Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Hele teď se u nás v hospodě zastavil ZP na kafe a že jen projíždí a frčel dál,

chápete to? Kachny se touhle dobou zrovna dopékaji, borůvkové knedlíky se napařují,

já bych rozhodně neodcházel . . . každej strůjcem svého oběda no :D

Jestli von si to tam nejel vočíhnout :) Hotel na horách ještě nemá....

 

Jinak já tenhle víkend provařil, neb jsem v pátek oslavil informatický kulatiny (pokud to někdo nechápe, tak 2 na 5). Chtěl jsem něco jinýho, ale rodinka si vybrala řízky, tak aspoň pěkně na přepuštěným másle a byl jich plnej pekáč :) Žena vařila batátový krém s červeným kari a je to naprostá bomba, jen nevím kde brala recept.

 

Jako zákusek už od pátku žeru výbornej uzenej bok z Trpína. Krájím to na tenký plátky a je to lepší jak brambůrky, jen se to rozplývá na jazyku...

 

No a dnes kari dle Maxelova receptu, stavil se na oběd jeden místní chronomagor a slavilo celkem úspěch. Poslední dobou si na něm celkem frčím, dnes jsem to nefotil. Beztak to neumím :)

 

c07819902d4144940908525d7a709e30.jpg

 

845816a7947fff9a852b944d48c1d9d7.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vidím to domácí uzené... zrovna dnes u oběda jsem řešil na jaký způsob tu dobrotu od kosti zkombinovat s kuřecím - a vzpomněl jsem si na tuhle jednoduchou mňamku, atakující hlavně čichové buňky:

 

Pekáč s trochou másla, nakořeněná (pod ruku mi přišlo "7 vůní") kuřecí prsa na zhruba centimetrové pláty proložit plátky slaniny a nějakým hodně sladkým kompotem (dnes sklep vydal bábiny archivní meruňky zhoustlé do podoby želé, obdobně ale fungují i jabka a hrušky) a lehce podlít vínem...

post-18308-0-61066800-1482092745_thumb.jpg

Pekáč zadeklovat a na hodinu bez nakukování šoupnout do trouby rozehřáté na 160 stupňů...

post-18308-0-36792800-1482092751_thumb.jpg

Výsledná vůně pak nejlíp vynikne s klasickou rýží (sůl, cibule, hřebíček)...

post-18308-0-60727900-1482092757_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem byl na nákupech v Kremsu v dolním Rakousku a stavil jsem se v oblíbené restauraci 2Stein. Pokud budete někdy projíždět, zastavte se tam, všechno jídlo dokonalost. Dneska jsem měl vepřový žebra s bramborovýma lupínkama, coleslaw a dvě omáčky a před tím thaiskou kuřecí polívku s kokosovým mlékem, čerstvým koriandrem a houbama, fakt fantazie.

post-36157-0-87094300-1482261448_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vidím to domácí uzené... zrovna dnes u oběda jsem řešil na jaký způsob tu dobrotu od kosti zkombinovat s kuřecím - a vzpomněl jsem si na tuhle jednoduchou mňamku, atakující hlavně čichové buňky...

Radku, díky za tip! Dneska vyzkoušeno a je to fakt výborný! Vrznul jsem do toho navíc trochu chilli a pár lžiček medu, nakonec omáčku provařil zvlášt aby se meruňky rozpadly, a s rejží to skvěle hraje ;) Domácí uzený ani meruňky od babičky jsem neměl, ale i tak můžu vřele doporučit.

 

Na oběd byly krevety krátce povařené v bílém víně s česnekem, chilli mayo a opečený chleba.

post-37766-0-22312500-1482261694_thumb.jpg

post-37766-0-42598300-1482261706_thumb.jpg

post-37766-0-48600100-1482261718_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si toto, jsou nafurt. Používám doma i v hospodě ve velké kuchyni, poměr cena / výkon je neskutečný.

https://www.kulina.cz/ocelova-panev-mineral-b-element-o-28-cm-de-buyer/d-76627/

 

Akorát je těžká, což pro domácí použití neva (nemáš to v ruce tři hodiny v kuse myšleno), dá se strčit do trouby.

 

 

Nevím kterej chytrák taky doporučoval pánve de Buyer.. :)  Nakoupil jsem je a teď abych začal chodit do posilovny , těžký je to jako prase..  :eek:

 

Já, viz. citace výše, co přesně z věty "akorát je těžká" nebylo zřejmé? :D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě si musíš dát do kontextu že informaci o větší váze pánve píše dvoumetrový chlap s odpovídající tělesnou váhou :cheers:

Původně jsem tě chtěl prudit s tím výprodejem už zajetých kousků z provozu, ale jak to tak čtu, začnu nejdřív s posilkou :) páč mám tak zhruba o metr míň a odpovídající tělesnou váhu k tomu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty použité kusy budou (možná) až na konci zimy, jednak se děsně jako používají najednou

a jednám o tom že si všechno vybavení vezme ode někdo en bloc. Ale myslím na to a když

budou tak to sem postnu.

Ona ta těžká pánev má svoje výhody - zpevnění zápěstí a dalších svalů, další funkce jako útočná

nebo obranná věc, možná i neprůstřelnost :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem chlubící typ a nevyrovnám se nikdy místním Pohlreichům a žroutům, takže sem jen hodím pečený ocásek, který jsem si dával, když ještě manželka jezdila se synem do lázní a já doma dřel...

post-16236-0-41157300-1482396426_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...