Maxel Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 To mě taky zajímá, budu to dělat na pánvi. Vzhledem k tomu, že jsou to tenké plátky, můžu na nich marinádu nechat, bleskově orestovat a z výpeku udělat šťávu?Nechal bych jí z plátků okapat, ale do sucha neotíral. Pokud máš tenké, stačí chvilka na pánvi a budou ready. Jak jsem psal ty stehna, tam to peču v pekáči s celou marinádou — dost se vcucne do masa a udělá takovou wanabe-krustu.
Tom4 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 Vyloženě podle chuti, třeba moje paní nemusí jogurt, takže to sundám dolů komplet. Efektivní jsou mléčné enzymy které zapříčiní že se maso nevysušuje, ale chemik nejsem, nechtějte po mě proč to tak je. Nicméně velmi podobně funguje i obyčejné mléko, nejlépe plnotučné, ale to se de facto nedá dochutit na marinádu jako ten jogurt. Kdo ale rádi experimentujete, tak po vzoru usa jak smaží celého krocana venku ve velkém hrnci v oleji: tak zkuste v menším provedení s kuřetem, finta je kuře nejlíp přes noc zalít mlékem, potom pomalu do oleje a usmažit, lepší kuře jate nejedli
Maxel Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 Nápodobně. Jen u nás to má navíc voltáž. Minule sedmička zasyčela, tentokrát tak pro jistotu rovnou dvě.
bohus76 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 Že bych vzal maso a stavil se na punč? ( svařák)
Tom4 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 před 7 minutami, krtenek napsal: Myslel sem syrový a nakoreněný maso. Zkoušel jsem panenku 2x a nemám vhodné podmínky, chytlo mi to plíseň. Průvan je nutný, ten nemám a větrák od compu jsem nebastlil.
Tom4 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 Párkrát jsem dostal od známých z Arménie sušenou svíčkovou "basturma" co se napřed stlačí, tím dostane typický oválný tvar a potom se v hodně silné vrstvě koření suší. Pecka.
Jery Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 (upraveno) Já jsem sušil v bytě u topení. 1 den v cukru, omýt, 1 den v soli, omýt, posypat kořením co chceš (dával jsem provensálské, další maso chilli paprika, další sušený česnek), zabalit do punčochy (já jsem omotával obvazem) a na týden k topení. Po týdnu super, po 14 dnech už trochu tvrdší a sušší. Sežralo se během chvíle EDIT: byla to, tuším, vepřová kýta Upraveno 6. prosince 2020 uživatelem Jery
kral083 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2020 Basturmu jsem párkrát zkoušel, přesně podle tohodle návodu: http://bushcraft.cz/nutne-k-preziti/potrava-a-voda/basturma-asijske-susene-maso-foto-navod/ Špatný to rozhodně není, ale v poměru chuť/vynaložené úsilí vede u mě jednoznačně Jerky že sušičky.
suflik Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2020 (upraveno) čas na zákusek Upraveno 7. prosince 2020 uživatelem suflik
Conrad Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2020 (upraveno) Opakovaně jsem zkoušel na půdě udělat přes zimu sušené buřty,na které vzpomínal můj táta že je měla každá hospoda,ale vždy zplesnivěly asi je tam dnes mnoho mouky Nemyslím tím ušlechtilou plíseň jako je Picku Upraveno 7. prosince 2020 uživatelem Conrad
vojta74 Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2020 https://doprirody.prakticky.sk/2018/01/09/recept-na-susenu-krkovicku-zvladnete-aj-vy-coppa/ tohle jsem zkoušel loni, nebylo to špatné, vzhledově tomu nebylo co vytknout.
Maxel Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2020 Já podle stejného webu zkoušel wanabe pancettu a taky dopadla skvěle. https://doprirody.prakticky.sk/2016/12/31/vyrobte-domacu-slaninku-bez-udenia-pancetta/
warann Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2020 Ahoj, můžu poprosit o tip na vaflovač. Byl by pro syna na studentskej byt (bydlí tam asi 3), takže to si budou dle potřeby obsluhovat všichni, čili spíš něco v rozumným poměru cena/výkon. Dle skóre recenzí na heuréce to vypadá na tento, je to v pohodě? https://vaflovace.heureka.cz/silvercrest-swe-1200-c3/recenze/ Díky.
JR_2010 Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2020 A myslíš, že si fakt budou dělat pořád jenom vafle, tedy crcat se s těstem? Co vím od svejch mladejch, tak nejvíc si dělají tousty a já jim kupoval to zařízení, co má ty výměnný vložky, jedou na tom nejvíc tousty a občas to použijou jako "gril", za stejný prachy je to aspoň multifunkční, když chtějí vafle, tak si je kupujou hotový, lenoši, .
warann Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2020 @JR_2010 To je dobrá idea, zvážím. To mi popravdě nedošlo, možná i proto, že vafle vůbec nejím, úplně mě to míjí. Můžu ještě poprosit o typ, cos konkrétně kupoval? Díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se