cira Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Pocketbook je favorit precte skoro vse, zadne prevody formatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Pokud chceš číst knihy tak angličtinu nebo formát bych ani tak neřešil. Konverze zabere pět minut, takže jednou za čas něco konvertovat není problém. Navíc české obchody nabízejí možnost stažení koupených knih i ve formátu mobi pro kindle. Nevím jak pocketbook, ale kindle resp. Amazon má aplikaci pro mobily a tablety, navíc s možností nahrát knížku do cloudu, takže je jedno, zda ćteš na tabletu, čtečce nebo mobilu, a při připojení k internetu nemusíš hledat, kde jsi skončil, ale automaticky se ti aktualizuje aktuální stránka. Nicméně já bych určitě zvážil podsvícenou verzi. Pokud čteš v noci v posteli, neruší to tolik partnerku jako stolní lampa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2014 Čtečku teď hlavně používám na čtení pohádek při večerním usínání. Má to své výhody: může být zhasnuto, k listování stačí pouze jedna ruka a druhá může sloužit k hlazení (v tom lepším případě), ale problém je vhodná literatura. Mám něco od Wolkera, Erbena a bratrů Grimmů, ale nestačí to. Nepomůže někdo, prosím? Zdá se, že vydavatele dětská literatura v elektronické podobě jaksi nezajímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atreus Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2014 Pohádky pro unavené rodiče od Viewegha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2014 Díky, zkusím to. Ale tedy, hmmm. Sám jsem zvědav... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cova Odesláno 8. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2014 mikymik: Jen tak zběžně se dívám do čtečky (v PC toho bude zřejmě víc) a zas tak beznadějné to není... Verneovky, Mayovky, Foglarovky, Kája Mařík, Mikuláš od Gosciniho, Štorch, Ezopovy Bajky, Lewis Alenka v říši divů, Lada - O chytré kmotře lišce, Hrubín - Malý špalíček pohádek, Švandrlík - Kopyto a Mňouk, Erben - Pohádky, Říha - Honzíkova cesta, Bass - Klapzubova jedenáctka, Poláček - Bylo nás pět, Řezáč - Poplach v kovářské uličce, Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce, Devatero pohádek, Nosov - Neználek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2014 Záleží hodně, co od čtečky čekáš... Já po Kindle 2ce s klávesnicí mám nově Kindle paperwhite I.gen a jsem s tím naprosto spokojený...to podsvícení nemá chybu (dá se číst i v noci) ale i jako přisvícení přes den, když nejsou optimální světelné podmínky... dá se hacknout, a nainstalovat spousta užitečných utilit, případně i jiný "systém" s podporou epub, lepším prohlížečem pdf... já bych určitě neměnil.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2014 Chtěl bych uživatele čteček poprosit o radu. Zvažuji koupi čtečky PocketBook 623. Na této čtečce mě zaujala schopnost poradit si se širokým spektrem formátů. Taky jsem zvažoval Kindle ale u něj se bojím omezení kompatibility s některými formáty. Sice jsem tady zaznamenal doporučení ke cracknutní, ale to by asi přesahovalo moje schopnosti v oblasti IT. Budu číst většinou knihy v češtině, ale sem tam si přečtu knížku i v angličtině . V diskusích jsem taky postřehl, že některé čtečky umí překládat anglická slova po kliknutí na ně. Taková vlastnost by se mi hodně líbila. Mám sice docela obstojnou slovní zásobu, ale sem tam slovník potřebuji a tak by pro mě bylo komfortní mít k dispozici překlad na kliknutí. Preferoval bych anglický výkladový slovník, před anglicko - českým. Má něco takového PocketBook, popř. dá se takový interaktivní slovník třeba dokoupit? Pokud ne, tak která čtečka takovou vlastnost má? Doporučili byste mi PocketBook 623 nebo spíš nějakou jinou čtečku? Díky za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2014 Pokud ne, tak která čtečka takovou vlastnost má? Nevim, jak Pocketbook, ale Kindle to má (nejsem si jistej jestli všechny typy, já mám Paperwhite).. Stáhneš si CZ-AJ slovník a nastavíš ho jako výchozí, místo anglickýho výkladovýho. Vlastní Kindle sem nijak necrackoval a ani k tomu nemám potřebu .