Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

hciq paráda :smile_anim:

Ludvo, medvědí česnek města objevila, asi skrz trhy a zdravou stravu, babky ho na vesnicích používali leta, zrovna voní kolem meandrů Odry v lužním lese, to se vždycky až točí hlava

 

Však jasné. Proto jsem tam dával toho smajlíka. Babička, a nakonec ještě i moje máma, používala medvěďáka celkem pravidelně. Skvělá záležitost

 

Když jsou ty velikonoce .....

 

Moc pěkný. Nádivka je ke kuřeti nebo samostatně? No a ten poslední obrázek s mazancem je fakt jak namalovanej.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není nádivka, ale velikonoční sekaná /tady tomu říkáme "sekanina"/. Jí se to samostatně se salátem.

 

Aha, zajímavý. U nás na Moravě děláme něco dost podobnýho (alespoň strukturou mně to přijde v podstatě totožný), akorát tomu říkáme "jarní" nebo "velikonoční" nádivka. A jí se to buď samostatně s bramborem (občas i s knedlíkem a zelím) nebo se kousek přikládá ke kuřeti...

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Babica vari sekanou s kokosovym mlikem, broskvema a cernym pivem. Du blejt :sick01:

 

Edit: pan kuchar do toho jebnul jeste dijonskou hořtici

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě se peče v troubě a v Sudetech tomu říkáme "velikonoční hlavička".

 

tady na Vysočině se tomu kupodivu taky říká hlavička. Přesný recept se asi bude na různých místech lišit ale jak je vidět, podobná věc se dělá i na místech dost vzdálených. U nás se do toho dává uzené maso, něco zeleného co zahrada dá a ta hmota obsahuje hlavně krupici. Jí se to samostatně, za tepla i za studena nakrájené na kostky, prostě taková masová buchta.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Babica vari sekanou s kokosovym mlikem, broskvema a cernym pivem. Du blejt :sick01:

 

Edit: pan kuchar do toho jebnul jeste dijonskou hořtici

 

Tak to jsem zase něco prošvih. Jestli on nakonec není spíš génius. V jednom sitcomu se hlavní postavy těšili do nově otevřený, snobský restaurace, která byla vyhlášená svými fúzemi mezi světovými kuchyněmi. Ten večer zrovna podávali herinka s kokosovým mlékem a říkali tomu Mahalo Valhalla. :)

 

Ne, samozřejmě, že je to debil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady se do toho mají dávat 3 druhy masa, kvanta rohlíků, mléko, polévka /trochu/ z uzeného masa, bylinky /kopřivy, popenec, pažitka, česnek ...../žloutky, sníh z bílků, trochu pepře, muškátový oříšek, sůl .... /chilli jsem tam dát nesměl/. Recept se liší místo od místa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče výše zmiňovaného medvěďáku, dávám ho snad do všeho a na zimu ho každý rok zamrazím. Kolem chalupy toho máme lány a používáme ho už léta. Výborný je třeba i do salátů. Kdo nezná, musí zkusit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče výše zmiňovaného medvěďáku, dávám ho snad do všeho a na zimu ho každý rok zamrazím. Kolem chalupy toho máme lány a používáme ho už léta. Výborný je třeba i do salátů. Kdo nezná, musí zkusit :-)

 

 

No neboj mám ho v mrazáku 4 velký sklenice a při zpracování jsem s tím zasmradil celý byt.Rodina byla moc nadšená, ještěže nikdo nepřišel na návštěvu :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...