martar Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Provedení je nepochybně skvělé a výška i mikronastavení spony taky, jenže srandičky si hodinková komunita dělá z dizajnu a není se čemu divit. Po sjednocení WR na číslo 30 u všech voděodolných PP nová kolekce vedle stávajících Nautilů (a Aquanautů) nedává z vnějšího pohledu příliš smysl. Dávala by ho, kdyby byla funkčně nebo designově opravdu odlišná, jenže to není - kromě tvaru pouzdra otrocky cituje Nautily. Viděl jsem už někde jeden nebo dva produktové wristshoty a potvrdil se mi prvni dojem, z větší vzdálenosti člověk předpokládá nějaký obdélníkový mainstream, Cartiera a podobně. Ale to je jen nastavením v hlavě. Nakonec to lidi samozřejmě přijmou, protože je to PP. A za pár desitek let budou možná mladí hodinkoví nadšenci křičet, že někdo vykrádá typický obdélnikový PP design ...a my starší se budem usmivat. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 před 15 hodinami, tristan. napsal: Můj první dojem je, ze vypadaji jako Maen Manhattan. Nepřijde Vám překvapivě, ze zrušili par let zpátky Nautily v oceli o které byl enormní zájem, aby ted představili derivát toho designu zase v oceli? Možná něčím podobné, ale rozdíl je v tom, že Maen M jsou hezké. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4st0n Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Me se to teda nelibi a preferuji zaobleny tvar hodinek. Navic mi prijde, ze budou dost velike (45mm sirka a vyska, mam dojem). Nekdo poukazoval na to, ze k platinovymu modelu je umely remen. To mi prijde dost zvlastni kombo, predstavoval bych si neco premiovejsiho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 (upraveno) 45mm je uhlopríčka 10-4. Normalně by to vycházelo cca na 31x33mm, jenže tady jsou na tom pouzdru ještě uši. Tipnul bych si šířku 40-42mm. Upraveno 19. října 2024 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 19. října 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 @martar takto podobně to vnímám i já, ale pamatujete si taky ty haty když představili AP své Code 11:59..? Jen to logo že se vyvíjelo 2 roky a lidi se mohli zbláznita dneska je to respektovaná kolekce se spoustou variací, komplikací atd.. Jediné co je třeba fakt zkusit je ta šířka 45mm, ale na fotkách to vypadá v pohodě a samozřejmě tomu pomáhá ten nizký profil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Ad Code 11:59... Ta kolekce je respektovaná kvůli fantastickému zpracováni, funkcím, rozšiřujícímu se portfoliu modelů, lepším a hezčím cifernikům než v době uvedení a ve dvou rovinách prohnutému safíru, ale její dizajn není búhvíco. Nemá sílu. Dobrý dizajn ti prodejce v butiku nemusí půl hodiny vysvětlovat včetně příběhů o vzniku loga (můj připad, šel jsem tam očíhnout nové modré chronografy). Když je dobrý a silný, tak to prostě vidíš. U Code ten design není vůbec špatný, ale dokud si nepohráli s ciferníky a nepřidali modely s komplikacemi, vypadaly první pokusy při pohledu z ánfasu fakt nic moc. Sorry za OT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Koukam na fotky z webu Hodinkee, nevim, nelibi se mi, vubec. Kdyz to prezenu...dat do nich displej tak jsou to luxusni Casia z 80 let. Z meho pohledu udelali proste nehezkej model. Kouknu na Laurent Ferrier, jakekoliv, classic, square, sport a to je pastva pro oci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 19. října 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 před 1 hodinou, martar napsal: Ad Code 11:59... Ta kolekce je respektovaná kvůli fantastickému zpracováni, funkcím, rozšiřujícímu se portfoliu modelů, lepším a hezčím cifernikům než v době uvedení a ve dvou rovinách prohnutému safíru, ale její dizajn není búhvíco. Nemá sílu. Dobrý dizajn ti prodejce v butiku nemusí půl hodiny vysvětlovat včetně příběhů o vzniku loga (můj připad, šel jsem tam očíhnout nové modré chronografy). Když je dobrý a silný, tak to prostě vidíš. U Code ten design není vůbec špatný, ale dokud si nepohráli s ciferníky a nepřidali modely s komplikacemi, vypadaly první pokusy při pohledu z ánfasu fakt nic moc. Sorry za OT No jasně, to je velká pravda, code taky jen na začàtku modely z drahých kovů a ciferníky o ničem, kromě toho klenutého safíru nic moc- tady vidím tu souvislost s Cubitus- cesta je na startu a určitě uvidíme velký věciale pomalu a bez nějakých extravagancí- protože je to prostě Patek;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Mit mensi usi, tak jsou hezci nez puvodni nautily... