VS Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Taky mi připadá, že ti výrobci padají z Marsu. Uživatelé v tom mají jasno, ale výrobci a marketing musí zničit každý dobrý nápad. Vymyslí si každý svůj formát, který nejde přečíst na ničem jiném a základní textové formáty ignorují. Pak to naperou všechno na jednu hromadu a kdo se v tom má vyznat. A to ještě buď rád, že v tom seznamu vidíš názvy knížek. Moje Sony tam u dokumentů DOC zobrazovala metadata. Takže to vypadalo tak, že jsem tam nahrál hromadu knížek a v seznamu se všechny jmenovaly Microsoft Office. Úžasné. Naštěstí chytří kluci ukrajinští vymysleli nový firmware a po půl roce ladění a vylepšování je z toho použitelná mašinka. Na původní firmware ani nevzpomenu. Po připojení k PC zkopíruji knížky bez nějakých konverzí, ve čtečce si listuji v adresářích a do volných položek v menu ještě přidali rychlý odkaz na poslední 4 otevřené knížky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Jojo, tohle je jediná drobná nevýhoda. Mám teď v Kindlu 390 knih řazených podle autora a občas doskákat na tu jednu rozečtenou je fakt vopruz. Na druhou stranu jsou ty kolekce logickou náhražkou za adresář, jen je s nima trochu práce . Ty už máš ZASE Kindla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 (upraveno) Ty už máš ZASE Kindla? Samozřejmě, dorazil mi 4 dny poté, co jsem svůj první kus zapomněl ve vlaku. A nedělej, že o tom nevíš . Upraveno 7. prosince 2010 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Samozřejmě, dorazil mi 4 dny poté, co jsem svůj první kus zapomněl ve vlaku. A nedělej, že o tom nevíš . Že si blbej a nechals ho ve vlaku pochopitelně vím (však jsem se ti mnohokrát smál), ale nevim, že sis hned kupoval novýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Mně se líbí, jak KFL přistupuje smířlivě k nedostatkům hw/sw, to se pozná profesionál, kterej ví, že tyhle věcičky nutně nemůžou fungovat, jak by si lidi přáli, že holt to něco neumí vůbec a něco se musí dělat složitě, zatímco amatéři/uživatelé furt brblaj, profík se spokojí se silnejma stránkama výrobku a ty slabší si pro sebe nějak zdůvodní. Cítím tam roky praxe z customer support . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Jojo, tohle je jediná drobná nevýhoda. Mám teď v Kindlu 390 knih řazených podle autora a občas doskákat na tu jednu rozečtenou je fakt vopruz. Na druhou stranu jsou ty kolekce logickou náhražkou za adresář, jen je s nima trochu práce . Taky jsem nakonec dospěl k řešení - jedna kolekce - jeden autor. Ale to přetahování knížek je fakt něco - hlavně z toho důvodu, že na tom původním místě neubývají a navíc jsem nepřišel na to, jak přeskočit více stránek najednou (v seznamu). No nic - mám tam asi 200 stovky a čtu stejně jen jednu, tak to nějak překousnu. Podle mě tam průměrný Amík stejně nemá víc jak 10 knížek, tak asi nepočítali s tím, že by tam někdo chtěl mít stovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Mně se líbí, jak KFL přistupuje smířlivě k nedostatkům hw/sw, to se pozná profesionál, kterej ví, že tyhle věcičky nutně nemůžou fungovat, jak by si lidi přáli, že holt to něco neumí vůbec a něco se musí dělat složitě, zatímco amatéři/uživatelé furt brblaj, profík se spokojí se silnejma stránkama výrobku a ty slabší si pro sebe nějak zdůvodní. Cítím tam roky praxe z customer support . spis je to tak, ze jsem se naucil hledat pozitivni veci a zbytek neresit. Navic pri cene Kindlu mu rad nejaky ty musky prominu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 spis je to tak, ze jsem se naucil hledat pozitivni veci a zbytek neresit. Navic pri cene Kindlu mu rad nejaky ty musky prominu. ze ty ses vratil z nejakyho skoleni? ) ale je pravda, ze to cloveku zlehci zivot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quasar007 Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Pro Kindle je k dispozici Collection Manager a nevypadá zle. Můj K-3 je teprve někde na cestě, tudíž to nemohu vyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2010 Pro Kindle