Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Pánové, s gastro provozem vám nepomůžu, naopak potřebuju poradit s naprosto lama věcí. Poprvé v životě jsem dostal do tlapek pořádný elektrický sporák, jehož trouba umí takové neuvěřitelné věci jako udržovat teplotu pod 100°C :eek: Takže můj dotaz zní, jak mám nejlépe udělat takové pomalé, na nízkou teplotu dlouho tažené kuře?

Rovnou bych se pustil do konfitovaného kuřete. Naporcuj kuře, jen ho osol, zalej husím sádlem tak aby bylo ponořené, dej do trouby na 95 stupňů přes noc.

Věř mi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rovnou bych se pustil do konfitovaného kuřete. Naporcuj kuře, jen ho osol, zalej husím sádlem tak aby bylo ponořené, dej do trouby na 95 stupňů přes noc.

Věř mi.

Věřím ti, jenom teda musím poshánět to husí sádlo. Díky za tip!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Husí sádlo má Makro zcela jistě, takže to není nějak vzacná surovina.

Vepřové nedávej, má to divnou chuť. Je to docela dietní, jí se to bez

toho sádla. Ještě se to dá nechatv tom sádle ztuhnout a vydržíto docela

dlouho v chladu takhle zakonzervované, ale kdo by to udělal, že ano ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blíží se listopad, takže já bych velmi doporučil pomalu pečenou svatomartinskou husu (nebo kachnu). Osolit, okmínovat, zaklopit, nenakukovat, 7 hodin na 90°C, 6 hodin na 120°C, odklopit a na 225°C dopéct kůrku. Prakticky se to nedá zkazit a výsledek za to vážně stojí! A můžeš si z toho schovat sádlo na konfitování ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky pánové. Husí sádlo vím, že není problém, jenom se pro něj do toho obchodu člofěk musí otočit - dnes jsme zvládli jenom projet s kočárkem kolem cukrárny. A vypéct si ho z kachny sám je taky dost lákavá možnost  :cheff:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapy kde v praze kupujete demiglaz? podruhé uý se do toho doma pouštět nebudu a rad si zaplatim. dik

 

Kupoval jsem v Dlouhé a byl jsem spokojen. Dělají i rozvoz, ale jedna sklenička se nevyplatí.

 

http://ereznictvi.cz/doplnkove-zbozi/demi-glace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se pustil do receptu od kolegy Maxela. 

Příště tam dám tu cibuli asi od začátku, abych měl lepší barvu. Takhle se nestačila úplně udělat, takže byla pořád světlá a ještě trošku křupala. Přidám i víc tymiánu. Omáčka se mi úplně nepovedla, ale prej byla dobrá. Vůbec jsem neměl konzistenci, jako kolega.

Jako přílohu jsem zvolil obyčejný šťouchaný brambory. Kdybych si to dělal jen pro sebe, tak by to bylo určitě o stupeň vejš.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lama otázka. Myslíš .... 7 hodin na 90°C a potom ještě 6 hodin na 120°C ?

 

Přesně tak - i když ty přesné časy a teploty nejsou uplně klíčové. Výrazně jednodušší a praktičtější verze je hodit kačku do trouby večer před spaním na cca 100°C a na oběd je akorát připravená k dopečení. Ta verze 90°C -> 120°C není chuťově nijak výrazně lepší - jen je to k masu krapet šetrnější a to tak zůstane ještě o trochu šťavnatější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...