Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Když už ne jídlo, tak alespoň dokumentaci po těch 7mi pívech, prosím 😆

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zase neco narval do flašky. Cherry rajčata, klasicky podtržená, ale to při fermentaci nevadí,  česnek a mladé kopřivy. Nálev výluh z kopru, petrželová nať, sůl. Týden až 10 dní a k pecka..IMG_3751.thumb.jpeg.466b2caeadc57e9defba3cbf36a75369.jpeg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Pěkně tu jedete, pánové! 🙂 Já dnes jen rychlý postworkout s divokým lososem, pečenou mrkví a bramborem.

IMG_20240403_165227.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si naložil syrečky, zkrátka tvarůžky. Tvarůžky jsem nakrájel,nakořenil grilovací+ pepř čtyřbarevný+ trocha chilli, přidal česnek,cibuli , sušená rajčata i s olejem dal cca deci piva a dolel olejem do plna. Budu rád za nějaké recepty s pivem,olejem,cibuli ano či ne .... Zkrátka tipy,triky atd

IMG_20240406_214111.jpg

Odkaz ke komentáři

Kdo jste sejrový jako já, tip na rychlou a solidně žravou večeři. Sýrová quesadilla na pánvi. 
Lepší je tam poslat víc druhů, pěkně se to rozteče a spojí do jedné sýrové bašty. 
Já dával ementál, vyzrálou mozzarellu, chedar a comte. 
Jednu stranu jsem tence pomazal mascarpone. Druhou chedarovým dipem. Jako pojivo. 
Důležité je jet to na menší fojr, aby se sýr stihl roztéct, ale tortilla se nespálila. 
Pak flip na druhou stranu. Nechat chvilku odležet. Nakrájet. Sežrat. 

IMG_1918.jpeg

Odkaz ke komentáři

Jak kdy. Salsu spíš ne. Někdy přidám dovnitř třeba naložené jalapeños, konfitovaný česnek, nebo kousky křupavé slaniny. Mascarpone se dá vyměnit za zakysku, to taky funguje dobře.
Ale třeba dneska sem měl slinu čistě na mastnej sejr :)   
Jako katalyzátor k tomu mam nějaké sladké pití; mirindu ideálně. 
Prostě
 taková fajn kaloricky vyvážená krmě.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...