Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Jako každý rok touhle dobou se vyrojily houfy Chroustů Obecných (Maikäfer) a tak jsem se rozhodl zde představit jeden tradiční německý recept z 19. století - Maikäfersuppe (chroustová polévka). Nasbíral jsem je dnes ráno s dcerkou cestou do školky, takže brouci byli krásně čerství, dokonce tak čerství, že se mi po přesypání do misky část rozletěla po kuchyni. :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Na osobu se počítá s ca. 30. chrousty. Otrháme nožičky a krovky, pečlivě omyjeme ve vodě a roztlučeme v hmoždíři. Roztlučené chrousty čtvrthodinku orestujeme na másle a pak zalijeme kuřecím vývarem a povaříme. Zcedíme, můžeme zahustit moukou a přidat žloutek. 

Kdo nemá chuť na polévku, může chrousty jen orestovat a lehce poprášit moučkovým cukrem. Dobrota. 

:D Nééééé, konec srandy, Nasbíral jsem je pro pejska, on je má strašně rád - syrové. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náhodou, v podstatě stejný recept na tradiční českou chroustovou polívku byl (spolu s dalšími vychytávkami - před pár lety se mi do pazour dostalo původní vydání) hned na začátku vyhlášené kuchařské knihy Magdaleny Dobromily Rettigové, takže nejde o až tak úplně aprílový joke...  :whistling:

Odkaz ke komentáři

Domaci Rillettes de porc :-)

Prave dokonceny, ted to musi ztuhnout.

attachicon.gifIMG_20150411_221551.jpg

Díky za tip. Už jsme to taky zkusili. Na ochutnání zatím čekáme, ale vypadá a voní to dost lákavě  :rolleyes:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Já jsem to hned udělal asi ze 2 a1/2 kila masa a měl jsem úspěch. Použil jsem krkovici a bok. Mohl jsem to více osolit, ale bál jsem se, že po zredukování to bude moc slaný. Příště dám i cibuli /podle jednoho franc. receptu tam patří/ a víc koření.

Lepší je,  když se to podává nechlazené - vyndat z lednice s předstihem.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Steak na bylinkách z pravé svíčkové zalitý výpekem z něj,restované žampiony a rané brambůrky s máslem  posypané bazalkou a libečkem :)

Odkaz ke komentáři

Já jsem to hned udělal asi ze 2 a1/2 kila masa a měl jsem úspěch. Použil jsem krkovici a bok. Mohl jsem to více osolit, ale bál jsem se, že po zredukování to bude moc slaný. Příště dám i cibuli /podle jednoho franc. receptu tam patří/ a víc koření.

Lepší je, když se to podává nechlazené - vyndat z lednice s předstihem.

edit.: doplnění

Vzdycky lepsi nedosolit nez naopak. Holt si dosolis namazanej krajic.

S tou cibuli nevim no. Ale jako kazdy recept ma i tento bambilion variant a kolik lidi tolik chuti.

Manzelka dava na kilo masa (vetsinou jen bucek) 1,5dcl bileho vina, 10-15g soli a 1 lzicku drceneho kminu. Hodi to na 10hodin do pomaleho hrnce na low bez jakehokoliv podlevani.

That's it. :-)

Pak zajdu koupit Cvrcovickej chleba a zeru a zeru :-)

Odkaz ke komentáři

Jaj, tohle téma jsem neměl najít... kuchtění, to je moje.

Francouzský cibulový koláč a hovězí líčka na víně :)

Oboje jsem klohnil už před nějakou dobou.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...