Goran02 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Odesláno 10. května 2024 Ujet se to bude dát, ikdyž už je to spíš víc, než optimum. Já jezdím cca 30 km a to mě ta cesta celá baví. Cestovní rychlost max kolem stovky, takže na okreskách, pokud to nebudou samé kopce, to poletí, stejně tak ve městě. Je to o počasí, výbavě, náladě.
warann Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Odesláno 10. května 2024 No asi tak. My napr. loni delali Alpy, asi 800-900km, 3 velky skutry a jeden prave 125. Zvladl to v pohode, byt v kopcich samozrejme ztracel. Dodavam ze majitel ma cca 100 kg a podle me je u tohodle objemu uz kazdy kilo navic znat. Jinak ja prubezne dojizdim cca 20 km v Polabi a je to na bezny dojizdeni tak akorat. Dokazu si predstavit mozna 30km, vic uz bych bral jako prilezitostny zpestreni. Nicmene vetsi vzdalenost by by se mi asi nechtelo dojizdet ani autem . To jsem asi moc nepomohl
shewcza Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Odesláno 10. května 2024 Kolega takovou vzdálenost jezdí každý den na kole, takže tohle je zbytečný luxus
xvoloda Odesláno 12. května 2024 Nahlásit Odesláno 12. května 2024 Vypadá to jako Čína, těch 65 km už je celkem dost, pokud musíš být v práci každej den Jinak mě osobně cokoliv přes 40 km už na 125 přijde hodně. Jako jet na výlet je něco jiného než rutina denního dojíždění
kuncák7 Odesláno 12. května 2024 Nahlásit Odesláno 12. května 2024 Diky, tak nějak jsem si to myslel. Navíc, nejsem vůbec vyjezdenej ( jak jsem psal, nikdy jsem nic takového nařídil, mimo babety před cca 25 lety ) a tak se nejdriv seznamim a budu spis jezdit výlety. Shewcza- ano, byl jsem na tom podobně, ale to už je taky skoro 25 let, ted kolo do 15 km.
GMT Odesláno 12. května 2024 Nahlásit Odesláno 12. května 2024 Zkoušel jsem na Honda SH125 30km do práce po relativně vytížené hlavni silnici a jde to. Mám přes 100kg, na rovinách z toho vymáčknu přes 100km/h a v táhlém kopci se na 90 udržím, tzn. Náklaďáky mě nepředjíždí, osobáky občas. Časově proti dojíždění autem prakticky stejné. Fajn zpestření když je sucho.
Ivan Lelák Odesláno 13. května 2024 Nahlásit Odesláno 13. května 2024 Chlapi, na skůtru 125 ccm se dá jezdit na dovolenou! Jede to přes 100 km/h (podle hmotnosti více či méně) a to stačí, i když v kopcích to vadne. Doporučuji topcase, větší plexisklo, případně chrániče rukojetí, prostě si to udělat komfortnější. My koupili starší Yamahu N-max 125 poměrně nedávno, hlavně pro dámskou část, aby mohla dojet do práce, na nákup ale hlavně na občasné výlety. Dcera se s ním začala seznamovat po ulici poměrně nedávno, o víkendu jsme už dali zkušební okruh, jen 10 km, ale je to pokrok, v životě nic takového neřídila a je nadšená (já za ní jel na BMW C1)
klobadysek Odesláno 14. května 2024 Nahlásit Odesláno 14. května 2024 Tak na dolenou lidi (dobrodruzi) jeli na ledacčem. Ale na to 125 optimální není. A taky není 125 jako 125. Taková Čína co má Kuncák je ráda, když motor vytáhne 6 kW, zatímco plnotučné 125 mohou mít až limitních (pro ř. sk. B ) 11 kW. Za mě ta Čína je OK tak na 15-20km dojíždění, podle členitosti terénu, 60 km spíše utrpení.
kuncák7 Odesláno 14. května 2024 Nahlásit Odesláno 14. května 2024 Pravda, má udávaných 6,4 kW a já bohužel nejsem žádná muší váha . No a manželka se toho zase bojí z druhé strany - je muší váha a je to na ní moc silné ( takže se uvažuje ještě o něčem jako Vespa nebo elektro ).
Leopold Odesláno 14. května 2024 Nahlásit Odesláno 14. května 2024 (upraveno) Keď je dostatok času tak sa aj na 50cm3 da jazdiť na výlety . Čím väčšiu a výkonnejšiu motorku som mal tým menej som si z výletu domov doniesol ,ale bolo to rýchle . Upraveno 14. května 2024 uživatelem Leopold
warann Odesláno 14. května 2024 Nahlásit Odesláno 14. května 2024 Jj a jako inspiraci bych koukl na toto: https://www.csfd.cz/film/655883-25-km-h/prehled/
Artesia Odesláno 14. května 2024 Nahlásit Odesláno 14. května 2024 V 13. 5. 2024 v 9:20, Ivan Lelák napsal: Chlapi, na skůtru 125 ccm se dá jezdit na dovolenou! Jede to přes 100 km/h (podle hmotnosti více či méně) a to stačí, i když v kopcích to vadne. Doporučuji topcase, větší plexisklo, případně chrániče rukojetí, prostě si to udělat komfortnější. My koupili starší Yamahu N-max 125 poměrně nedávno, hlavně pro dámskou část, aby mohla dojet do práce, na nákup ale hlavně na občasné výlety. Dcera se s ním začala seznamovat po ulici poměrně nedávno, o víkendu jsme už dali zkušební okruh, jen 10 km, ale je to pokrok, v životě nic takového neřídila a je nadšená (já za ní jel na BMW C1) Jestli tam máš, Ivane, ještě původní Dunlop Scootsmart, doporučuji vyměnit. Třeba výše zmíněné Michelin City Grip 2 jsou OK.
