Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Bert napsal:

Kyselo je naprostá nádhera. Kouzelné na něm je, že jsem snad ještě nejedl dvě stejné. Ježíšmarjá (já vím, my to neříkáme), ale dostal jsem na něj strašnou chuť.

To kyselo je moc kyselý a ten bramborák moc bramborovej,a vůbec... . ( Jen mě to při tom napadlo). Kyselo jsem snad ještě nejedl,ale taková kyselica ( vím je to jinde), dal bych si říct 😉 Dnes jen čína

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás se tvoří....

Sob a velbloud.

Edit: nevím proč je velbloud naopak..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem zkušeným kuchařům a šéfkuchařům.

Budu si pořizovat nový tlakový hrnec - prošel jsem nabídku a internetová doporučení a vychází mi výrobek české značky Tescoma ultima duo 4 a 6 l. Hrnce za mě aji dobře vypadají.

Jsem mimo dobrý výrobek za cca 4.500,- Kč, nebo můžete doporučit?

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám doma italský Barazzoni. Je jednoduchý, levný, dobře se čistí i tlakové trysky a x let stejný, těsnění se dají koupit na 30 let staré hrnce. Dvě tlakové pojistky. Co považuji za velkou výhodu, poklice se dává dovnitř pod hranu, takže ho můžeš dát pod studenou tekoucí vodu a rychle ho otevřeš, aniž by ses opařil. 

https://www.barazzoni.it/en/products/pressure-cooking/pressure-cookers/pressure-cooker-5300450?v=530045003580

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Libor_OV napsal:

Ahoj všem zkušeným kuchařům a šéfkuchařům.

Budu si pořizovat nový tlakový hrnec - prošel jsem nabídku a internetová doporučení a vychází mi výrobek české značky Tescoma ultima duo 4 a 6 l. Hrnce za mě aji dobře vypadají.

Jsem mimo dobrý výrobek za cca 4.500,- Kč, nebo můžete doporučit?

Děkuji.

Kupoval jsem ho nedávno, mám 6 l. Bez problémů. Možnost nastavení tlaku, při vaření je tichý. Kup si k němu i obyčejnou skleněnou poklici. Dovnitř jsem si koupil skleněnou nádobu a jde použít i jako parní hrnec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třetí rok viz návod od Maxela :)

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem semi001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 12. 2021 v 20:00, Maxel napsal:

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

EDIT: letos taky dělat nebudu, ale mám recept schovanej a určitě se k němu zase vrátím 

Upraveno uživatelem Jery
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dnes kebab na spejli, na zítra naložím gyros.... Tak uvidíme, dělám to poprvé.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, Maxel napsal:

Dneska nandáno skoro přesně na poledne, což je u nás dost neobvyklé. 
Výpečky a pečeně na česneku s hořčicí, špenát a br.knedlík. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Tohle teda můžu ! Ten špenátek uuuu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...