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2014 Co se kompatibility týče, tak převody nejsou vůbec problém. Také vlastním Kindle (touch) a zatím si se vším poradil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2014 Přidávám se... Ten výkladový anglický slovník, nebo AJ to CZ se dá do Kindlu bezproblémů stáhnout (měl jsem ho už v té 2ce s klávesnicí), a formáty neřeš vůbec - stáhni si freeware Calibre - ten dokáže z čehokoliv udělat cokoliv takže ať máš epub, doc, rtf nebo txt, nebo azw tak si z toho prostě mobi nebo cokoliv jiného vždycky zkonvertuješ... ovládání je jednoduché, chce to jen odzkoušet nastavení. Na netu je knížek spousta, na české mívají dobré akce a slevy na palmknihy... i na alze jsou... jinou čtečku než kindle jsem nikdy neměl, takže o jiných mluvit nemůžu, ale kindly mě nikdy nezklamaly...dobrá cena, fungují jak mají, a pokud pohledáš na netu, najdeš i spoustu českých diskuzí o tom jailbreaku (hacku), který je pro všechny verze a typy...ale rozhodně pro použití není nutnost, stačí koupit, přes usb připojit, stáhnout knížky (nebo přes wifi, přes poslání na kindle mail, dokáží také knihy konvertovat free) a čteš! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Jeden takový čistě subjektivní pocit ohledně slovníků. Když někdo čte v cizím jazyku, tak pochopitelně nějakou slovní zásobu má, ale přesto na slovo, kterému rozumět nebude, narazit může. Problém je v tom, že to pravděpodobně nebude vyloženě triviální slovo, jeho výklad může být obsáhlý a stejně člověk může získat jen jakýsi rámcový význam daného slova bez propojení s českým ekvivalentem. Takové vyhledávání může být dobré z hlediska studia cizího jazyka, ale vlastní četbě to jistojistě neprospívá. Pokud si chce člověk jen tak počíst, tak za mě rozhodně slovník do češtiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Snad jen novinka,kterou někteří nezaznamenali,nebo ji nepotřebují.Paperwhite 1 a 2 už je česky lokalizován.Funguje to na jedničku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Super, dík za tip. Funguje :-)navíc mě to připomnělo aktualizaci FW :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 19. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2014 A podruhé jsem zkusil: Milý Amazone, kindle je super věc a já bohužel nemůžu využít americké spešl ofrs, dejte mi tam prosím evropské nebo to zrušte. A šup - ráno zmizely :-D Tradáááá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 5. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Máte někdo Kindle Voyage? Důvod pro Voyage oproti Paperwhite 2? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 A je cestina i na posledni firmware? Naposledy co jsem patral, tak to byla neofiko funkcni cestina, ale jen do urciteho firmwaru a na K2 posledni verzi uz nesla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Máte někdo Kindle Voyage? Důvod pro Voyage oproti Paperwhite 2? Důvod je větší DPI. Momentálně mám Touch (167 ppi) a PaperWhite2 (212 ppi). Oproti tomu má mít Voyage 300 ppi, ale za dvojnásobnou cenu mi to přijde jako nesmysl, navíc má mít nižší výdrž na baterii. Momentálně mi přijde jako nejlepší PaperWhite2, Touch už je bohužel zastaralej, ale stále dobře použitelnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 A podruhé jsem zkusil: Milý Amazone, kindle je super věc a já bohužel nemůžu využít americké spešl ofrs, dejte mi tam prosím evropské nebo to zrušte. A šup - ráno zmizely :-D Tradáááá. To je dobrý nápad, to bych také zkusil, ale nedokážu se ze svého účtu dostat k nějakému normálnímu kontaktu. A nebo jsi uvedl Serial Number? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 24. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2015 http://www.ebooky.cz/recenze-ctecky-eknih-kindle-voyage/ Dnes dorazil nový Voage. A mám z něj radost,velikou.Vzal jsem to i s pouzdrem Origami,zpracování je opravdu precizní.Ale s tou cenou je to docela darda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se