Skalamander Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Skvělé, my dneska děláme skoro to samé. Jen je v náplni pouze kopřiva a při pečení lehce podléváme bílým vínem.
tombed Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 hciq paráda Ludvo, medvědí česnek města objevila, asi skrz trhy a zdravou stravu, babky ho na vesnicích používali leta, zrovna voní kolem meandrů Odry v lužním lese, to se vždycky až točí hlava
Ludwig Wittgenstein Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 hciq paráda Ludvo, medvědí česnek města objevila, asi skrz trhy a zdravou stravu, babky ho na vesnicích používali leta, zrovna voní kolem meandrů Odry v lužním lese, to se vždycky až točí hlava Však jasné. Proto jsem tam dával toho smajlíka. Babička, a nakonec ještě i moje máma, používala medvěďáka celkem pravidelně. Skvělá záležitost Když jsou ty velikonoce ..... Moc pěkný. Nádivka je ke kuřeti nebo samostatně? No a ten poslední obrázek s mazancem je fakt jak namalovanej.
gandalf Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 To není nádivka, ale velikonoční sekaná /tady tomu říkáme "sekanina"/. Jí se to samostatně se salátem.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 To není nádivka, ale velikonoční sekaná /tady tomu říkáme "sekanina"/. Jí se to samostatně se salátem. Aha, zajímavý. U nás na Moravě děláme něco dost podobnýho (alespoň strukturou mně to přijde v podstatě totožný), akorát tomu říkáme "jarní" nebo "velikonoční" nádivka. A jí se to buď samostatně s bramborem (občas i s knedlíkem a zelím) nebo se kousek přikládá ke kuřeti...
kejklik Odesláno 8. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 To není nádivka, ale velikonoční sekaná /tady tomu říkáme "sekanina"/. Jí se to samostatně se salátem. Právě se peče v troubě a v Sudetech tomu říkáme "velikonoční hlavička".
Horhe Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 (upraveno) Já to samý zejtra ráno nacpu do kachny...a říkám tomu nádivka Upraveno 8. dubna 2012 uživatelem Horhe
Návštěvník Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 (upraveno) Babica vari sekanou s kokosovym mlikem, broskvema a cernym pivem. Du blejt Edit: pan kuchar do toho jebnul jeste dijonskou hořtici Upraveno 8. dubna 2012 uživatelem Roman I.
gandalf Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 4 Hciq + Gandalf - pěkný, pánové !!! Díky, díky.
PepaSFI Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Právě se peče v troubě a v Sudetech tomu říkáme "velikonoční hlavička". tady na Vysočině se tomu kupodivu taky říká hlavička. Přesný recept se asi bude na různých místech lišit ale jak je vidět, podobná věc se dělá i na místech dost vzdálených. U nás se do toho dává uzené maso, něco zeleného co zahrada dá a ta hmota obsahuje hlavně krupici. Jí se to samostatně, za tepla i za studena nakrájené na kostky, prostě taková masová buchta.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Babica vari sekanou s kokosovym mlikem, broskvema a cernym pivem. Du blejt Edit: pan kuchar do toho jebnul jeste dijonskou hořtici Tak to jsem zase něco prošvih. Jestli on nakonec není spíš génius. V jednom sitcomu se hlavní postavy těšili do nově otevřený, snobský restaurace, která byla vyhlášená svými fúzemi mezi světovými kuchyněmi. Ten večer zrovna podávali herinka s kokosovým mlékem a říkali tomu Mahalo Valhalla. Ne, samozřejmě, že je to debil...
gandalf Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Tady se do toho mají dávat 3 druhy masa, kvanta rohlíků, mléko, polévka /trochu/ z uzeného masa, bylinky /kopřivy, popenec, pažitka, česnek ...../žloutky, sníh z bílků, trochu pepře, muškátový oříšek, sůl .... /chilli jsem tam dát nesměl/. Recept se liší místo od místa.
onney Odesláno 11. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2012 Co se týče výše zmiňovaného medvěďáku, dávám ho snad do všeho a na zimu ho každý rok zamrazím. Kolem chalupy toho máme lány a používáme ho už léta. Výborný je třeba i do salátů. Kdo nezná, musí zkusit :-)
mondeo2 Odesláno 11. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2012 Co se týče výše zmiňovaného medvěďáku, dávám ho snad do všeho a na zimu ho každý rok zamrazím. Kolem chalupy toho máme lány a používáme ho už léta. Výborný je třeba i do salátů. Kdo nezná, musí zkusit :-) No neboj mám ho v mrazáku 4 velký sklenice a při zpracování jsem s tím zasmradil celý byt.Rodina byla moc nadšená, ještěže nikdo nepřišel na návštěvu
Gilius Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 Dnes "něco jako" Boloňská omáčka. Pravou jsem udělat nemohl, to by mi doma nemohli baštit. Takže s mírnou úpravou.
Horhe Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 (upraveno) Hádanka pro dnešní den: Copa nám to na sporáku bublá?Nápověda: Je v tom nějaká kližka, cibul, koření a trinidad scorpion od Gandalfa. Upraveno 14. dubna 2012 uživatelem Horhe
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se