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 19. října 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Jako tady to vypadá fakt velký i na vypaseným Sternovipodle mě bude muset přijít i menší verze.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 (upraveno) Odebrat uši a přidat šroufky, byly by z toho XL Santosky. Ale nemám obavy že se i tak dost zájemců kteří potřebují dokázat že na PP mají najde - k "dekubitaci na 10 let dopředu" bohatě postačí když budou aspoň chvíli (bez ohledu na cenovku) dostupnější než Nautily Upraveno 19. října 2024 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 1234 Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Ahoj, na živo jsem je sice ještě neviděl a nechci vypadat jako škarohlíd, ale mě moc nechytly. Přijde mi, že Nautilus vypadá pořád tak nějak hezčí, možná je to tím, že je kompaktnější, kulatější, nevím.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfesh Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 před 4 hodinami, Zdenek1307 napsal: Možná něčím podobné, ale rozdíl je v tom, že Maen M jsou hezké. Maen Manhattan vychází z Vacheron Constantine Chronometre Royal 2215. Cubitus se mi celkem líbí, ale je to trošku zvláštní opustit osvědčený design a nahradit něčím co nevypadá jako evoluce. Čas ukáže… 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Tak jsem asi jedinej Ale trošku mě to přešlo po tom, co jsem zjistil tu WR...nechápu, považoval bych za samozřejmost aspoň 100m... A s @martar absolutně souhlasím ohledně 11.59. Nelíbily se mi tehdy a nelíbí se mi ani dnes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 před 24 minutami, Karussell napsal: Tak jsem asi jedinej Ale trošku mě to přešlo po tom, co jsem zjistil tu WR...nechápu, považoval bych za samozřejmost aspoň 100m... A s @martar absolutně souhlasím ohledně 11.59. Nelíbily se mi tehdy a nelíbí se mi ani dnes Vzhledem k tomu, že u PP je teď 30M jednotná WR a opravdu s ní můžeš 30 metrů hluboko, tak by mě to tolik netrápilo. Ale pokud se často pohybuješ hlouběji, asi bych volil jinou značku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Je to velmi zvlastne, clovek neviem co si poriadne o tom mysliet. 1. uhol pohladu je, ze ked takyto brand spravi "novy" dizajn, ktory verejnost zo zaciatku odmieta, tak casom to ludom prirastie k srdcu a ci uz to volame zvyk alebo len "grow on me". Rovnako to vidim s poslednymi modelmi znacky BMW. 2. uhol pohladu je viac priamy a to ze je to strasne divne. Konzervativny brand vyda hodinky s priemerom 45mm? Nova modelova rada ale vlastne nic nove, rovnaky remienok a tvar, ktory vyzera ako prva skica Nautilusov, ktora sa nedostala do produkcie ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 Já si myslím že v téhle kategorii už to dávno není o líbí / nelíbí, ale o můžu mít / nemůžu mít. A kolik z těch, komu se nelíbí je mít může? Na první dobrou se mi docela líbí. Uši bych oželel, ale zrovna v mém případě je to úplně zbytečné laborování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 19. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2024 před 3 hodinami, Tomak napsal: Vzhledem k tomu, že u PP je teď 30M jednotná WR a opravdu s ní můžeš 30 metrů hluboko, tak by mě to tolik netrápilo. Ale pokud se často pohybuješ hlouběji, asi bych volil jinou značku Dík za edukaci, nebrousím do těchto HH vod často a tu WR jsem neměl vůbec nastudovanou. Koukám, že i Aquanaut má 30, tak to jsem hned klidnější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 20. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2024 Za mě kubíky pěkný.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šťovík Odesláno 20. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2024 Líbí x nelíbí ? Spíše asi nelíbí, protože mám obecný problém s hranatými hodinkami, jako asi většina lidí, když pozoruji sebeprezentace modelů které vlastníme. Trochu nechápu ty odklony od designu, který dlouhodobě funguje, ale Pátek si tyhle experimenty může dovolit. Šetřit na ně nebudu, protože by to dlouho trvalo a nejsem trpělivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se