Roman I. Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Upřímně. S wagyu jsem skončil. Nemůže za to wagyu, ale já. Vařím na plynu, elektrická horkovzdušná trouba. Nemám přesnou kontrolu nad teplotou. Normální steak má nazkoušený a udělám ho na litině jedna báseň, tady na to musíš jít nižší teplotou a ukrutně ho hlídat. Já jsem chtěl medium rare, ale bylo to rare. Tuk se rozpustil, ale nebyl jsem na 100% spokojený. A druhý pokus na naučení nemáš. Teda máš, pokud ti nevadí dát 2000,- za kilo masa. A to je se přiznám na mě moc. Je to jako koupit si Pateky a pak se o ně pořád bát, že jebneš futra. Možná budu za burana, ale objevil jsem v Albertu řadu steaku Excellent, flákoty za stopade. Zkoušel jsem český, australský a irský maso. Všechno bezvadný uzrálý, český byl Angus. A když tenhle steak náhodou poseru, tak nad tím umím mávnout rukou. U toho wagyu jsem s tím měl problém. Příliš dokonalá surovina.
nickolas Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Ha, zrovna jsem hledal jak to dopadlo. Škoda no. Je pravda co píšeš, je to holt moc drahý na to, aby se s tím člověk učil. A dost možná by to napoprvé nedopadlo ani s teploměrem.
lloffass Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Pánové poraďte mi... Potřebuji pánev. Právě jsem vyhodil "klasický teflonový wok Tefal". Pánev na h...o... Nic to neopeče, za chvíli je to poškrábané, však to znáte. Ale co teď? Potřeboval bych takovou vyšší univerzální pánev. Klidně wok. Ale z čeho? DeBuyer ocel? Litina? Nerez? První velký problém je žena, která velmi těžko zkousne, že ocelová pánev se vlastně nemyje... To se mi zdál lepší nerez, ale zase mám obavu, že s tím nebudu umět a bude se mi na to všechno lepit. Máte tipy? Jak stran používání tak údržby? Samozřejmě jsem si ledasco přečetl, ale vím, že praktická zkušenost se často velmi liší.
Maxel Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února @Roman I. Naprosto ti rozumim. Při týhle ceně už to neni o mávnutí rukou, když se náhodou nepovede. Taky mam wagyu spíš v kategorii zážitkové gastronomie, a na takové to běžné žvýkání jedu steak kolem 600-800kč za kilo max. @lloffass Mrknul bych na tzv. hybridní povrch. Třeba todle od Onyx Cookware. Sám mám podobnou léta, obyčejnější z Lidlu, a nedám na to dopustit. Navíc je to wife friendly https://onyxcookware.cz/products/onyx-cookware-panev-26cm
lloffass Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Hmm... Tak ještě hybridní pánev... Hrozná věda to je a pomalu se dostávám do rozhodovací paralýzy.
Maxel Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února (upraveno) Holt když hledáš univerzální použití, navíc ještě wife friendly, musíš se připravit na vše. Pár stránek zpět sem tu dával takovej pánvičkovej mikroelaborát, zkusim to najít. Ale zázraky nečekej. Buď je to nepřilnavý, pak háklivý na zacházení. Když na to můžeš zvostra, zas to nebude dycky extra nepřilnavý. No a tuten hybrid je za mě nejvíc z obou světů. Upraveno 3. února uživatelem Maxel
lloffass Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Díky... Tak to vypadá, že prubnu ten hybrid. Jsem zvědavý.
Robero79 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února V 3. 2. 2025 v 9:39, Roman I. napsal: Upřímně. S wagyu jsem skončil. Nemůže za to wagyu, ale já. Vařím na plynu, elektrická horkovzdušná trouba. Nemám přesnou kontrolu nad teplotou. Normální steak má nazkoušený a udělám ho na litině jedna báseň, tady na to musíš jít nižší teplotou a ukrutně ho hlídat. Já jsem chtěl medium rare, ale bylo to rare. Tuk se rozpustil, ale nebyl jsem na 100% spokojený. A druhý pokus na naučení nemáš. Teda máš, pokud ti nevadí dát 2000,- za kilo masa. A to je se přiznám na mě moc. Je to jako koupit si Pateky a pak se o ně pořád bát, že jebneš futra. Možná budu za burana, ale objevil jsem v Albertu řadu steaku Excellent, flákoty za stopade. Zkoušel jsem český, australský a irský maso. Všechno bezvadný uzrálý, český byl Angus. A když tenhle steak náhodou poseru, tak nad tím umím mávnout rukou. U toho wagyu jsem s tím měl problém. Příliš dokonalá surovina. Rozšířit na wagyu to chce jit jinak nez na klasickej steak me se osvedcilo toto: lepsi maso riznou trochu tenci (max 2,5 cm) a delat na plochy panvi, nedopekat v troube. Staci pak 1,5 az 2 min z kazde strany a lehce zapect strany (par vterin), nechat 3 min odpocinout na prkynku, koreni nejlepe jen sul, max pepr. Omacka byt vubec nemusi (pusti stavy dost). No ale taky jsem to v zivote delal jen 2x jinak cos kupoval? 2 litry za kilo mi prijde dost malo. Neco australskyho, nebo odjinud? (japonsky wagyu startuje od 3,5 tis. za krk az po ribeye A5+ za 10)
semi001 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února (upraveno) V 4. 2. 2025 v 6:54, Robero79 napsal: na wagyu to chce jit jinak nez na klasickej steak me se osvedcilo toto: lepsi maso riznou trochu tenci (max 2,5 cm) a delat na plochy panvi, nedopekat v troube. Staci pak 1,5 az 2 min z kazde strany a lehce zapect strany (par vterin), nechat 3 min odpocinout na prkynku, koreni nejlepe jen sul, max pepr. Omacka byt vubec nemusi (pusti stavy dost). No ale taky jsem to v zivote delal jen 2x jinak cos kupoval? 2 litry za kilo mi prijde dost malo. Neco australskyho, nebo odjinud? (japonsky wagyu startuje od 3,5 tis. za krk az po ribeye A5+ za 10) Rozšířit Loni jsme s kamarádem dělali RibEye 5+ z Japonska (tuším osmičku kilo) a australský RibEye (asi tojka kilo). A v podstatě přesně jak píšeš – jednoduše. Dělali jsme to na litinové pánvi na ohni – pořádně rozpálit, 1,5–2 minuty z každé strany na barvu, pak chvíli odpočinout a hurá do něj. My dali jen vločkovou Maldon sůl. Japonský byl chuťově o parník dál. Upraveno 4. února uživatelem semi001
Lynx12 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února V 3. 2. 2025 v 19:07, lloffass napsal: Hmm... Tak ještě hybridní pánev... Hrozná věda to je a pomalu se dostávám do rozhodovací paralýzy. Rozšířit Osobní zkušenost s tím nemám, nicméně kamarád si nedávno OnyxCookware hodně vychvaloval...
