Roman I. Odesláno před 9 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 9 hodinami Upřímně. S wagyu jsem skončil. Nemůže za to wagyu, ale já. Vařím na plynu, elektrická horkovzdušná trouba. Nemám přesnou kontrolu nad teplotou. Normální steak má nazkoušený a udělám ho na litině jedna báseň, tady na to musíš jít nižší teplotou a ukrutně ho hlídat. Já jsem chtěl medium rare, ale bylo to rare. Tuk se rozpustil, ale nebyl jsem na 100% spokojený. A druhý pokus na naučení nemáš. Teda máš, pokud ti nevadí dát 2000,- za kilo masa. A to je se přiznám na mě moc. Je to jako koupit si Pateky a pak se o ně pořád bát, že jebneš futra. Možná budu za burana, ale objevil jsem v Albertu řadu steaku Excellent, flákoty za stopade. Zkoušel jsem český, australský a irský maso. Všechno bezvadný uzrálý, český byl Angus. A když tenhle steak náhodou poseru, tak nad tím umím mávnout rukou. U toho wagyu jsem s tím měl problém. Příliš dokonalá surovina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno před 9 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 9 hodinami Ha, zrovna jsem hledal jak to dopadlo. Škoda no. Je pravda co píšeš, je to holt moc drahý na to, aby se s tím člověk učil. A dost možná by to napoprvé nedopadlo ani s teploměrem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno před 5 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 5 hodinami Pánové poraďte mi... Potřebuji pánev. Právě jsem vyhodil "klasický teflonový wok Tefal". Pánev na h...o... Nic to neopeče, za chvíli je to poškrábané, však to znáte. Ale co teď? Potřeboval bych takovou vyšší univerzální pánev. Klidně wok. Ale z čeho? DeBuyer ocel? Litina? Nerez? První velký problém je žena, která velmi těžko zkousne, že ocelová pánev se vlastně nemyje... To se mi zdál lepší nerez, ale zase mám obavu, že s tím nebudu umět a bude se mi na to všechno lepit. Máte tipy? Jak stran používání tak údržby? Samozřejmě jsem si ledasco přečetl, ale vím, že praktická zkušenost se často velmi liší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno před 3 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 3 hodinami U nás frčej asijský polívky... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Sdílet Odesláno před 1 hodinou @Roman I. Naprosto ti rozumim. Při týhle ceně už to neni o mávnutí rukou, když se náhodou nepovede. Taky mam wagyu spíš v kategorii zážitkové gastronomie, a na takové to běžné žvýkání jedu steak kolem 600-800kč za kilo max. @lloffass Mrknul bych na tzv. hybridní povrch. Třeba todle od Onyx Cookware. Sám mám podobnou léta, obyčejnější z Lidlu, a nedám na to dopustit. Navíc je to wife friendly https://onyxcookware.cz/products/onyx-cookware-panev-26cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno před 15 minutami Nahlásit Sdílet Odesláno před 15 minutami Ad pánev, co kluci litina vevnitř se smaltem ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se