Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Prave obmenuju svoji hi-fi sestavu a rad bych znal nazor nejakych audiofilu  :rolleyes:

Mam bedny Authentic Voice 224, k nim chci 2x Vincent 997 nebo 2x Rotel 1080. Co z toho? 

Jako predzesilovac byla puvodne varianta Vincent SA31 a DAC Fubar 4. Ted se mi naskytla prilezitost koupit Nuforce HDP icon. Ze bych ho pouzil jako DAC a zaroven peramp? Nenasel jsem zadnou poradnou recenzi na Nuforce jako preamp.

Mozna mi to nekdo prekope?  :mobile:

Dekuji za kazdou radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Řešil jsem něco podobného z NAS serveru před třemi lety. Koupil jsem si Squeezebox Duet, ale už nedošlo na ten NAS. Mám to nepoužité na skříni :-( Vlastně už je celé hifi na skříni (gramo a zes), jen bedny jsou dětem odolné a napojeny na levný receiver domácího kina.

Doporučuji nastudovat na http://www.hifinazory.cz/forum/

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Mám problém se zvukem. Přednes je tak nějak zahuhlaný a přebasovaný. Moje sestava není nic moc, ale hlavně je asi 15 let stará.

I když hráno na ní bylo minimálně.

Odříznu z problému CD, protože tím to není.

Mám Yamahu DSP-A592 a repro Mission 704.

Zvuk ve sluchátkách je na Yamaze v rámci možností plný detailů, ale repro hrají, jak jsem psal.

Nemám šanci v rámci troubleshootingu zkusit jiné repro na výstupu z Yamahy a nebo naopak moje repro na jiném zesilovači.

Je tady nějaký kutil, co by mi třeba řekl, že vyschly kondenzátory na vyhybkách v bednách, nebo tak něco?

Odkaz ke komentáři

Místnost 4,5x5x3,5m. Na zemi parkety, jinak omítky. Sedačka boconcept smartville látková poměrně masivní, záclony. Akusticky to nebude ideální, ale nejhorší snad taky ne. Poslouchám kasiku, indie rock, ale hlavně to musí zahrát Sigur Ros :-) zatím se jdu soustředit na rekonstrukci, takže mám do konce roku o zábavu postaráno. Pak zas budu vymýšlet hlouposti :-)

...tu akustiku bych vůbec nepodceňoval,ale normálně zařízený obývák postačí.Větší koberec,pár obrázků a nějaká knihovna to spraví.

Odkaz ke komentáři

Mám problém se zvukem. Přednes je tak nějak zahuhlaný a přebasovaný. Moje sestava není nic moc, ale hlavně je asi 15 let stará.

I když hráno na ní bylo minimálně.

Odříznu z problému CD, protože tím to není.

Mám Yamahu DSP-A592 a repro Mission 704.

Zvuk ve sluchátkách je na Yamaze v rámci možností plný detailů, ale repro hrají, jak jsem psal.

Nemám šanci v rámci troubleshootingu zkusit jiné repro na výstupu z Yamahy a nebo naopak moje repro na jiném zesilovači.

Je tady nějaký kutil, co by mi třeba řekl, že vyschly kondenzátory na vyhybkách v bednách, nebo tak něco?

ten zvuk sa zhorsil, alebo si to teraz zacal pouzivat tak mas len taky subjektivny pocit?

neviem ako si skuseny, tak ak idem od uplnych blbosti tak sorry - ale kedze chybaju vysky, obligatna otazka - nechybaju ti tam take pliesky vzadu na reproduktorovych terminaloch, ktore premostuju konektory basov a zvysku systemu? Vid obr. ako by mohli vyzerat

Resp nie su uvolnene tie matice?

post-4112-0-80023900-1401481363_thumb.jpg

post-4112-0-32523000-1401481378_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tím to není. Mám to tažené dvěma kabely a v rámci testování už jsem zkoušel i jedním a propojit jako na obrázku. On mi výškáč hraje, ale asi méně, není to ono.

Dnes jsem zavezl zesilovač a tam ho zkusil na jiných bednách, hrálo to dobře.

přepálené výškáče? Stalo se mi to jak u Tannoye, tak u Missionu...

Odkaz ke komentáři

Frostie, instant:  Já to zase nějak moc nehrotil s hlasitostí, i když nebydlím v paneláku, stále mám sousedy.

Navíc to hrálo tak jednou do týdne a to to ještě pouštěla manželka klukovi pohádky a nebo rádio jako podkres na minimální hlasitost.

A že by odešly oba, to je mi taky divný. Není fakt daleko častější, to že už nejsou po patnácti letech v kondici kondenzátory ve vyhybce? Je to fakt jinak ve vynikající kondici a na ty léta minimálně hrané.

Dneska jsem to zase zkoušel a když dám na zesilovačí výšky na max a basy skoro na min, tak je zvuk celkem ok.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...