Duke650 Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Každá analogie pokulhává... i ta s hodinkama Základem je uvědomit si, co od hi-fi racionálně očekávám. High fidelity = vysoká věrnost = reprodukovaný zvuk je v maximální možné míře shodný s tím, který ve studiu uložili na disk nebo pásek. Role hifi aparatury je reprodukovat, nikoli "tvořit" ani barvit - není to další hudební nástroj. Dobré železo umí "zmizet" ... A pak je ten jiný přístup a.k.a. poslouchám očima a mám rád svoje rituály. Zvuk z toho nějaký "zábavný" leze, jsem na to zvyklý a pohoda ... Teda až do chvíle, kdy se na obzoru objeví další zaručená vychytávka typu podložky pod kabely a podobný snake oil. Je to audiofilie? Asi jo, člověk miluje ty svoje audio hračky. Je to hifi? V původním významu slova asi ne... A ono aby nedošlo k omylu - racionální sucharský přístup neznamená, že v tom nejsou emoce. Akorát já mám emoce z obsahu (hudby), ne z formy (aparatury)... Peace či piss, jak chcete Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Jak píšu, furt do kola pokaždé když někdo byť jen zmíní pevné nosiče......a doporučuji si pročíst začátek tohoto vlákna ať si každý udělá obrázek sám vy High Fidelity Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Každá analogie pokulhává... i ta s hodinkama Základem je uvědomit si, co od hi-fi racionálně očekávám. High fidelity = vysoká věrnost = reprodukovaný zvuk je v maximální možné míře shodný s tím, který ve studiu uložili na disk nebo pásek. Role hifi aparatury je reprodukovat, nikoli "tvořit" ani barvit - není to další hudební nástroj. Dobré železo umí "zmizet" ... A pak je ten jiný přístup a.k.a. poslouchám očima a mám rád svoje rituály. Zvuk z toho nějaký "zábavný" leze, jsem na to zvyklý a pohoda ... Teda až do chvíle, kdy se na obzoru objeví další zaručená vychytávka typu podložky pod kabely a podobný snake oil. Je to audiofilie? Asi jo, člověk miluje ty svoje audio hračky. Je to hifi? V původním významu slova asi ne... A ono aby nedošlo k omylu - racionální sucharský přístup neznamená, že v tom nejsou emoce. Akorát já mám emoce z obsahu (hudby), ne z formy (aparatury)... Peace či piss, jak chcete No však právě, sedí to přesně. Ta analogie. Někdo chce vysokou věrnost, jde po muzice, zkreslení ho tahá za uši a vadí a chce jen vědět vždy a bez starostí, přesný čas, i když třeba na pěkných hodinkách, ale spíše Astronech, než Rolexkách. No, a někoho baví rituály, hraní si s tím železem a chce krásnou drahou hračku, která reprodukuje přibližně, zkresluje, maluje 'příjemné' basy a stejně tak chtějí ukazovat čas jen přibližně, za pomocí retro strojku, který se musí každých pár let za desítku servisovat a čistit, stále natahovat a po víkendu na poličce pokaždé znova seřizovat. Prostě dvacet desek, gramofon za deset, Denon, nebo čínský multi samograj za desítku, bedýnky z ABS plastu za sedm, dvě police, kabely za dvojku, hraní si s přenoskou, s čištěním těch pár desek, měněním zesáku za 'lepší' za patnáct tisíc, vs. za méně peněz a starostí KEF LSX 2 plus Tidal a pohoda a jazz v nekonečném množství. Sedí to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Před hodinou, African napsal: Jak píšu, furt do kola pokaždé když někdo byť jen zmíní pevné nosiče......a doporučuji si pročíst začátek tohoto vlákna ať si každý udělá obrázek sám vy High Fidelity Tvl nic, raději jdu hrát šachy s holubem 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Však je to v pořádku ne, každý dle svého gusta a rozpočtu. Já budu chvíli meditovat a pak se rozhodnu, líbí se mi všechny nápady, co máte. Třeba se dokážu zbavit i té úchylky, kterou jsem míval před Spotify, a to byl rituál s CD... ta vůně po otevření CD, ta blaženost pří prohlížení a čtení bookletu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 před 11 hodinami, Hasňa napsal: Docela jsi