Tom4 Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Nedovařenej, rozvařenej, hnusnej . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Jako jo, ale me se nikdy vlastne nepovedlo ze by se mi nepoved.. vypada uvarene, vyplave, tak do toho pichnu spejli, kdyz dobry tak dobry a hotovo. Jo a hnusnej mozna, ale to se mi doma bojej rict:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 před 4 hodinami, montemar napsal: neví někdo jednoduchej recept na houskový nebo karlovarský knedlíky? zkoušel jsem je asi 5x a pokaždý to dopadlo na h…o 10 rohlíků na kolečka, rozpustit 90g másla a nalít na rohlíky, 1-2 kolečky vytřít zbylé teplé máslo z rendlíku a sníst. Do 250ml mléka rozkvrdlat 3 vejce a sůl, nalít na rohlíky, nechal chvíli nasáknout, pak rozmačkat na kaši rukama, dosypat polohrubou moukou dle potřeby, na chuť můžeš dát petrželku. V 5l hrnci přivézt osolenou vodu k varu a vařit najednou tak 6-8 knedlíků velikosti mezi golfovým až tenisovým míčkem, na koulení pomůže navlhčit ruce vodou. Nabydou na větší tenisák, vařit je budeš tak 20 min, pak je roztrhneš vidličkama a zaleješ omáčkou. Je to recept z prvorepublikové kuchařky, neskutečně nadejchaný karlovarský knedle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Moty bez snehu z bilku jo? Cumim, zkusim:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 před 1 minutou, Micey napsal: Moty bez snehu z bilku jo? Cumim, zkusim:) Jako asi můžeš, ale tohle funguje a je to ozkoušeny dlouhými léty Dělám podle tý knížky i bramborový a taky boží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Tajdle podle Paulusa, nedá se na to nic zkazit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 před 1 hodinou, Moty napsal: 10 rohlíků na kolečka, rozpustit 90g másla a nalít na rohlíky, 1-2 kolečky vytřít zbylé teplé máslo z rendlíku a sníst. Do 250ml mléka rozkvrdlat 3 vejce a sůl, nalít na rohlíky, nechal chvíli nasáknout, pak rozmačkat na kaši rukama, dosypat polohrubou moukou dle potřeby, na chuť můžeš dát petrželku. V 5l hrnci přivézt osolenou vodu k varu a vařit najednou tak 6-8 knedlíků velikosti mezi golfovým až tenisovým míčkem, na koulení pomůže navlhčit ruce vodou. Nabydou na větší tenisák, vařit je budeš tak 20 min, pak je roztrhneš vidličkama a zaleješ omáčkou. Je to recept z prvorepublikové kuchařky, neskutečně nadejchaný karlovarský knedle dík. to vypadá dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 před 1 hodinou, Tom4 napsal: Nedovařenej, rozvařenej, hnusnej . . . jojo, všechno dohromady .. potřebuju na neděli k huse. bramborovej se mi celkem daří, ale houskovej fakt ne. v nejhorším sjedu do globusu do restaurace, tam nemaj špatný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Jeden rychlej pánskej pupík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 10. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2022 Z bilku snih a pridat muskatovej orech ja delam valecky ve fresh folii a ty pak krajim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 před 11 hodinami, Tom4 napsal: Nedovařenej, rozvařenej, hnusnej . . . Na vaření knedlíků je dobrý parní hrnec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 V 3. 11. 2022 v 19:44, Maxel napsal: Pekárnu nemam, ale naši to kupovali někdy jak byl ten boom cca 10-12 let zpět. Možná rok-dva fakt občas upekli chleba, kterej byl obyčejně dost hnusnej. Od tý doby se na to práší někde v koutu :)) Sorry Gusto, tos asi slyšet nechtěl. Večeře simply clever. Grilovaná panenka, pepřovka s koňakem, pečené grenaille. Hele, díky za názor... už to ženě pomalu vymlouvám. Ješte když slyšela její sestru, jak už ji nepoužívá, tak to pomohlo....tento boj asi vyhraju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 (upraveno) Koukám že se nebojíte Karlovarských, to je bezva. Samozřejmě se dají vařit i zabalené