Rudykopalsson Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 to je fakt nádhera, škoda že nemám prostor, ve kterým bych se do toho mohl pustit...
Tittus Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 Právě, vakuovačku mám, ale chybí mi ten prostor, kam bych na několik týdnů zavěsil maso.
jacob Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 Máte někdo osobně ozkoušenou vakuovačku s regulací podtlaku, který by nestála padesát? Myslím si, že na menší kousky masa při sous-vide je ta regulace třeba. Ne každý chce, aby steak začínal na 400 gramech :-).
EpsteinBarr Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 (upraveno) Chodievam sem...obdivujem...skusam...Neviem to dobre nafotit, tak snad to prejde. Kruti stehno, horne aj dolne.Mäso nalozene vecer pred pecenim.Paprika cerstva (kapia), sladka susena madarska, cierne korenie cerstvo mlete, potrete mastou, sojova omacka, sol, cesnak, dve cibule. Rano prodanych pol kg maslovych sampinonov, 2 dcl riesling Pfalz trocken. 180 na 15 min, 130 na 2,5 hod, potom 210 stupnov 10 min z kazdej strany. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 13. ledna 2018 uživatelem EpsteinBarr
Juraj11 Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 Domácí gyros[emoji846] Sent from my iPhone using Tapatalk
Povidláček Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 Přítelkyně dnes dělala indické butterchicken a domácí placky a musím říct, že se jí to fakt povedlo. Byli jsme na tom před čtrnácti dny v indický restauraci a bylo to fakt srovnatelný Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 Jednou jsem se v indické restauraci bavil s pinglem o vaření v takovéhle restauraci. Kdyz mi rikal, ze na omáčky dělají Cibulovy základ ze 30 kil cibule, tak me bylo Nepalcu lito
Radek124 Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 (upraveno) Ony ty "á la Indie" fastfoody ve skutečnosti opravdu nejsou o ničem jiném než o vhodně okořeněné cibuli, rajčatech, kokosu, smetaně a orestovaném kuřecím/jehněčím/zelenině, takže realizace v domácích podmínkách není žádná věda. Pro začátečníka nejsou marné ani supermarketové základy omáček (Tikka Masala, Korma, Jalfrezi,...), v kombinaci s tandoori kořením na maso, kokosovým mlíkem a jogurtem/smetanou, se kterými lze většinu těch "nejlevnějších gulášů pro chudé" úspěšně napodobit. To samé platí pro placky - v porovnání třeba s tuzemskými "rohlíčky obzvlášť vypečenými" jde o primitivní záležitost, ale ne každému se s tím chce crcat... Upraveno 13. ledna 2018 uživatelem Radek124
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Radku, v čem ty placky pečeš? Předpokládám, že tandoor uprostřed kuchyně nemáš... Doma dělám standardně bramborový pekáčky, což předpokládám bude podobný, takže ideálně hodně rozpálenou litinovou pánev/plotnu?
Návštěvník Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 (upraveno) Bylinkové kuličky z mletého masa s rajskou omáčkou, z Globusu na stůl na hodinku a půl. Nadrť v mixeru tousťák, smis s mletým krůtím a vepřovým (1 kg krůtí, 1/2 vepřové) , sůl, pepř, z mrazáku medvědí česnek a šalvěj, trochu mléka, vejce. Udělej hmotu jako na sekanou. Na plech na sebe 2 pečpapíry, zastříknout olejem, umatlat pinpongáče, na 170 upéct, dám bokem. Mezitím nakrájet cibuli na jemno, zpěnit na másle, kydnout do hrnce krájená, loupaná rajčata z plechovky, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chilli, cukr. Provařit do konzistence omáčky, vyhodit nové koření a bobkáč, prohnat směs tyčovým mixérem, podle potřeby trochu zjemnit máslem. Nebudu se vytahovat, knedlík měli pěkný, bez éček, tak jsou ho koupil a ohřál na páře. Do omáčky dát prohřát ty masové koule, ozdobit bylinkou a voilá. Omluva za prezentaci, já prostě ta jídla načinčat neumím, ale bylo to moc dobrý a jednoduchý na přípravu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. ledna 2018 uživatelem Roman I.
