Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

No, jelikož já to budu dělat ve 4. patře na střeše, tak to mám kapku komplikovanšjší. Diskusi o podkladu a střeše najdeš v Stavba domu rady a tipy, ale jak to má vypadat vizuálně mám v hlavě. Bohužel to nepůjde na 100% kvůli váze, ale věřim že si nějakejma kompozitama dokážu poradit.

Klidně můžem porovnat cliff notes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na střeše si měl mít ložnici s koupelnou v skleněný kostce, ne? 
Každopádně já to mam zatim jen hrubě v palici; hlavně co bych tam rád vmáčknul. Jaká bude realita, a kde budu muset ubrat, se tepr uvidí. 
Jak se to bude blížit, můžem moudře podebatit :) — v stavebním vlákně asi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehehe, kdysi za mého mládí jsme se ženou byli pozváni na mejdan co byl na střeše. Naprosto nevídanej zážitek, úplná pecka. Barmani, zázemí napůl v nějaký kostce na střeše, terasa, stromky v mega květináčích, catering, fantazie. Pak jsem se notně posilněn alkoholem došel projít ke kraji a koukal dolů :D normálně se mi udělalo zle, měl jsem strach že spadnu :D holt chlast jsem se střechou kombinoval poprvé :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tos měl možná štěstí že ta vyhlídka přes okraj byla jenom ve Washingtonu (kde mají tradiční limity na výšku a odstup budov) a ne někde na Loopu v Chicagu a nebo na Manhattanu. Ale je fakt že od 10 patra výš už to pro jedince bez poruchy vyměšování adrenalinu vypadá skoro stejně. Po takových střechách, věžích a plošinách jsem se před 20 lety kvůli Vodafonu něco nalozil, ale nikde tam parchanti piknik nepořádali :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo tam zavítáte a chtěli byste si užít vyhledy na skyline třeba při večeři, právě z důvodu omezení výšky budov v DC je potřeba přejet "čáru" přes Potomac do Arlingtonu, tam jsou už domy vyšší, a třeba Hilton tam má restauraci v nejvyšším patře, výborná i na brunch ;) doporučuju.

A tuhle nahrávku si nemůžu nechat ujít: 

před 10 hodinami, Radek124 napsal:

Po takových střechách, věžích a plošinách jsem se před 20 lety kvůli Vodafonu něco nalozil, ale nikde tam parchanti piknik nepořádali :thumbsdown_anim:

Vidíš, kdyby ses líp učil . . . . 🤣 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A abych jen netlachal, zpět do našich končin. 

Dal jsem do udírny předem sousvidovaný bůček a kuře, a než to bude hotový tak místo v udírně je.

Předvařil jsem si brambory ve vývaru a dám je udit společně s lososem, jsem teda hodně zvědavý na výsledek. Jednoduchý kvíz na konec - ruce umouněné od popela, ale kominík ani od udírny to není, co to sypu na lososa? 

20210316_111632_copy_676x908.jpg.eee6bd2ee64fa795a9ff42950b7ecea5.jpg

Nápověda - vracíme se zpět tam kde jsem v předchozím postu skončil :) Teď už je to superlehký, já jsu přiložit a pak dám report jak chutnají uzený brambory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oklikou zpět do US, na Hawaii pro černou sůl. Losos klasicky super, ty brambory dobrý, byly pod bůčkem, takže na ně nakapalo trošku omastku, když zrovna pojede udírna a chystají se brambory tak proč ne, ale zvlášť bych se neobtěžoval. Ze zbytku až zchládnou udělám takový ten americano bramborový salát, do toho budou skvělý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík ;) mě ta cukrařina docela baví, poleva je 50gr tuk + 150gr 50% čokoláda, rozpustit na řídkou hnědou vodu, pak asi 5 polévkových lžic horké vody vznikne hustá poleva konzistence a la láva že má problém stéct po boku, tak jak je na obrázku, dolů nedoteče. Po vychladnutí zůstává měkká a při krájení nepraská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dane, IMHO strašně důležitá otázka hned na začátek. Máš na něj stabilni místo na kuchyňské lince? Pokud ne, garantuji Ti, že dobrý robot je těžký robot. A Tebe přestane za chvíli bavit s ním hejbat. A jednou už ho necháš ve skříni. Jinak: Kitchen Aid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Bert napsal:

Dane, IMHO strašně důležitá otázka hned na začátek. Máš na něj stabilni místo na kuchyňské lince? Pokud ne, garantují To, že dobrý robot je těžký robot. A Tebe přestane za chvíli bavit s ním hejbat. A jednou už ho necháš ve skříni. Jinak: Kitchen Aid.

Tady mam naprosto jasno, mam, s tim pocitam a jsem si toho vedom, ze jinac by to byly vyhozene prachy.

Stoji ty KA fakt za to? V porovnani treba s Bosch radou MUM5?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

před 10 minutami, dan83 napsal:

Tady mam naprosto jasno, mam, s tim pocitam a jsem si toho vedom, ze jinac by to byly vyhozene prachy.

Stoji ty KA fakt za to? V porovnani treba s Bosch radou MUM5?

Tady je třeba koukat nejen na kvalitu a "věhlas" značky, ale taky na kompatibilitu, druhotnej trh a opravitelnost. KitchenAid je naprostej strop, lepšího nic neexistuje. A 50+ let je to furt stejný, takže nástavce / misky, různý další udělátka k tomu můžeš používat bez ohledu na stáří.

Takže jo, fakt stojí zato.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...