Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím jak moc Ramsay Wellingtona miluje, ale v Hell's Kitchen dělali rizoto, beef Wellington a soufflé, aby ukázali své schopnosti. Vše klade důraz na dodržení přesného postupu...aspoň tak tvrdí Pan Cuketka. Na Pekelnou kuchyni nekoukám :)

ja som naopak videl všetky série ale tak ja som s ním videl už asi všetko, ešte aj to Home kitchen alebo ako sa to volalo  :lol2: Tam presne ukazuje ako robí on Wellingtona.. Toto jedlo ma ale nejak nezaujalo nakoľko huby veľmi nemusím..

Byly to slávky, ale to je na recept buřt. Dělal jsem je takhle čerstvé taky prvně a to následovně - hodil jsem je do vyšší pánve a zalil vodou a suchým bílým vínem (poměr 1:2) tak, aby byly ponořené. Vařil jsem na střední plamen tak 20-25 min, prostě aby změkly. Pak jsem slil zbytek šťávy (nevylévat!!!) a na sucho z obou stran zprudka opekl na barvu ; tak 3min. na stranu, a dal vedle.

Potom jsem do pánve hodil na pár kapek oliváče najemno dva stroužky česneku, aby se rozvonil. Na to pak větší šalotka taky najemnou, chvíli zarestovat a vrznout k tomu krevety. Opéct z obou stran, až budou růžové, zalít šťávou ze slávek a částečně zredukovat. Vrátit do pánve slávky a prohřát. Sůl, pepř. Voala :)

Diki pekne Maxel, vyzerá to jednoducho a presne takto to aj vyskúšam..! :) potom dám vedieť ;)

Odesláno

Tak nvm ciwe, esli sem mam vůbec něco dávat, abych nedostal přes držku. Ale co už, to risknu :D

Kuřecí prso na medu, bramboro-batátové pyré, mix salátů a dresink z jogurtu a medové hořčice.

0eed389b6ebb0243a394ed53453fc53d.jpg

Návštěvník qoyi
Odesláno

Radost pohledět, no a já klasicky rohlík a závitky v rosolu, no ani na tom není co k focení.

Náhodou, já tuhle kombinaci žeru už tejden v kuse a je to bomba. Jen musim zjistit, kde mají ty závitky nejlepší, ale to je asi všude stejný, nebo?

Odesláno

Maxeli, jak prosím připravuješ to br. batátový pyré? S batátama nemám žádnou kuchařskou zkušenost a chtěl bych to o víkendu vyzkoušet.

Odesláno (upraveno)

@ondra.palas: Přesně, jak píše Jabko. Zatim jsem myslim nedělal jen batáty samotný, takže vařim nakrájené na kostky společně s bramborami ; je to hotové stejně, takže no problemo. Jen nepoužívám mixér, ale pěkně ruční práci - takže rozmačkat, občas přilévám malinko vody, ve které se to vařilo, na doladění žádané konzistence. Dochutit solí a finíto. Máslo spíš nedávám, jen občas když si chci "dopřát" :) Na kotel brambor stačí jeden větší batát a přesto to má krásně nasládlou chuť, a chytne to i načervenalou barvu. Samozřejmě čím je vyšší poměr batátů na brambory, tím je pak chuť sladší.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

ja jo, s rozmarynem na kolecka

jinac na fotce na tema zdrava svacina vlevo rozmixovane tvaruzky se salotkou a paprikou, vedle kysane zeli s nastrouhanou cerstvou mrkvi, cibuli, krenem a spetkou kminu a trochou bileho jogurtu

to zeli s tim krenem zkuste, je to fakt moc dobre

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Definitivne mi hrablo. Domaci huspenina

c86e10e470659c431d2f52a0e35044d6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jj, nabytek nam delali sikovny truhlari, ale pak se rozpadli, protoze se jejich sef zastrelil. Chlubili se mi, ze jejich nabytek si dal do domu v Londyne i Pierce Brosnan. To ovsem nebranilo me pubertalni dceri, aby si na ten stul neodlozila vatovej tampon s odlakovacem na nehty. Nebyl jsem tehdy daleko od nasili na detech.

Odesláno

Buchta svobodnýho fotra

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jj, nabytek nam delali sikovny truhlari, ale pak se rozpadli, protoze se jejich sef zastrelil. Chlubili se mi, ze jejich nabytek si dal do domu v Londyne i Pierce Brosnan. To ovsem nebranilo me pubertalni dceri, aby si na ten stul neodlozila vatovej tampon s odlakovacem na nehty. Nebyl jsem tehdy daleko od nasili na detech.

Snad jsme opisovali od sebe,mladá mi na stole také udělala flek odlakovačem :-)  Dubový je ten stůl ? Líbí se mi ta medová barva.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...