Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Pardon, měl jsi to jako hledací challenge :D to ttenhle bylo uznávám zavádějící, patřilo to "tenhle pečený" jako reference co postoval výše  :) ale ano, je to ono :)

Link to post
Share on other sites

Recepty vypadaji velice dobre, urco zkusim oba. 

Jen mam trochu obavy z pridavani papriky jeste pred masem, bojim bojim aby mi nezhorkla, takze pridam maso a kdyz se zacne zatahovat, tak tam teprve davam papriku....

A jisku jsem do gulase taky jeste nezkousel, ja tuze rad gulas zahustenej chlebem. :) 

Link to post
Share on other sites
V 22. 11. 2020 v 17:13, Maxel napsal:

Paráda! U segedínu na stajlink sere pes emoji6.png

U nás už se chystaj svátky.
Zajímavý poznatek je ten, že poslední leta s tim začínam pořád dřív emoji2369.png

739c0fce10e2d19024b86e29fdda23e5.jpg

59ac19545c9820510d175ca5a1ecd124.jpg

Jo, taky už jsem dělal... a už nejni... 😄

Ale nějak mi mezi ingrediencemi chybí to hlavní, vajíčka, resp. žloutky ... 😄

A nějak mi tam přebejvá ta Rama a kokosový mlíko.... ale každej podle svý chuti ... já ho dělám z cca 10 deka třtinovýho cukru, 4 žloutků, 1 vanilkovýho cukru, 1 salka (ale ne od Babiše ), 1 smetany 33% a samozřejmě 1/2 l rumu (je z toho něco přes litr)

Edited by Lynx12
Link to post
Share on other sites
před 5 hodinami, Tom4 napsal:

správně :)

Já naposledy dal víc protlaku a byla kyselá, tak sem dosladil cukrem a byla neskutečná, poslalo to tu omáčku do chuťových nebes

Ad: malinovka, předpokládám, že ne kupovaná, ale domácí

Link to post
Share on other sites

Tak samozřejmě :), poslední maliny jsem sbíral minulý týden než je líznul mráz, letos jak hodně pršelo a byla skvělá úroda, pěstuju remotantní takže paráda. Rajská se sirupem na doslazení místo cukru funguje i s třešňovým sirupem, jiný jsem zatím nezkoušel. 

Link to post
Share on other sites

A báječně funguje oldskúl postup kdy se kuřecí naloží na pár hodin / přes noc do obyčejného bíleho jogurtu. Potom stačí otřít / opláchnout a zpracovat dle libosti. Samozřejmě lze ten jogurt ochutit a udělat z něj rovnou marinádu, ale nevím co chceš vařit. 

Link to post
Share on other sites

Ja dneska premiera sousvide. Po procitani tohodle vlakna sem se rozhoupal a pri ali 11/11 koupil tyc a vakuovacku asi za 80 usd total s dopravou z Polska.
Kazdopadne angus ribeye za 3 hodky jako dortik a hlavne vsude stejne s cim sem na grillu i litine dost bojoval... juniorce sem ulelal kureci prso s rozmarynem a maslem a asi nejlepsi kure co sem kdy pripravoval... a v podstate bez prace :) takze diky zdejsim chefum za vychvalovani technologie... fotky samozrejme nemam... treba priste

Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...