Ivan Lelák Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Odesláno 15. května 2024 (upraveno) před 14 hodinami, Artesia napsal: Jestli tam máš, Ivane, ještě původní Dunlop Scootsmart, doporučuji vyměnit. Třeba výše zmíněné Michelin City Grip 2 jsou OK. Původní pneu tam už nejsou, ale nemyslím, že by se nedalo jezdit na jakýchkoliv pneu. Některé jsou lepší, jiné horší, ale předpokládám, že holky na tom skútru najezdí 1000 km ročně pohodovým tempem a bude jim jedno, co tam mají za gumy. V 14. 5. 2024 v 10:10, klobadysek napsal: Tak na dolenou lidi (dobrodruzi) jeli na ledacčem. Ale na to 125 optimální není. A taky není 125 jako 125. Taková Čína co má Kuncák je ráda, když motor vytáhne 6 kW, zatímco plnotučné 125 mohou mít až limitních (pro ř. sk. B ) 11 kW. Za mě ta Čína je OK tak na 15-20km dojíždění, podle členitosti terénu, 60 km spíše utrpení. Nejde o dobrodruhy. Někdo jezdí na dovolenou na kole, které jede 20 km/h. Někdo na velké motorce, někdo obytným autem, někdo spí v osobáku. Já mám na velké motorce naježděno 350 tisíc km po celé Evropě a když si udělala dcera minulé přítelkyně ŘP na motorku do 11 kW a dostala Varadero 125, vyrazili jsme na dvou velkých BMW + Varadero do Alp. Přesuny jsme jeli 100-110 km/h a šlo to, no tak jsme byli v cíli o hoďku později. V kopcích Varadero hodně vadlo, ale počkali jsme na ní nahoře. Dlouhé roky jsem jezdil turistiku kromě velké motorky i na čínské replice Hondy Gorilla, přestavěné na cestování, motor 150 ccm, kola 8". Lidi mne označovali za dobrodruha, ale ono to tak nebylo, motorka byla lehoučká, celkem pohodlná, denní etapy kolem 500 km byly v pohodě, párkrát jsem ujel za den 700 km a jednou 1000, to už byl ale extrém. Prostě to jde a není to myslím o nějaké sebemrskačské úchylce. Upraveno 15. května 2024 uživatelem Ivan Lelák doplnění foto
Kairos Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Odesláno 15. května 2024 Dneska jsem si nazul Conti Contiscoot a jsou skvely, drzi vyborne. Dodnes jsem myslel, ze tankslaper me muze potkat jen na velky masine, skutr ani nadrz nahore nema, ale kvalita silnic ve strednich Cechach me vyvedla z omylugumy za to nemohly
Waya03 Odesláno 30. května 2024 Nahlásit Odesláno 30. května 2024 DAXík už má natočeno přes 1000km a ke po prvním servisu. Nechal jsem taky přezout gumy na Michelin City Grip 2. No a dneska dorazil balík z Thajska a pustil jsem se do tuningu Střední nosič na příruční taštičku a zadní nosič na větší zavazadlo. Pak ještě skládací zrcátka z Českého e-shopu Šéfis. Určitě jsem ještě neskončil, tunit mě baví Poradil by někdo šikovné zavazadlo na ten zadní nosič? Představoval bych si nějaký tail bag tvaru do trojúhelníku, spíše trochu větší.
kuncák7 Odesláno 3. června 2024 Nahlásit Odesláno 3. června 2024 Trudne začátky nováčka nepolibeneho čímkoliv motorovym na dvou kolech. Ráno jsem potřeboval jet k zubari, ale holt jsem dlouho nejezdil a tak jsem nenastartoval ( vim, ze mi to bylo řečeno v počáteční nalejvce, ale bylo moc info ). Takže k zubari autem a ja uspesne nasel nabíječku a vyjedu si snad odpoledne ( jestli zase nebude pršet).
xvoloda Odesláno 4. června 2024 Nahlásit Odesláno 4. června 2024 bez odpojovače to nebude příště jinačí.
Waya03 Odesláno 14. června 2024 Nahlásit Odesláno 14. června 2024 Bagáž vyřešena od značky Held. Pár samodomo úprav a všechno sedne tip-ťop
kuncák7 Odesláno 23. června 2024 Nahlásit Odesláno 23. června 2024 Mala projížďka po okolí ( moc to tu neznám a tak jsem skončil uplne jinde, než jsem plánoval), vic me štve, že jsem si nechal na ruce automaty, nemam to rad.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se