Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

@decebal: Zatim to mam pár dní, takže na větší závěry je brzo. Ale má to všechno co jsem chtěl, místo to nezabere (jak ten hrnec), dá se to lípnout skoro na každej hrnec/jinou nádobu (viz na fotce bedna z ikea), ovládá se pohodlně přes aplikaci (plus je tam plno receptů/postupů) a teplotu to drží dobře. Co mě zatim vadilo, že když se nastaví časovač, mašína se po dosažení času vypne, ale pípá dokud se přes aplikaci vaření ručně neukončí - což zrovna v noci nicmoc, což byl třeba případ toho bůčku. Jinak imo super kup!

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

@decebal: Zatim to mam pár dní, takže na větší závěry je brzo. Ale má to všechno co jsem chtěl, místo to nezabere (jak ten hrnec), dá se to lípnout skoro na každej hrnec/jinou nádobu (viz na fotce bedna z ikea), ovládá se pohodlně přes aplikaci (plus je tam plno receptů/postupů) a teplotu to drží dobře. Co mě zatim vadilo, že když se nastaví časovač, mašína se po dosažení času vypne, ale pípá dokud se přes aplikaci vaření ručně neukončí - což zrovna v noci nicmoc, což byl třeba případ toho bůčku. Jinak imo super kup!

Díky!

Odesláno

Já jsem teda nakonec koupil tuhle vakuovačku. https://www.alza.cz/foodsaver-ffs005x-d4454552.htm

 

Mě před těmi levnějšími varovali jejich majitelé, že špatně odsávají a většinou neumí moc dobře vakuovat, když máš naloženo v marinádě. Protože jsem srab, tak jsem šel do dražší.

Musím říct, že je naprosto vynikající. Jsem spokojen na 100 %. A ten ponornej vařič pro sous vide mám naplánován teď mezi svátky.

Odesláno

Rádo se stalo, tak ať dobře slouží.

 

Jinak kdo budete experimentovat s tím vařením ve vakuu, rád si přečtu poznatky, 

osobně mě to až tak nebere, před pár lety to děsně začali propagovat Nowaco, nyní

Bidfood, resp. Bidwest, kteří to vyrábí a masírují tím restaurace jako že to musí mít

na jídelníčku. Když vynechám tuhle masírku tak třeba maso uvařené sous vide 

a potom jen zprudka zarestované na pánvi mi ve srovnání s klasikou - tedy pánev

a pak chvíli vyhřátá trouba třeba u steaku - rozhodně beru klasiku.

Stejně tak konfit vs. vakuum, beru konfit. 

Nevztahovat špatně - možná jsem jen zkoušel blbé případy, proto spíš chci povzbudit

ostatní - směle do toho a výsledky sem, třeba mi něco z toho sedne, díky.

Ten bůček co dával Radek, tak na ten se chystám hned v sobotu :D

Odesláno

Víceméně souhlas s tim příklonem směrem ke klasice, sous vide beru jako další alternativu ; a popravdě trochu experiment pošťouchnutý BF cenovkou :)

 

Dneska, resp. včera započato a jelo to přes noc, jsem zkusil kachnu. 8 hodin na 66 stupňů a pod grilem cca 20min. z každé strany. Popravdě asi nepoznam rozdíl mezi sous vide a kachnou pomalu pečenou. Konfit jsem nikdy nezkoušel, tolik kachního sádla nemam.

 

K tomu je červené zelí s brusinkami, skořicí, medem a rozinkami ; redukovaná šťáva z výpeku ; lokše. Buď jak buď, nebe v hubě :)

 

Každopádně budu zkoušet dál. Kolega (z fóra) už zkoušel i třeba obyč hovězí kýtu a výsledek předčil očekávání. Já naopak zkoušel zadní (jakože co to provede s horší kvalitou masa) a celý to šlo do vodpadu... žvejkačka. Což ale částečně přisuzuju přístupu pokus-omyl, prostě si to chci vošahat po svém.

 

Zejtra se chystam na ztracená vejce.

 

bccefafb53854338781c02b90c230193.jpg

Odesláno

Možná jestě jedna výhoda k sous vide. Třeba v případě větší hostiny, maso před-vařit dopředu, zavakuované v ledničce vydrží dlouho bez újmy na kvalitě a pak stačí vyndat a doladit před podáváním.

 

Já tak chci do budoucna o víkendu před-připravit jídlo na týden, kdy neni tolik času vařit.

Odesláno

Kachni sádlo mají v kelímkach v Makru, máš tam přístup?

Jinak na konfit to chce malej hrnec a je to ;)

 

Na to sous vide jsem ale fakt zvědavý, jak píšeš, některé věci

jsou divné, některé dobré, proto mě zajímají další poznatky.

Odesláno

To máš k Vánocům, ale určitě ji dostaneš až po Vánocích :)

Zlatá je karta, já ne, to je takový jako že máš vjezd na to krytý parkoviště

co je pro zlatý karty, zvlášť vchod, extra otevírací hodiny (ráno o 2 hodiny

dřív než tam můžou ostatní), customer service v toho vchodu kde si můžeš dát

kafe a tak, budeš se cejtit jak VIP v obchoďáku :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...