ve fólii, v hrníčku nebo v latkovém ubrousku. Houskové jsou strašně jednoduché. Množství je kvantum, v obchodě prodávané knedlíky mají cca 400 až 600gr, tady je 1700gr surovin, takže dle velikostí domácího vybavení doporučuji udělat poloviční dávku (asi 3 menší knedlíky) kilo hrubá mouka 600 ml polotučné mléko 1 kostka droždí (42g) 1 vejce kostky suchého pečiva --- do mísy dej mouku, udělej tam prohlubeň, do ní nalej vlažné (tak polovinu) mléko, do něj rozdrob kvasnice a buď nech vzejít kvásek nebo rovnou pokračuj (fakt to jde) přidej vejce (pokojová teplota), zbytek mléka, trošku to osol a zamíchej až bude hladké těsto (já to promíchám v robotu, pak vyndám a pořádně prohnětu rukou dohladka) vmíchej kostky suchého rohlíku (ne veka, ne toastový chleba apod., nejlíp nakrájet den dva předem a nechat proschnout) těsto je hotové, nech ho v míse nakynout, dávám do trouby - není tam průvan, troubu napřed nahřeju na 40 stupňů, vypnu a dám tam těsto, krásně to drží vlažnou teplotu, kyneme asi tak 45 minut, nenechávej to o moc déle, knedlík chceme kyprý ale ne překynutý z těsta vyženeš vzduch tak že ho vyklopíš z mísy, rozdělíš na 3 nebo 4 díly lehce prohněteš a vytvaruješ knedlíky* necháš tak 10 minut odpočinout a uvaříš je: - v páře jak bylo řečeno, parní hrnec, děrovaná vložka hrnce, parní trouba ideál, dávají se rovnou do horké páry, 25 minut bude tak akorát, během vaření se s knedlíkem nehýbe, po uvaření propíchnout na pár místech ať vyjde přebytečná pára, po zchladnutí lehce potřít olejem, sádlem, máslem** - ve vodě dávají se do vroucí vody, osolit vodu, vařit 10 minut pod pokličkou při mírném varu, otočit břichem nahoru a vařit dalších 10 minut, po uvaření taky propíchat a posléze potřít krájet vychladnuté, ohřát na páře ---- knedlíky se dají vařit i jako kulaté koule, jen je potřeba o něco málo zkrátit dobu vaření (viz Sedlo a guláš s gulama ) z páry jsou hladší a úhlednější pokud budeš dělat větší dávku nadvakrát tak půlku těsta nech v míse a opakuj postup od dělení a uhnětení šišek (když necháš hotové šišky nakynout moc během doby co se vaří první várka, tak ty druhé budou na chuja překynuté, uhnětení před vařením to srovná) * když při tvarování šišky vznikne takový zářez, tak obě strany silně stiskni k sobě špičkama prstů po celé délce a otoč to tímto spojem dolů, během těch deseti minut se těsto spojí a knedlík bude držet tvar ** není nutné, dělá se pro to, aby se šišky při následném skladování k sobě neslepily a lesklejší povrch je více estetický + knedlík tak rychle neoschne, tedy volitelně Upraveno 11. listopadu 2022 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Kroupove rizoto s liskacema a opecenym kvetakem, bylo to neskutecny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Mno, to ale vůbec není blbej nápad tohleto. Klobouček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Tyjo to neni blbý.. a odkuď jsi čerpal Moty?:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 super recept na knedlik, pro blby, tome to bych mohl zvládnout i já tak teď si musim hodit korunou, kterej v neděli prubnu. přijde tchýně s manželem, němcem, tak to bude mezinárodní ostuda, jestli to po…u Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Udělej je zítra, do neděle v lednici se jim nic nestane pokid se povedou a když se nepovedou tak máš další pokis Směle do toho, pak se pochlub výsledkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 (upraveno) ano, šéfe! jinak chci zkusit todle menu - chlebová polévka - husa, hokaido, zelí, variace knedlíků, hruškové chutney - štrůdl párovat budu aperitiv campari, hlavni chod portské, digestiv mezcal Upraveno 11. listopadu 2022 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Pěkně to máš nastavené, celej víkend v kuchyni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se