Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jeste tu upustim par myslenek.

1. Mit platby jako procento z castky mi neprijde realne. Puvodni vyhlasena cena neni casto cena, za kterou se realne proda. Navic casto jdou hodinky vymenou. Ja uz si ani nepamatuju kdy jsem naposledy nejake hodinky prodal. Posledni dobou to nakonec vzdy skoncilo vymenou za jine. Jak by se potom pocitalo kolik mam poslat?

2. Prijde mi jednoduchy nasledujici koncept:

- Prodavas jen jednou za cas? Koupis si za 50 Kc na 30 dni moznost vytvaret inzerat v prodejni sekci. Pokud se behem 30 dni hodinky neprodaji a chces je dal upovat, zaplat 50 Kc na dalsich 30 dni. Nebo holt inzerat casem zapadne. Tomu kdo prodava jednou dvakrat rocne to diru do kapsy neudela.

- Prodavas pravidelne obcas hodinky, jindy neco jineho a nechces resit mesicni platby? Zaplat 500 Kc na 365 dni za moznost vytvaret a spravovat inzeraty v prodejni sekci. Moznost UP co 5 dni.

- Chces upovat casteji, zaplat 1000 Kc na 365 dni a muzes upovat co 2/3 dny.

- Prodejni sekci bych rozdelil maximalne na kategorie profi prodejci / soukromi prodejci. Soukromi prodejci budou mit pravidla co jsem psal v bodech vys, profi by to asi meli mit o neco drazsi. Tim by se velky pocet profi inzeratu odklonil jinam a nezabiral by celou jednu stranku normal prodeje. Proti profi nic nemam, ale je pravda, ze clovek da rano inzerat a v poledne je uz na 3 strance. Takhle by byli profi a hobici oddeleni a bylo by.

- Deleni prodeje podle znacek nebo podle toho co prodavam to vsechno zbytecne rozdrobi a zneprehledni podle me.

- Nejaky template na inzerat by se hodil. Minimalne:

• Prodej/Koupe/Vymena (P/K/V).
  • Co to je - u hodinek jasne, ale v ostatnim prodeji to obcas jasne neni (kolo, zbran, auto, radio atd.)
  • Znacka, model.
  • Cena - a to vcetne inzeratu do vymeny, protoze jak mam vedet na kolik si ty hodinky cenis.
  • Popis stavu
  • Alespon jedna fotka dokazujici, ze mas ty hodinky ve vlastnictvi.
Upraveno uživatelem AndyAaron
  • Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 7
Odesláno

Za mě, registroval jsem se jen kvůli nákupům, protože kontaktovat prodejce je dost komplikované a stejné je to i po registraci. Oznámit prodejci že mám o věc zájem do inzerátu, mi nejde, jen pomocí SZ. Ne každý prodejce je online, a hned reaguje, tak se mi už několikrát stalo že věc byla buď to zamluvena nebo prodána. Vím nemám dostatek příspěvků ale třeba na knife mohu kontaktovat prodejce i bez dostatku příspěvku rovnou do inzerátu. Je v zájmu prodejce aby měl potenciální kupující šanci věc koupit. Viz například konce inzerátů prodáno mimo fórum. Ad zpoplatnění, já tu prodávat nic nebudu, jen chci nakupovat a pokud budu muset platit za to že chci něco koupit ( myšleno např. přečíst si inzerát, kontaktovat prodejce) tak tu nakupovat nebudu. Ať si tu možnost zde inzerovat platí ty co tu prodávají, poptávky a výměny bych nechal grátis. A ještě dotaz, když si prodejce zaplatí možnost zde inzerovat, tak to omezení pro nové členy, vkládat zde inzeráty padne? Mám obavy že se sem pak nastěhují prodejci-loupežníci.

Odesláno

Já teda nevím.

V prvním příspěvku čtu: "pojďme společně diskutovat o tom, jak udělat inzerci pro vás prodávající i kupující zajímavější a atraktivnější"

-----------------------------------------------------------------------------------

Tím, že se něco zpoplatní to bude zajímavější a atraktivnější? Asi ne, že jo ?

Inzerce vždy byla bonus pro členy, kteří tvoří obsah. Bez obsahu by fórum neexistovalo.

Za mě je všechno nastaveno správně. (chceš prodávat x kupovat, tak piš) a roční dobrovolný příspěvek je "na tobě a tvém zvážení"

Maximálně bych po nějaké době neaktivity inzeráty automaticky mazal.