je k dispozici Collection Manager a nevypadá zle. Můj K-3 je teprve někde na cestě, tudíž to nemohu vyzkoušet. Na tuhle diskusi jsem taky narazil (frustrován nemožností jednoduše přetahovat knížky). Nevím ale, zda aplikace podporuje txt soubory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 (upraveno) Moje zkušenosti s Kindle jsou po několika týdnech velice pozitivní. Je lehounký, obracení stránek komfortní, možnosti nastavení vlastností zobrazovaného textu luxusní. S pribývajícím množstvím uploadovaných knížek je organizace do collections zdlouhavá, ale dá se to, nevadí mi to. Každopádně mě Kindle baví, přivedl mě zpět ke čtení. Kopil bych si ho hned znovu. Jedna podivnost - v každé knížce co jsem na kindlu zatím četl mi několikrát, vždy na několika stránkách, totálně zdivočí česká diakritika. Knížky jsou v TXT formátu a v samotných souborech je vše v pořádku. Máte to taky někdo? Upraveno 14. ledna 2011 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Jedna podivnost - v každé knížce co jsem na kindlu zatím četl mi několikrát, vždy na několika stránkách, totálně zdivočí česká diakritika. Knížky jsou v TXT formátu a v samotných souborech je vše v pořádku. Máte to taky někdo? Jaké máš kódování? Já musím do Sony všechno převést do Unicode. Většina knížek, které mám jsou v UTF-8. Stačí knížku otevřít v Notepadu, dát uložit jako a změnit kódování. Název zůstane stejný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Mrkl jsem na to a jsou v UTF-8. Změním na unicode a vyzkouším. Díky moc za tip! Zajímavé je, že to dělá jen chvilkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Narazil jsem jsem na stejný problém - vyřešilo buď přehnat přes Calibre nebo poslat mailem přes Amazon a doma stáhnout. Pak už se problém s diakritikou nevyskytnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Chyby v TXT se mi objevily taky. Konverze přes Amazon prošla v pohodě. Calibre mi to dojebal . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 V novém čísle dTestu vyšel test e-booků.Mě takovéto "knížky" nezajímají, já mám rád papír, ale kdyby to někoho zajímalo, tak celkově to vyhrál Iriver Story (za 5.500Kč).Nejhůře, co se obrazu týče, dopadlo Sony Reader PRS-600 za 6.800Kč.A Kindle, o kterém se tu zmiňujete, konkrétně typ Amazon Kindle DX, bylo třetí od konce. Ale protože mě tohle téma moc nezajímá, tak nemohu posoudit, jakou má ten test vypovídací hodnotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 (upraveno) Tak v Unicode TXT formátu to Kindle neotevře. ANSI a UTF-8 funguje. V ANSI je to bez klikiháků, ale zase chybí část diakritiky. Vyřešil jsem to pomocí Calibre (dík Travellere), převodem do formátu MOBI. Diakritika vypadá dobře a dokonce se vytvořily odstavce takže se text lépe čte. Je to sice trochu práce každou knihu převést, ale furt je to rychlovka oproti cestě do knihkupectví nebo shánění knihy na netu. Mám radost !! Upraveno 14. ledna 2011 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Já tam cpu .DOC a tím se všechny problémy vyřešily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 My tam cpem vsechno pres convert a Amazon na domaci wifine. Ani jeden klikihak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 (upraveno) Trosku jsem si hral a neco jsem stahnul neco prepsal a neco upravil a vznikl mi programek kterej umi ve zvoleny cas posilat z nejakeho webu (nyni: Lupa, DiiT, E15) clanky z uvodni stranky prelozene do formatu kindle oprostene od reklam atd. Navic to loguje co za clanky to uz uzivateli poslalo a tak mu to druhy den neposila duplicitne. Protoze mam jen jedno kindle k dispozici (a navic je nemam ja sam) tak se to blbe ladi. Poprosil by jsem majitele tohoto stroje jestli se nektery nechce stat betatesterem a necha si posilat nektery z techto webu (casem si budu dodelavat asi dalsi). edit - pokud by to melo byt jinam nez do kindle tak to muzem skusit jen je potreba zjistit jak se to tam ma posilat. Upraveno 14. ledna 2011 uživatelem tyfo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se