emef Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Koukam na Olympusy, koukam i na ty Sony a samozrejme jsem narazil i na ten Fuji. Ty, Ondro, predpokladam, ze mluvis z vlastni zkusenosti? A to sedivy, co se tvari jako kov, je co? Jako uz jsem si o tom neco precet, ale porad nejak nevim, pro co se rozhodnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 dneska jsem měl v ruce RX100 III a FX100 a panasonic výrazně lepší do ruky, SONY je hodně maličkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Ale zase je Sony lepsi do kapsy. A to je velmi dulezita vlastnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Njn, každej by chtěl univerzálky (nebo třeba foťák)na denní nošení, ale přitom potřebuje minimálně troje různé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Ba ne..já jsem šel od zrcadlovky přes bezzrcadlovku a zakotvil u RX100 a jsem naprosto spokojen. Toliko režimu a kolikrát člověk ani tolik nevyužije, optika dokonalá, několik typů ostření..fakt spokojenost. Kompaktní, universální a všude se vejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 dneska jsem měl v ruce RX100 III a FX100 a panasonic výrazně lepší do ruky, SONY je hodně maličkej Sony se výrazně lépe drží s originálním gripem. Teď jsem ho měl na Rujáně na motorkách a kapesní velikost je dost návyková, přitom kvalita fotek výborná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 (upraveno) jo vidíš, na ten origo grip jsem uplně zapomněl, s tím to asi půjde a kapsozní užití bude ideální, ten FX100 je už velikej ač světelnost je stejná a rozdíl 2,9 a 3, 1 v zoomu je nic Upraveno 12. května 2015 uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 (upraveno) Koukam na Olympusy, koukam i na ty Sony a samozrejme jsem narazil i na ten Fuji. Ty, Ondro, predpokladam, ze mluvis z vlastni zkusenosti? A to sedivy, co se tvari jako kov, je co? Jako uz jsem si o tom neco precet, ale porad nejak nevim, pro co se rozhodnout. Jasně, většina posledních fotek v mým vlákně je už z té Fujiny. Celé tělo je myslím z hořčíkové slitiny, v ruce je cítit, ale i to je součástí skvělé ergonomie. Dobrá recenze od Ondřeje Neffa : http://digineff.cz/clanek/fujifilm/fujifilm-x30 Upraveno 12. května 2015 uživatelem Ondrej71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Doporučuji zadat v google třeba "fuji x30 vs sony rx100". Oba jsou profikompakty a tudíž porovnávány. V tomto konkrétním případě by u mne OSOBNĚ hrála roli hmotnost (více než 400 g Fuji bych v kapse nosit nechtěl) a také velikost snímače. Také rozlišení 20 vs 12 mega (pokud se nepletu), ale to jsou opravdu jen moje pocity, nicméně pro další práci s fotkou to je myslím důležité. Protože mám RX100III a udělal s ním pár tisíc fotek, vím, že s gripem se drží slušně a tlačítku Fn i jiným + kroužku na objektivu i otočnému zadnímu voliči lze přiřadit všechny důležité funkce aby byly po ruce. Když koukám u RX100III do hledáčku, ovládám poslepu vše intuitivně. Ale jasně, zrcadlovka je v ergonomii a ovládání jiná úroveň a kritéria výběru máme každý jiná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Papirove, velikosti, vahou a pravdepodobne nakonec i technickou kvalitou fotek vede Sony... Ale stejne jsem vzal Fuji Tak nejak pocitove mi vic sedl v ruce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 kazdy ma ine priority a to asi rozhodne, ze co dalejja radsej ustupim pri tom, ci je kapesny - radsej preferujem velkost snimaca a tym aj kvalitu zaznamu a jeho moznosti a niekto radsej velkost a spratnost.a preto si rozne druhy najdu svojich kupcov.ale nic univerzalne neexistuje a ako to tu uz bolo x-krat spomenute, tak vzdy skoncim u min dvoch strojoch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Ad výběr foťáku - tisíc lidí, tisíc chutí. Já měl ze všech foťáků nejradši Mamiya 7 - i přes to, že jsem s ní nafotil nejméně snímků ze všech přístrojů co jsem kdy měl (to bylo ale 10 políček na jeden 120 film). To ale bylo před digitální érou... A abych nebyl off topic - tohle je z IR digitálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunochod Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Ad výběr foťáku - tisíc lidí, tisíc chutí. Já měl ze všech foťáků nejradši Mamiya 7 - i přes to, že jsem s ní nafotil nejméně snímků ze všech přístrojů co jsem kdy měl (to bylo ale 10 políček na jeden 120 film). To ale bylo před digitální érou... A abych nebyl off topic - tohle je z IR digitálu. Květy nad přehradou malé.jpg Tak to se ti ani nedivím. Pokud by člověk chtěl něco digitálního, co by se vyrovnalo té Mamiyi tak vyplázne pomalu půl mega jen za tělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 rx100 na výletě u sousedů bývalé NDR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 A jeste makro z rx100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 rx100 na výletě u sousedů bývalé NDRJé, dnes jsem taky zahlídl pampelišky, ta IR mne nějak vzala... (Lumix G1) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 Pampelišky jsem fotil včera, ale pak mne nějak nezaujaly, tak šly do koše. Dnes jsme byli provětrat MX-5, cestou potkali tyhle britské krasavce, tak jsem je ve spěchu cvaknul s RX100III. Vůbec se mi to nelíbilo, v Zoneru jsem pak šoupal posuvníky, uříznul zadky, předky, porušil asi spoustu pravidel, ale kupodivu se mi to docela líbí:-)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KankX Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 pěkné fotky tu chlapci máte... s dovolením bych sem přidal své dvě fotografie z víkendu pro oživení ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 (upraveno) Holka riskuje onu povestnou osinu v zadku. Upraveno 17. května 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 pěkné fotky tu chlapci máte... s dovolením bych sem přidal své dvě fotografie z víkendu pro oživení ;-) DSC_5904web.jpgDSC_6274web.jpg Čím si fotil? Resp. prvá fotka je dosoftená, alebo máš objektív s takým zvláštnym bokehom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se