Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Testoviny a caponatu chvalim. 

Caponata je jedno z mych nejoblibenejsich jidel. Lwpsi je ji imho delat den predem a to rozlezeni ji dokonale prospeje. 

Dej tady potom prosim foto vysledku a co pouzivas. Treba to pak porovname :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Testoviny a caponatu chvalim. 
Caponata je jedno z mych nejoblibenejsich jidel. Lwpsi je ji imho delat den predem a to rozlezeni ji dokonale prospeje. 
Dej tady potom prosim foto vysledku a co pouzivas. Treba to pak porovname

Vojto, delam klasiku - lilek, cuketa, rapikatej celer, cervena cibule, malinko papriky, trochu vic rajcat (mame to tak radi), kapary, olivy, sul, pepr, vinny ocet, trochu medu, na konec bazalka. Jinak potvrzuju, druhy den je to nej, bohuzel malo kdy zbyde, musim toho udelat kotel.

f34f9a3a9dac2e917e39cf777352728f.plist
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Robero79 napsal:


Vojto, delam klasiku - lilek, cuketa, rapikatej celer, cervena cibule, malinko papriky, trochu vic rajcat (mame to tak radi), kapary, olivy, sul, pepr, vinny ocet, trochu medu, na konec bazalka. Jinak potvrzuju, druhy den je to nej, bohuzel malo kdy zbyde, musim toho udelat kotel.

f34f9a3a9dac2e917e39cf777352728f.plist

Jj ja teda jeste davam rozinky a orisky a naopak nedavam rapikaty celer. A ono tech zpusobu pripravy je prave celkem hodne. I na Sicilii ji meli skoro v kazde restauraci dost jinou. Ale vzdy moc dobrou. 

Narozdil od Tebe nemam vetsinou tolik stavy - predpokladam, ze jsi daval rajcata z konzervy? 

Pak nekdy dam foto te svoji. Ale tohle zrovna neni uplne fotogenicke jidlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Esteticky nemam, s cim bych prispel, jsem na to moc liny a asi i nesikovny.

Tak to berte jen jako report :)

Variace na bruschettu s rajcaty od souseda a nasi bazalkou.

Jako dezert livance s home made marmeladou a domacim "Pribinackem"

To cely delany a snezeny venku, kdyz je zase hezky.

 

IMG_20200906_121821.jpg

IMG_20200906_120332.jpg

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj ja teda jeste davam rozinky a orisky a naopak nedavam rapikaty celer. A ono tech zpusobu pripravy je prave celkem hodne. I na Sicilii ji meli skoro v kazde restauraci dost jinou. Ale vzdy moc dobrou. 
Narozdil od Tebe nemam vetsinou tolik stavy - predpokladam, ze jsi daval rajcata z konzervy? 
Pak nekdy dam foto te svoji. Ale tohle zrovna neni uplne fotogenicke jidlo. 

to tedy neni, v tom mas naprostou pravdu - ani se neptej, jak tomu doma vsichni rikaji, protoze na nazev caponata si nikdy nevzpomenou. :-) Ovsem co se tyce chuti - zmizi to vzdy jak para nad hrncem, na paradu tu hrat nemusim. Jak uz jsem psal vys, milujeme rajcata takze jsem dal pul kila masitych a jednu plechovku sekanych.
Jinak koho znam a vari caponatu, vzdy ma trochu jiny recept, piniovy orisky jsem v tom uz videl, rozinky jeste ne, vyzkousim - diky za tip.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...