Spongebob Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února Tu hybridní asi Lidl už nemá nebo jsem slepej .
shaggy Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února Ten hybrid by aj mna zaujimal. @Maxel, daky presny nazov alebo kod by sa nenasiel, prosim? Inac, pozor na to co chodi z lidlu. Zacali predavat tuningove kusky
Robero79 Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února V 4. 2. 2025 v 7:06, semi001 napsal: Loni jsme s kamarádem dělali RibEye 5+ z Japonska (tuším osmičku kilo) a australský RibEye (asi tojka kilo). A v podstatě přesně jak píšeš – jednoduše. Dělali jsme to na litinové pánvi na ohni – pořádně rozpálit, 1,5–2 minuty z každé strany na barvu, pak chvíli odpočinout a hurá do něj. My dali jen vločkovou Maldon sůl. Japonský byl chuťově o parník dál. Rozšířit Super, diky za zkusenost. Chteli jsme to s tchanem ochutnat, kdyz uz jsou toho plny internety. Zvazovali jsme Australii a nebo Japonsko a pak se placli pres kapsu - kdyz uz, tak original v nejvyssi kvalite a shodli se, ze jsme neudelali chybu. Realisticky dost pochybuju, ze to ma hodnotu tech 7+ tisic za kilo, ale clovek co ma rad stejky by to mel aspon jednou ochutnat, je to opravdu o parnik jinde nad normalnim hovezim. Mel jsem pocit na jazyku, jako by nekdo vstriknul mezi kazde vlakno masa trochu masla…
JakubS Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února V 5. 2. 2025 v 6:36, Spongebob napsal: Tu hybridní asi Lidl už nemá nebo jsem slepej . Rozšířit Oni asi nepoužívají to magické označení "hybridní", podobnej vzhled má třeba Möbelix, tam to kupoval kamarád a prej jsou dobrý. https://www.lidl.cz/p/masterpro-nerezova-panev-giro-3-o-20-cm/p100386343 https://www.moebelix.cz/p/panev-na-smazeni-p-v-24-5-cm-003586013202 Svou hybridní kolekci má na Fabini také Těhotnej https://www.fabini.cz/collections/fabini-tehotnej-kuchar 1
Moty Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února A co v tomto případě forever chemicals? Teflon je zakázany a u hybridních materiálů to je jen další chemikálie, která bude záhy také zakázaná, není fakt lepší mít doma pořádnou litinouvou/nerezovou/železnou pánev?
Roman I. Odesláno 7. února Nahlásit Odesláno 7. února V 4. 2. 2025 v 6:54, Robero79 napsal: na wagyu to chce jit jinak nez na klasickej steak me se osvedcilo toto: lepsi maso riznou trochu tenci (max 2,5 cm) a delat na plochy panvi, nedopekat v troube. Staci pak 1,5 az 2 min z kazde strany a lehce zapect strany (par vterin), nechat 3 min odpocinout na prkynku, koreni nejlepe jen sul, max pepr. Omacka byt vubec nemusi (pusti stavy dost). No ale taky jsem to v zivote delal jen 2x jinak cos kupoval? 2 litry za kilo mi prijde dost malo. Neco australskyho, nebo odjinud? (japonsky wagyu startuje od 3,5 tis. za krk az po ribeye A5+ za 10) Rozšířit Byl to vrchni šál od pana Mullera z Pardubic. Chová wagyu okolo našeho města. wagyufarm.cz . Super sympatický pán. Nedokonalost byla, že jsem na ten steak šel s nízkou teplotou a krátkým časem. Buď jsem to měl ohulit nebo nechat dodělat třeba na 90 v troubě…. No nic, mám ještě veverku, půjdu do ní agresivněji. Teď mám období gastropíčovin. Čekám návštěvu kamaráda, co miluje ústřice. No tak se je učím otvírat. První tři katastrofa, další už lupaly jak po másle. Jen jsem k tomu vyžahnul flašku sektu. Prostě studijní proces…. jinak aby nedošlo k mejlce. Přes žrádlo jsem proletář. Miluju tvaroh naslano s bramborama na loupačku a smažené tvargle .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se