• Like 1
  • Díky 3
  • Dát hlas 7
Odesláno
  • Cenu bych nechal na souhre kupujiciho s prodavajicim
  • Delku vystaveni inzeratu bych neomezoval
  • Pausalni poplatek pro prodej mi prijde adekvatni. Od ceny bych se neodpichoval, tezko by se zjistovala realizovana. Spis ve forme predplatneho mesicni-prodejni-licence, ctvrtletni-prodejni-licence, rocni-prodejni-licence, klidne i s moznosti VIP priplatku, kde by byly inzeraty oproti ostatnim zvyraznene
  • kecani do inzeratu - prispevek-up bez pridane hodnoty bych postihoval. Stylem prvni vystraha, pak ban na omezenou dobu, a pak uplny ban (za me by stacil ban zapisu do prodejni skce )
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, YPO napsal:

Já teda nevím.

V prvním příspěvku čtu: "pojďme společně diskutovat o tom, jak udělat inzerci pro vás prodávající i kupující zajímavější a atraktivnější"

-----------------------------------------------------------------------------------

Tím, že se něco zpoplatní to bude zajímavější a atraktivnější? Asi ne, že jo ?

Inzerce vždy byla bonus pro členy, kteří tvoří obsah. Bez obsahu by fórum neexistovalo.

Za mě je všechno nastaveno správně. (chceš prodávat x kupovat, tak piš) a roční dobrovolný příspěvek je "na tobě a tvém zvážení"

Maximálně bych po nějaké době neaktivity inzeráty automaticky mazal.

Přesně! Od začátku nějak nechápu jak všichni hned začli mluvit o nějakém zpoplatňování?? Máte málo měsíčních, nebo ročních plateb? Já toho mám třeba tolik že už mě z toho jde celkem hlava kolem...

Za mě aktuálně neregistruju žádný problém, nebo nedostatek.

Čili za mě klidně ponechat v aktuálním znění.

• Dát hlas 4
Odesláno

@AndyAaron @instant a další:

ač inv. důchodce, který je na fóru cca 15 let a v mnoha věcech mi Chmg dokázal velice pomoci ve složité situaci - sbírka na el. vozík či lepší kompenzační pomůcky, které jsem si nemohl dovolit, jsem absolutně pro buď měsíční či roční poplatek dle daného schématu a v přijatelné výši, ročně např. 500 - 1000 Kč.

Kecání do inzerce - NE.

Vylepšení inzerátů bez pravopisných chyb a s odpovídajícími foty dle pokud možno nejlepších možností daného inzerenta - rozhodně. Pokud nebudou nastavená kritéria splněna, jsou zde modi, který zveřejnění inzerátu buď zabrání a informují inzerenta o nutném podstatném vylepšení nebo při opakovaném nesplnění podmínek ban a nas.at. 

• Dát hlas 2
Odesláno

Ahoj. Mne se úplně nelíbí , když někdo dá inzerát a za pár dní ho zruší a dá ho znovu. Všiml jsme si toho u kolegů z Polska. Působí to na mne dojmem , že u "nových" inzerátů se na to někdo lépe chytne , když na forum nechodí každý den.

Tento nešvar bych zkusil nějak pořešit....

Jinak souhlasím s YPEM zpoplatnění to asi nevyřeší.  

• Dát hlas 1
Odesláno

Souhlasím s názorem, že inzerce je celkem funkční. Způsob výběru poplatků nechám na rozhodnutí majitele fóra.

Popř. dát prohlížejícímu možnost přeskočit z celkového přehledu inzerátů do cenových kategorií, pokud by to bylo technicky možné... když přepadne člena mlsná a ví, v jakém cenovém rozpětí se chce pohybovat, ale prahne po objevování nových modelů...

V případě změn bych určitě šel cestou co nejmenšího vytížení adminů. Aby se nezalekli a neutekli..

• Dát hlas 3
Odesláno

Osobne si myslim, ze inzercia v sucasnosti funguje velmi dobre. Opat pripominam, ze nie je hlavnou pridanou hodnotou tohto fora, ale vitanym doplnkom. Akekolvek pokusy o delenie vlakna na podskupiny iba urobia inzeraty menej prehladnymi. Samozrejme som si vedomy, ze s chodom serveru su spojene (nemale) naklady. Ak sa mame ako miestna komunita na tychto nakladoch podielat, urobme to radsej formou clenskeho poplatku, ktory nam umozni pristup na chronomag. Ak ten poplatok nebude nezmyselne vysoky, nevidim dovod, preco ho nezaviest. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Za ta léta co jsem na fóru, jsem tady koupil jedny kapsáče a prodal jednu láhev rumu. Inzerci ale projíždím pravidelně, tak se taky vyjádřím. 

