vlasta66 Odesláno 18. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2015 Hovězí líčka na víně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 22. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2015 Jako každý rok touhle dobou se vyrojily houfy Chroustů Obecných (Maikäfer) a tak jsem se rozhodl zde představit jeden tradiční německý recept z 19. století - Maikäfersuppe (chroustová polévka). Nasbíral jsem je dnes ráno s dcerkou cestou do školky, takže brouci byli krásně čerství, dokonce tak čerství, že se mi po přesypání do misky část rozletěla po kuchyni. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na osobu se počítá s ca. 30. chrousty. Otrháme nožičky a krovky, pečlivě omyjeme ve vodě a roztlučeme v hmoždíři. Roztlučené chrousty čtvrthodinku orestujeme na másle a pak zalijeme kuřecím vývarem a povaříme. Zcedíme, můžeme zahustit moukou a přidat žloutek. Kdo nemá chuť na polévku, může chrousty jen orestovat a lehce poprášit moučkovým cukrem. Dobrota. Nééééé, konec srandy, Nasbíral jsem je pro pejska, on je má strašně rád - syrové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 22. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2015 358mi připomělo...... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pillow Odesláno 23. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Tohle pěkně zhudebnila folková kapela Hop Trop, písnička Chrousti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 24. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2015 Náhodou, v podstatě stejný recept na tradiční českou chroustovou polívku byl (spolu s dalšími vychytávkami - před pár lety se mi do pazour dostalo původní vydání) hned na začátku vyhlášené kuchařské knihy Magdaleny Dobromily Rettigové, takže nejde o až tak úplně aprílový joke... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2015 Je to tak Radku, podobný recept najdeš v českých dobových kuchařkách, takže ten recept neni joke. Jako vtip bylo myšleno to, že tu polívku budu vařit, to by mě asi manželka vysadila před dveře s broukama i s hrncema. Brouky jsem nasbíral a pejsek si pochutnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly04 Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2015 K dnešní oslavě mých narozenin od mé chapajici manželky :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 Předmájová svačinka :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 TO JE PROVOKACE TAKHLE NAVEČER!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 A to jsem ani nezmínil, že jsme ještě rožnili beránka ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 cílená provokace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2015 Ale no tak, byl to jen "kamerunec" - skoro žádný tuk, takovej libovej frajírek /ale trkavej/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 6. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2015 Domaci Rillettes de porc :-)Prave dokonceny, ted to musi ztuhnout.IMG_20150411_221551.jpgDíky za tip. Už jsme to taky zkusili. Na ochutnání zatím čekáme, ale vypadá a voní to dost lákavě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2015 (upraveno) Já jsem to hned udělal asi ze 2 a1/2 kila masa a měl jsem úspěch. Použil jsem krkovici a bok. Mohl jsem to více osolit, ale bál jsem se, že po zredukování to bude moc slaný. Příště dám i cibuli /podle jednoho franc. receptu tam patří/ a víc koření.Lepší je, když se to podává nechlazené - vyndat z lednice s předstihem.edit.: doplnění Upraveno 7. května 2015 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 8. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2015 Steak na bylinkách z pravé svíčkové zalitý výpekem z něj,restované žampiony a rané brambůrky s máslem posypané bazalkou a libečkem Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 8. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2015 Já jsem to hned udělal asi ze 2 a1/2 kila masa a měl jsem úspěch. Použil jsem krkovici a bok. Mohl jsem to více osolit, ale bál jsem se, že po zredukování to bude moc slaný. Příště dám i cibuli /podle jednoho franc. receptu tam patří/ a víc koření.Lepší je, když se to podává nechlazené - vyndat z lednice s předstihem.edit.: doplněníVzdycky lepsi nedosolit nez naopak. Holt si dosolis namazanej krajic.S tou cibuli nevim no. Ale jako kazdy recept ma i tento bambilion variant a kolik lidi tolik chuti.Manzelka dava na kilo masa (vetsinou jen bucek) 1,5dcl bileho vina, 10-15g soli a 1 lzicku drceneho kminu. Hodi to na 10hodin do pomaleho hrnce na low bez jakehokoliv podlevani.That's it. :-)Pak zajdu koupit Cvrcovickej chleba a zeru a zeru :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2015 Dnes k obědu Kokosové curry s krevetami a zelenými fazolkami Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 9. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2015 (upraveno) Jaj, tohle téma jsem neměl najít... kuchtění, to je moje. Francouzský cibulový koláč a hovězí líčka na víně Oboje jsem klohnil už před nějakou dobou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. května 2015 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 9. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2015 Ješte si dovolím jedno foto - domácí paštika. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se