Maxel Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 (upraveno) Pěkně Romane! Na kuličky s rajčatovou se chystam v týdnu, jen dva rozdíly - mleté čistě krůtí a příloha budou nejspíš špagety. Jinak u nás dnes jídlo dosti prostší přípravy - Ceasar s čekankou, ředkvičkami a kousky osmažené pancetty. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. ledna 2018 uživatelem Maxel
Maxel Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Ještě mi nedoschnul bůček a už je tu další.http://doprirody.prakticky.sk/2018/01/09/recept-na-susenu-krkovicku-zvladnete-aj-vy-coppa/Už to jede. Díky za tip! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 (upraveno) Jak jsi odsál ten ikea pytlík? Jen brčkem? A jak kluci děláte ty koláže na mobilu, nějaká rozumná appka? Já dnes páchal roastbeef s remuládou a batátovýma hranolkama. Než jsem to stihl nafotit, tak zbylo už jen maso. Zítra bude aspoň něco do bagety nebo sendviče Upraveno 14. ledna 2018 uživatelem Lamiczka
Maxel Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 (upraveno) Tohle je docela sranda. Sice mam u Bellse už asi měsíc vakuovačku, no pořád jsem nebyl schopen tam dojet Každopádně jak na to bez vakuovačky viz odkaz. Je to takový drbání se pravou rukou za levym uchem a neni to stoprocentní, ale docela to jde. Na koláže používam několik let LiveCollage+https://itunes.apple.com/ca/app/livecollage-pro-photo-collage-maker-photo-editor/id530957470?l=fr @roastbeef: Osobně ho mam skoro raději právě druhý den studený do sendviče. Povedl se náramně, vzorový jen malý okraj udělaného masa. Upraveno 14. ledna 2018 uživatelem Maxel
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Tak to je krutej lifehack, už jak jsem viděl tu káď bylo mi jasný o co půjde, ale jen tak by mě to nenapadlo ani za boha... Roastbeef celkem vyšel, ale pořád je co zlepšovat, jen já jsem hovádko a neumím to pořádně vyfotit, takže to pak vypadá jak vypadá. Nicméně po vytažení z trouby a zakrojení to barevně moc nevypadalo na úspěch, hezky se vybarvil až po vychladnutí. Snědla to ale i moje máma, která má na cokoliv z čeho teče červená šťáva "dlouhý zuby"
Bells Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Tohle je docela sranda. Sice mam u Bellse už asi měsíc vakuovačku, no pořád jsem nebyl schopen tam dojet Ehm, už bychom to mohli dát dohromady což dáme pivko ještě s Andym, přípdně dalšími a rovnou si tu vakuovačku vezmeš, co ty na to? Lamiczka: Roastbeef bych si dal, sakra jsi mi udělal chutě!
Maxel Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Ehm, už bychom to mohli dát dohromady což dáme pivko ještě s Andym, přípdně dalšími a rovnou si tu vakuovačku vezmeš, co ty na to?Dobrej nápad! S Andym jsme se tak domlouvali, ale zatim to neklaplo
Maxel Odesláno 15. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2018 Když nevíš coby, steak je dycky správná odpověď. Fazolky zabalené do pancetty a redukovaná omáčka taky nic nezkazí ; jenom vopatrně se solí. Foodstajl volný, resp. žadný. Prostě pondělí jak má bejt!
Maxel Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Krůtí steak s koriandrem a zázvorem ? baby špenát se sušenými rajčaty, parmazánem a opraženými piniovými oříšky ? beurre blanc s olivovým olejem ? pečené brambory s uzenou solí a rozmarýnem
Maxel Odesláno 20. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2018 Křepelčí vejce a kozí sýr, super kombo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se