Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Je to velkem jednoduchej chleba.

Základ 1/2 litru podmáslí, 3/4 kg špaldové hladké chlebové mouky, tak 3 lžičky soli, kmín ( já dávám mix kmín, anýz, koriandr) a tak 2 lžíce olivového oleje. Dělám ho z kvásku, takže trochu kvásku smíchám s 200 ml podmáslí a 200 g mouky a nechám cca 12h vzejít. Pak se smíchá zbytek, nechá se to hoďku odpočinout. Pak těsto hodím na vál, pořádně zpracuju do ošatky, nechám vykynout, a pak ho peču 15 minut na 220 a cca 30 minut na 180 stupňů. Chleba sázím na horkou šamotovou desku a peču horní spodní pečení. Horkej vzduch na chleba nepoužívám. Jo a do trouby liju studenou vodu na plech kterej mám na spodku trouby a chleba šplíchám vodou z rozprašovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapci, poraďte mi nějaký fígl na plynový gril. Když mi do klasického začalo občas kapat mastné a šlehat plameny, pokropil jsem to trochou vody z PETky a bylo vyřešeno. Stříkat vodu do těch plynových hořáků se mi nějak nezdá... Jak to řešíte?

 

 

Hned nad hořákem by měla být mřížka, na ní nasypaná vrstva porézních lávových kamenů a nad ní mřížka na které se griluje.

Mastné kape na šutry a nehoří, po 2 sezónách je vyměníš.

V ideálním případě rozehřeješ ty šutry, vypneš plyn a griluješ bez přímého ohně jen na žáru z těch kamenů. V praxi to jde u velkého grilu kde je dost šutrů, na malém se musí dohřívat plynem a nebo ho nechat na minimum puštěný.

Jde o zplodiny plynu které se dostanou přímo na jídlo samozřejmě.

 

Tak musím oživit dotaz chlapci, po prozkoumání grilu jsem zjistil, že tento nemá úpravu, kam by se kameny daly naskládat... Takže nemáte ještě nějaký jiný zlepšovák?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

To si nikdy neobjednávám.

Ale nech toho voe :) . Pokud je dobre udelana ;) . Nebo s michanyma vejcema, pohoda.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani to nikdy nejim. Druhdy jsem požil smažený sýr a hranolky a bylo mě blbě.

Ano

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...