Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak jak bylo popsáno, vlažná voda + cukr, do toho droždí, je jedno jestli instantní, nebo čerstvé a mouka, ten olej je zbytečný, ten používám jen na vymazání mísy na kynutí.

Ale co je nejdůležitější na tom celém je mouka, já kupuju v Makru Pizza mouku v 5kg pytli, 00 Grano Duro.

Věř tomu,že těsto chutná úplně jinak, než kdybys ho dělal z obyč. hladký mouky.

Ta mouka musí mít vysoký obsah lepku - potom s tím můžeš točit a tvarovat korpus jako to dělaj v pizzerii.

Na korpusu se potomdělaj i ty bubliny a krásně křupe.

Já to dělám válečkem. Docela ujde i PIZZA mouka od RAMILLU, maj v TESCU.

Ahoj, mohl bych poprosit o recept na těsto na pizzu?! Už jsem jich par vyzkoušel a stále hledam. Jeste by mě zajímalo jestli těsto valíte válečkem,nebo ho vytahujete rukama? A ještě pečení, na kamenů na pizzu v troubě? Nebo jiná varianta, pro elektronickou troubu? Diky.

Odesláno

Děkuju obrbobr! Ještě by mě zajímalo jak pečení v domácích podmínkách. Ty výše uvedené pece jsou fajn,ale kdo to doma ma? Tim se nechci nikoho dotknout.

Děkuju za tip na mouku,o její kvalitě a druhu se toho moc nepíše. Prostě hladká 00 a šmitec. Diky Michal

Odesláno

čo všetko je v tom chilli Ondrej prosím ťa...? :)

Odesláno

Díky kluci :)

Na olivaci cibule a cesnek, pomlete hovězí, sůl, pepř, chilli. Orestuju , přidám červené vino, nechám vyvarit, přidám protlak, plechovku červených fazoli a 2 plechovky chilli fazoli, kukuřici,kořeni , a to je vše. :). K tomu buď ryzí nebo opecenou bagetu a sklenku dobrého červeného.

Odesláno

Zagoogluj sugo alla bolognese emanuel ridi. S Italem b kuchyni. Musim ho delat doma tak 4 litry. Naprosto top jidlo pro deti. Potom z mrazaku tepla vecere se spagatama. Dodrz ten muskatovy orisek i mleko. Sorry, ze pisu jak blb - mobil

Právě se to dovařuje. Jsem zvědavej.
Odesláno

Jo, udělal jsem to podle Jamieho. Na horké pánvi, naběračka omáčky, hrst špagátů, parmazán, trocha oliváče, smíchat, na talíř. Bylo to výborné, špagáty akorát na skus, muškátový ořech, mlíko a Rioja tomu daly skvělou chuť.

Odesláno (upraveno)

Nechal sem se strhnout hype vlnou medvědího česneku a akorát jsem z něj udělal pesto. To by člověk neřekl, jak je takovej nenápadnej lopuch ve větším množství extrémně aromatickej.. Příště dělat přes den, ať je čas to vyvětrat! :wacko:

Upraveno uživatelem busdriver
Odesláno

Poprvé jsem zkoušel "šneky"

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Woe, to je pracovn?-jídelní stůl :) před jídlem musím vždycky odklidit pastelky, vodovky, modelínu a asi kilo odstřižků všeho možného (tuhle jsem našel moc p?knou vystřihovánku z jedný faktury...)

Odesláno

Večeře - krevety na olivovém oleji s česnekem a bílým vínem, k tomu bageta. Paráda :)

Odesláno

krevety si už kupoval asi predvarené, však? Akurát sa idem pustiť prvýkrát v živote do čerstvých, nepredvarených kreviet tak som zvedavý na to lúpanie a pytvanie :) Teóriu poznám, pár videií mám za sebou tak snáď to neposeriem... :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...