Maxel Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 Nevím co bych dal za to, tohle ochutnat.Jestli si někde poblíž Prahy 9, neni problém - zbylo
decebal Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 Je to mašinka na vaření metodou sous vide:https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/Jo, to jsem pochopil, já to znám z netu a uvažuju, že bych to koupil, jen neznám nikoho, kdo to má. Kamarád má SV hrnec, ale to je pro mě zbytečně velké. Podle toho co vidím, jsi s tím spokojenej, je to tak?
Maxel Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 (upraveno) @decebal: Zatim to mam pár dní, takže na větší závěry je brzo. Ale má to všechno co jsem chtěl, místo to nezabere (jak ten hrnec), dá se to lípnout skoro na každej hrnec/jinou nádobu (viz na fotce bedna z ikea), ovládá se pohodlně přes aplikaci (plus je tam plno receptů/postupů) a teplotu to drží dobře. Co mě zatim vadilo, že když se nastaví časovač, mašína se po dosažení času vypne, ale pípá dokud se přes aplikaci vaření ručně neukončí - což zrovna v noci nicmoc, což byl třeba případ toho bůčku. Jinak imo super kup! Upraveno 19. prosince 2017 uživatelem Maxel
Maxel Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 (upraveno) Díky, ale sliním v Liberci.Příště udělam víc a pošlu zavakuované, jen si to pak dopečeš Upraveno 19. prosince 2017 uživatelem Maxel
Bert Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 No, a teď mi prosím ještě prozraď, co za vakuovačku :-) Díky.
Maxel Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 Zatim žádnou nemam. Ale zítra pro jednu jedu, tak pak podam raport
Bert Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 Díky, to bude fajn. Zvláště, pokud se odvážeš, a bude to nějaká i na tekutiny.
Maxel Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 Bude to tadleta: https://svarecky-folii.heureka.cz/sencor-svs-3010gy/#
decebal Odesláno 19. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2017 @decebal: Zatim to mam pár dní, takže na větší závěry je brzo. Ale má to všechno co jsem chtěl, místo to nezabere (jak ten hrnec), dá se to lípnout skoro na každej hrnec/jinou nádobu (viz na fotce bedna z ikea), ovládá se pohodlně přes aplikaci (plus je tam plno receptů/postupů) a teplotu to drží dobře. Co mě zatim vadilo, že když se nastaví časovač, mašína se po dosažení času vypne, ale pípá dokud se přes aplikaci vaření ručně neukončí - což zrovna v noci nicmoc, což byl třeba případ toho bůčku. Jinak imo super kup!Díky!
Tittus Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Já jsem teda nakonec koupil tuhle vakuovačku. https://www.alza.cz/foodsaver-ffs005x-d4454552.htm Mě před těmi levnějšími varovali jejich majitelé, že špatně odsávají a většinou neumí moc dobře vakuovat, když máš naloženo v marinádě. Protože jsem srab, tak jsem šel do dražší.Musím říct, že je naprosto vynikající. Jsem spokojen na 100 %. A ten ponornej vařič pro sous vide mám naplánován teď mezi svátky.
Povidláček Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Mám tohle a funguje jak má, spokojenej. https://eshop.tescoma.cz/teplomer-digitalni-prestoDík za tip, koupeno
tommas4 Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Rádo se stalo, tak ať dobře slouží. Jinak kdo budete experimentovat s tím vařením ve vakuu, rád si přečtu poznatky, osobně mě to až tak nebere, před pár lety to děsně začali propagovat Nowaco, nyníBidfood, resp. Bidwest, kteří to vyrábí a masírují tím restaurace jako že to musí mítna jídelníčku. Když vynechám tuhle masírku tak třeba maso uvařené sous vide a potom jen zprudka zarestované na pánvi mi ve srovnání s klasikou - tedy páneva pak chvíli vyhřátá trouba třeba u steaku - rozhodně beru klasiku.Stejně tak konfit vs. vakuum, beru konfit. Nevztahovat špatně - možná jsem jen zkoušel blbé případy, proto spíš chci povzbuditostatní - směle do toho a výsledky sem, třeba mi něco z toho sedne, díky.Ten bůček co dával Radek, tak na ten se chystám hned v sobotu
Maxel Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Víceméně souhlas s tim příklonem směrem ke klasice, sous vide beru jako další alternativu ; a popravdě trochu experiment pošťouchnutý BF cenovkou Dneska, resp. včera započato a jelo to přes noc, jsem zkusil kachnu. 8 hodin na 66 stupňů a pod grilem cca 20min. z každé strany. Popravdě asi nepoznam rozdíl mezi sous vide a kachnou pomalu pečenou. Konfit jsem nikdy nezkoušel, tolik kachního sádla nemam. K tomu je červené zelí s brusinkami, skořicí, medem a rozinkami ; redukovaná šťáva z výpeku ; lokše. Buď jak buď, nebe v hubě Každopádně budu zkoušet dál. Kolega (z fóra) už zkoušel i třeba obyč hovězí kýtu a výsledek předčil očekávání. Já naopak zkoušel zadní (jakože co to provede s horší kvalitou masa) a celý to šlo do vodpadu... žvejkačka. Což ale částečně přisuzuju přístupu pokus-omyl, prostě si to chci vošahat po svém. Zejtra se chystam na ztracená vejce.
Maxel Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Možná jestě jedna výhoda k sous vide. Třeba v případě větší hostiny, maso před-vařit dopředu, zavakuované v ledničce vydrží dlouho bez újmy na kvalitě a pak stačí vyndat a doladit před podáváním. Já tak chci do budoucna o víkendu před-připravit jídlo na týden, kdy neni tolik času vařit.
tommas4 Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Kachni sádlo mají v kelímkach v Makru, máš tam přístup? Jinak na konfit to chce malej hrnec a je to Na to sous vide jsem ale fakt zvědavý, jak píšeš, některé věci jsou divné, některé dobré, proto mě zajímají další poznatky.
Maxel Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Nn, právě že do Makra se nedostanu. Což je fakt šáde, je tu kousek na Čerňáku a nabídka je fantastická.
tommas4 Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Ok, tak jak pojedu okolo Makra tak ti jednu zařídím, mám volný místo na zlatý kartě po provozním,pak ti ji pošlu poštou a můžeš utrácet
Maxel Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 (upraveno) To bys byl zlatej! Díky Ještě co se týče sous vide, tady je poměrně obsáhlá tabulka teplot a časů pro jednotlivé druhy masa a jiné potravimy. https://www.sousviderecepty.cz/sous-vide-tabulka-teplot-a-casu/ Upraveno 20. prosince 2017 uživatelem Maxel
tommas4 Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 To máš k Vánocům, ale určitě ji dostaneš až po Vánocích Zlatá je karta, já ne, to je takový jako že máš vjezd na to krytý parkoviště co je pro zlatý karty, zvlášť vchod, extra otevírací hodiny (ráno o 2 hodinydřív než tam můžou ostatní), customer service v toho vchodu kde si můžeš dátkafe a tak, budeš se cejtit jak VIP v obchoďáku
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se