Xenomorfus Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Trochu si to projdi na nejakych strankach venovanych foceni. DX je format snimace. u Fullframe snimace je to cislo dopovidajici, u Tveho a meho fotaku s DX formatem je prepocet 1.5 (Canon ma tusim 1.6). Optika oznacena DX neni uplne vhodna pro FX (Fullframe) fotaky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 (upraveno) Tak jsem trošku studoval a fakt mi nejlíp vychází ten Nikkor 35mm 1,8 VR DX. Už ho jen někde aspoň trošku rozumně koupit. ;-) Upraveno 24. ledna 2016 uživatelem guzmic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Tak dneska sem koukal na Paladix a par kousku tam je. I ceny jsou bych rekl slusne. Ja este chvili pockam, zda nekdo z mistnich clenu nejaky nahodou nepusti a pak ho asi vezmu pres Paladix. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Jdi rovnou na paladix a vyber si ten nejlepsi kousek - je jich tam v nabidce mraky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Potřeboval bych někde v Praze nechat vytisknout průkazové foto ze souboru Nechci se nechat fotit znova, mám od profíka jedno solidní foto, takže bych jen potřeboval to někde nechat vytisknout na fotopapír v té správné průkazové velikosti. Nevíte, kdo to dělá?a proč si to nevytisknes doma? me to teda program k tiskárně nabídne... tak vyberu velikost pásové fotografie a vytisknu... a to mám obyc canon pixmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kytkosaurus Odesláno 25. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2016 Na 3100 bude ta 35 rozhodne univerzalnejsi. 50 bude velmi fajn portretak, ale pouziti bude mit urcite omezenejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Rozhodnul jsem se pro svůj pentax k5 koupit první delší sklo. Vsadil jsem na cenu a doufám, že ani kvalita nebude špatná. Na paladixu jsem koupil Tair 300mm. Máte s ním někdo zkušenosti? Na dálku se s ním bude ostřit asi docela špatně, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 (upraveno) Tair - 3 sem mel v ruce pred mnoha lety, kolega s nim vcelku uspesne i fotil. Co sme se bavili, tak na urcite specificke veci (fotival hodne prirodu - detaily) s nim byl spokojeny, jen si stezoval na hmotnost a humpolacke ovladani. Ale je fakt, ze to jeste fotil na "chemii"...Osobne si myslim, ze dneska uz jsou za slusne penize lepsi starsi objektivy...i kdyz tedy nevim, jak u Pentaxu. Kazdopadne kdyz se naucis s timhle, tak pak uz se vsim :-D Edit: Ostreni na dalku neni problem s kvalitnim stativem...z ruky to bude porod. Upraveno 16. února 2016 uživatelem Xenomorfus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Jdi rovnou na paladix a vyber si ten nejlepsi kousek - je jich tam v nabidce mraky...Nakonec sem vzal uplne novou 35-ku, rozdil v cene oproti staremu byl kolem litru a to nemelo cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 17. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2016 Osobne si myslim, ze dneska uz jsou za slusne penize lepsi starsi objektivy...i kdyz tedy nevim, jak u Pentaxu. Tair jsem zvolil právě kvůli ceně. Lepší dlouhá skla na Pentax jsou drahá a z těch starších mi padl do oka Tair. Chci to právě na zvířátka, takže uvidíme. Bude to jak říkáš, že když se naučím na "starém kole"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 17. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2016 Rozhodne pak napis nejakou zkusenost, jak si s tim sklem poradi digital, pripadne nejaka fota (odkazy). Co sem zkousel na Nikonu stare manualni sklo (ze stare kinofilmovky), tak vysledek byl dost tristni. Takze mne to zajima, navic taky premyslim o nejakem alespon "trikilu". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 17. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2016 Jakmile to budu mít v ruce,určitě vyzkouším a ukážu pár fotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Zdravím, pořídil jsem si manuální sklo pentax 1,7 50mm M. Při prvním zkoušení fungovalo vše tak, jak má. Nicméně když jsem zkoušel napodruhé, tak jsem nebyl schopen otočit ostřící kroužek až na doraz, abych zaostřil na nekonečno. Objektiv se "zastaví" tak 2 mm před koncem a já ostřím max na 3 metry. Nerval jsem to úplně násilím, ale takovou střední silou to nepovolilo. Působí to na mě, jakoby se ostřící aparát "zadřel" nebo byla v cestě nějaká překážka. Na druhou stranu ostří dobře a pohyb je plynulý a hladký. Doufám,že jsem to popsal dobře. Nemá někdo podobné zkušenosti? Případně rady, jak bych to mohl vyřešit a rozchodit?Díky za reakce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 Dnes se malinko umoudřilo počasí, když zrovna nejsem v práci a tak jsem vyzkoušel ten Tair 3s 300mm. Fotky jsou neupravené. Foceno pentaxem K5 první generace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 (upraveno) Muzes hodit par spravne exponovanych? Upraveno 26. února 2016 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 Nevypada to zle...za ty prachy bych rekl,ze super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 Muzes hodit par spravne exponovanych?Možná...vybral jsem spíš ty u který je možné vidět možnosti manuálního objektivu Tair na digitální zrcadlovce. Ale příště si dám víc záležet... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 prave ze na spatne exponovanych se to tezko posuzuje... plus hod něco ve vetsim rozliseni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 Zítra něco postnu v plném rozlišení a snad i s lepší expozicí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2016 (upraveno) Postnul jsem něco sem, ale nevím jestli vydrželo rozlišení...s tou expozicí to není pořád 100%. S manuálem začínám a navíc jsem to fotil na slunci a na display nebylo nic moc vidět. http://i68.tinypic.com/volz4y.jpghttp://i65.tinypic.com/zj7yia.jpghttp://i66.tinypic.com/2u6db1w.jpg Upraveno 27. února 2016 uživatelem 14titi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se