Podle mě, inzerce funguje dobře. Jediná věc, která se mi nelíbí je ta, že když někdo vystaví inzerát v nesprávnou chvíli, tak je za hodinu na druhé straně (jak už tady bylo několikrát zmiňováno). Ale to by snad šlo, s těmi několika hromadně inzerujícími členy, vyřešit jedním asertivním rozhovorem formou SZ. Nebo zavedením pravidla o maximálním počtu inzerátů, které lze vystavit / UP-nout najednou, resp. za den. 

A že v inzerátu není dostatek informací či fotek? Jednak to něco říká, když už ne rovnou o prodávajícím, tak alespoň o jeho vztahu k prodávané věci a také ke členům fóra, kteří jeho inzerát čtou. Navíc k získání chybějících informací existuje dobrý nástroj (SZ). 

Jinak z předchozích příspěvků mi nejvíc konvenuje to, co napsal YPO. 

A nakonec, všeliké to zpoplatnění podle toho či onoho kritéria, by nemělo být příliš složité na administrativu (pokud to nelze automatizovat). 

Odesláno

Keď môžem zdieľať skúsenosti z iného fóra, nakoľko som z Talianska a som zaregistrovaný aj tam:

1. Každý môže max. 3 inzeráty mesačne 

2. Upovanie je zakázané 

3. Každý čo dáva inzerát, musi fotiť hodinky aj s papierom kde je meno člena, dátum a podpis "chronomag" . To je jediná cesta aby človek mal istotu že tie hodinky sú u toho člena.

4. Sú 3 kategórie

- PMW, všetko čo je pod 1500 eur

- ostatné

- vintage

5. Hodinky treba fotiť minimálne zo zadu, vopred, bocne a remienok/tah

6. Inzerát sa nepublikuje automatické, ale ho schváli moderátor a ho publikuje keď je tam všetko čo má byť 

Odesláno (upraveno)

Tak sa podelim s pravidlami na jednom polskom fore. Inzeraty sa delia na dve kategorie - profi predajcovia a zvysok. Upovanie je povolene. Takisto, ako v pripade Talianov sa vyzaduje v ramci jednej fotky karticka s nickom a podpisom.  Diskusie pod inzeratmi su zakazane. Inzeruje osoba s minimalne 50 postami. A teraz pozor - inzerovanie predmetov s hodnotu vyssou ako 100 eur je spoplatnene symbolickym poplatkom!

Upraveno uživatelem miguel
Odesláno

Ahoj dámy, pánové, Berte.

Myslím, že současná nejvetší přidaná hodnota fóra je mimo informací v historii, uživatelích, osobních vztazích a tím i velmi důvěryhodných prodejích a nákupech. Často při zvažování nákupu tady hledím i na to, kdo prodává, prostě klasické "you buy the seller". Takže reference jsou taky extrémně důležitý.

Jsem pro zachování nekecání do inzerátů, nekomentování cen, atd, trh si řekne. Nevadí mi ani ta veteš, co se prodává v různé, protože radši koupím párkrát odstříknutej parfém tady (důvěra), než od nějakých vykuků na bazoši. 

Ohledně zpoplatňování inzerce, nemám s tím problém, ale myslím, že procesně a technologicky bude velmi těžký to nastavit. Pak se zase najde někdo, kdo se domluví na foru, ale prodá mimo, lidi jsou holt vy..nalézaví. Líbí se mi princip, že kdo udělá za rok víc něž X prodejů by měl přispívat na chod magu a tím to může být vyřešený. Ostatně, jsem si vědom přidané hodnoty, o které jsem psal na začátku a proto dobrovolně přispívám. Našel jsem tady kámoše, udělal bezpečný obchody, trávím tady spoustu volnýho času, tak je to pro mě jasná volba, přispět na něco, co dělá můj všední den pestřejší.

