Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Boloňská na špagety, recept a la E. Ridi, nedávám teda játra a klobásku ale jinak stejný, kdo nezná doporučuju.

20201027_180637_copy_1311x1672.thumb.jpg.da91c5e0c60863ef29a6d496856f6f13.jpg

A jeden tip, když trajdám po obchodu a koukám na víno (pár znám ale jinak vím prd, jak jinak) tak tahle aplikace je super.  Speciálně zahraniční vína (ano, naše vína mám taky rád, ale toho sluníčka hrozny mají leckde více). Stačí vyfotit etiketu - takhle:

Screenshot_20201027-122757_Vivino.thumb.jpg.3f95f66c90a0f5dad68fa0f11fad2b84.jpg

a apka zná o co jde, velmi zřídka neví o co se jedná :) Hodnocení se dá docela věřit, bývá diky tomu že to hodnotí lidi i poměrně trefné, no a průměrná cena je pecka, nikdo už mě neo.ebe že je to v "akci" ze 300 na 100, když apka práskne že běžná cena je 95 :)

Screenshot_20201027-122702_Vivino.thumb.jpg.62cbe3b4af0e259cf66c77c36c7907ba.jpg

Je to tuším jen anglicky, Vivino se to jmenuje. Enjoy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, sugo bolognese jedině podle Ridiho.

Co dělat, když nouzovka na večeři v podobě vídenškých párků nevyjde, a po ohřátí nikomu nejedou; a doma nic moc jinýho nejni?
Prolez lednici a špajzku, identifikuj použitelné zbytky.

Ve šlupce uvař do poloměka 5 středních brambor. Sceď a nech vychladnout.
Nalezený kousek pancetty nakrájej najemno, to samé s bílou a jarní cibulí. Na malé kostičky zmorfuj 3 nožičky vídeňského párku. Vše spolu prohoď na pánvy.
3 vejce smíchej s trochou smetany a mléka (pokud máš dost smetany, pak jen ta).
Připrav si strouhaný sýr (tady mix goudy), případně další sýrové zbytky — třeba 3 plátky uzené goudy.

Do olejem vymazaného pekáčku tetrisuj první vrstvu brambor, osol. Poté vrstvu párkové směsi.
Opět brambory. Nezapomeň osolit.
Strouhaný sýr. Zbytek párkové směsi.
Zalij vejcomlékosmetanou. Navrch naházej uzenáče.
Dochuť čerstvým mletým pepřem.

Peč na 180st. dozlatova. Všechno je praktické hotové, takže moc času to nezabere — 20min. cca.

Abrakadabra, wanabe francouzké brambory “co-dům-dal”.

5250c3c1914d98dae030cecfb9aee2ae.jpg

61c8c6e11af9c8b176bfc5e98a199e86.jpg

3c371391b5283ea6c1b3eea4cdb9e88c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...