viděl tuny. A dělat kopii již existujícího úplně nechci.

To se přeci nevylučuje s tím, co jsem napsal. Unikátní bude už jenom v tom, že na něm bude logo chronomagu. :)

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odkaz ke komentáři

Omlouvam se, jsem cele odpoledne v dilne. :(

Co se tyka te micarty s US hvezdou, tak je to černá micarta. Fotka zkresluje. Problem u micarty je ten, že patinuje. Někteří nožomilové to milují a vyhledávají. ALE jsou majitele nožů kterým to vadí. Já osobně, pokud to není vyloženě na přání, micartu napouštím voskem s olejem. U zelene a hnědé barvy to krásně vytáhne barvu. U černé micarty to schová tu kresbu tkaniny. 😞 Hnědá/natural micara je po obrobení spiš oranžova, ale časem (i v černém šupleti) sama zhnědne. Ta zelená ten hnědý nádech chytne trochu taky. 

Odkaz ke komentáři

Výběr těchto tří barev jsem volil kvuli tomu, že se do ČR celkem běžně dováží v tloušťce 3,2mm což je idealní tloušťka na vyrobu střenek pro vinoxy. Upřimně nedovedu si představit jak bych frezoval 30 desticek z tloustky 6,4 na 3,2mm moji nejvetsi frezou, ktera ma prumer 6mm. 😞

Odkaz ke komentáři

@mydlinkaTM moc díky za vysvětlení a obrázky. Co je tohle, mě to připadá bledě modrý, ale může to být šedá s černou, ... cokoliv, protože ty barvy to fakt asi zkresluje. Existuje nějaká G10 ve světlenšjí barvě na povrchu?image.jpeg.75518ef6760abb4de06eab21589a46cc.jpegmy

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Pro ty, kdo netuší, tak kniland.cz vcelku hezky píše:

G-10 - pevný a odolný kompozitní materiál na bázi skelného vlákna. G-10 se vyrábí namáčením více vrstev skelných vláken v epoxidové pryskyřici a následným zpracováním pod vysokým tlakem a teplotou. Výsledný materiál je velmi pevný, tvrdý a zároveň lehký a příjemný na dotek. Momentálně patří G-10 mezi nejpoužívanější materiály na rukojetích kvalitních zavíracích nožů.

Micarta® - materiál na stejné bázi jako G-10, avšak místo skelných vláken se používá tkanina, nejčastěji lněná. Rovněž vlastnosti Micarta jsou velmi podobné jako u G-10. Je to velmi pevný, tvrdý a lehký materiál, příjemný na dotek. Zároveň dodává noži o něco elegantnější vzhled než jiné syntetické materiály.

...ještě bych dodal, že textilní vlákna u Micarta znamenají určitou citlivost vůči vlhku.

Upraveno uživatelem Radim01
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...