Co se týče ekonomiky provozu a nutnosti zpoplatnění prodejů, do toho nevidím, ale nějaký větší kasírování prodejů mělo smysl hlavně v době, kdy se tady v hypu šmelily rolby ve velkým, teď už je to k prdu 🙂 

• Dát hlas 1
Odesláno

Osobně se připojuji k hlasům pro zpoplatnění členství za nějaké ty výhody oproti neplatícím, tj. např. zmíněná možnost prodeje, ale možná by se našlo více VIP aktivit.

Z hlediska výše poplatku bych to viděl na cca 500/rok. Snad by to Bertovi trochu pomohlo, aby to nemusel táhnout celé sám.

Současné podmínky prodejní sekce se mi zdají vyhovující.

Odesláno

No, já se moc vyjadřovat asi nemohu, koupil jsem si zde troje hodinky a inzerovat prodej zde ještě nemohu, takže to jsem v případě potřeby řešil přes inzeráty jinde... Ale pokud by se členství zpoplatnilo, neomrzí to pak pestrost nabídky? Spíš bych asi zvažoval zpoplatnění vyšší počet inzerátů, třeba za měsíc... - 3 inzeráty zdarma, pak poplatek? Nemám představu... Pokud jde o délku, minimálně na 3 měsíce, některé prodeje, jak vnímám, chvilku trvají.... Ale některé, dle mého asi nepříliš prodejné kousky se holt dokolečka točí, no. Tak třeba maximum 6 měsíců?? 

Petr 

Odesláno
před 1 minutou, Petr Matuszek napsal:

No, já se moc vyjadřovat asi nemohu, koupil jsem si zde troje hodinky a inzerovat prodej zde ještě nemohu, takže to jsem v případě potřeby řešil přes inzeráty jinde... Ale pokud by se členství zpoplatnilo, neomrzí to pak pestrost nabídky? Spíš bych asi zvažoval zpoplatnění vyšší počet inzerátů, třeba za měsíc... - 3 inzeráty zdarma, pak poplatek? Nemám představu... Pokud jde o délku, minimálně na 3 měsíce, některé prodeje, jak vnímám, chvilku trvají.... Ale některé, dle mého asi nepříliš prodejné kousky se holt dokolečka točí, no. Tak třeba maximum 6 měsíců?? 

Petr 

Jo a co se týká prodeje jiných věcí než hodinek - zatím mi to připadá jaksi "v normě", tak pokud to někoho (administrátora apod.) nezatěžuje, proč ne. Ale je fakt, že já sem chodím jen kvůli hodinkám a zbytek moc nevnímám. Jen jsem si všiml, že někdy nějaký zavírák byl cenově přestřelený, ale to holt záleží na prodávajícím. Každopádně kdyby ostatní produkty nějak omezovaly funkčnost nebo kapacitu serveru, tak bych pak byl pro jejich omezení nebo zrušení. 

Petr

Odesláno

Osobně bych to nechal tak, jak to je- dost věcí co tu padlo znepřehledňuje prodeje - např. mi přijde "nešťastné" možnost "předplatit" si dřívější UPování inzerátu. Opravdu si myslím, že to teď funguje.

Berte, jinak - stejně se budeš muset rozhodnout jen ty sám. Víš moc dobře, že tady padnou návrhy tvz. ode zdi ke zdi ( např já ti přece nebudu radit, abys zpoplatňoval, když furt hledám ty jediné dokonalé, fotit jsem se nenaučil co tu jsem a můj přínos pro tohle forum je hodně diskutabilní ).

• Díky 1
Odesláno

Caute,

predajna sekcia podla mna funguje relativne dobre. Vacsina dobrych napadov bola popisana vyssie, za mna azda najdolezitejsia zmena by mohla byt taka, ze inzerat bude uverejneny az po schvaleni adminom. Takto si zabezpecime maximalnu kvalitu inzeratu (chybajuce fotky, cena, slaby popis apod). 

Som tiez za symbolicke spoplatnenie (napr 500CZK/rok) predajcov. 

Co vsak odporucam zvazit je komplikovanost novych pravidiel. Treba to urobit univerzalne a co najjednoduchsie, aby to bolo manazovatelne a aby to ludia pochopili a hlavne aby ich to neodradilo :)  

Odesláno

Já myslím, že sekce funguje (nějaké úlety se vždy/a ostatně všude/ občas najdou a nevím, zda by se jim dalo předejít úpravou pravidel), nechal bych inzerci tak jak je.

• Díky 1
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...