to, i když asi nechtě, trefil. Díky Vám prozřel jsem a pověsil tak navždy své mechaniky na kukri nůž, teď už famózní smartch watch z ruky nikdy nesundám....nechť slunce silně svítí po celý rok ať stále vím jak mé srdce silně bije. Teď už jen počkat na ten vzácný den, kdy z LP desek udělám krásné eko květináče a začnu hudbu líbeznou sosat vzduchem....nirvána, přání každého pozemšťana Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 před 15 hodinami, Hasňa napsal: Nemusí to tak být. Ale racionální úvaha je bohužel téměř vždy přebitá touhou znovu objevovat Ameriku, čínskýma bzučákama, gramofonem, super prodejcema, kteří to se zákazníky myslí super férově, budkama, které hrají o několik tříd lépe, než kolik stojí, aniž by ty vyšší třídy byly alespoň z rychlíku spatřeny, měkkymi basy, které Pavel Dudek nazval příznačně, "jako když boucháš hovnem o stan", a nikde nechybící zlatou radou, aby si to dotyčný hlavně určitě šel poslechnout, i když dotyčný nemá absolutně představu co je dobře, co je špatně a co by měl vlastně hledat. Racionální rady ostřílených bojovníků jsou nuda. Přece to takhle jednoduché nemůže být a určitě mi naschvál zatajují úžasný zázrak známé značky za 5 tisíc a kabely, které to 'pročistí'. Furt dokola už od starého Říma: „Lid chce být klamán, tedy je klamán." ...apropo,som si spomenul na Dudka,mal som od neho zosik,taký s mramorovým čelom,som ho čenčol za neviem čo presne už s kamošom asi ho má dodnes... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2024 Měl dvě hlavní verze, bipolární 222 a mos-fet 386. Oba lahodně čisté. Jen se jim říkalo náhrobky, právě podle té mramorové přední desky. Kdo je nedal z ruky, tak tomu hrají krásné dodnes. Bohužel, na SSE verzi je už Pavel nikomu nepředělá, loni zemřel. Byl to skvělý borec, párkrát jsem s ním dal i pivko. Moje vysněné byly monobloky 383 a předek 111 s odděleným napájením a k nim Shan E520, nebo budky E500, ty se mi dokonce zdály ještě lepší. Myslím, že i dnes s Wiim streamerem a CD archívem přetaveným do flacu a sidlícím na rodinném NASu by to hrálo krásně čistě. Byly to krásné doby českého racionálního audia (AuRa), malý joke z oboru. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 ...si vybavujem,že vlastne to bol on,kto ma nasmeroval na značku,ku ktorej som nakoniec dospel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 A to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 před 2 minutami, Hasňa napsal: A to? Accuphase 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 Ok. Dělají skvělé pračky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 před 2 hodinami, Hasňa napsal: Ok. Dělají skvělé pračky. Lepsie ako Miele? 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 No, v každém případě dražší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Ahoj pánové, potřebuji poradit, i když nejsem žádný audiofil. Mám v podstatě jednoduchý úkol - občasný poslech hudby v cca 35m2 obýváku nepravidelného tvaru a to bezdrátově z mobilu z Apple music. Mám dost omezená místa kam nějaký reproduktor/y umístit a to je v podstatě jedna stěna kde jsou na jejích krajích elektro zásuvky (cca 3m od sebe) a cca 4 m proti místu kde by se nejvíce poslouchalo. Pokud by to byl jeden reproduktor (preferované), tak by byl na nějaké skříňce, asi by šlo dát i dva ke každé zásuvce tak aby stály na zemi. Základní požadavek je nemít nikde žádné dráty a vejít se cca do 20 tis, čím míň tím líp. Můžu prostě kouknout na Alzu a vzít něco z kategorie "nejprodávanější", ale tak jako vždy se zkusím zeptat lidí co o tom něco ví Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Pokud budeš uvažovat o 1 repro, pak tam mrskni tohle: JBL PartyBox 110 Aspoň si budeš moci v klidu vyzkoušet, kam je nejlepší jej umístit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Rozpočet? před 26 minutami, xcmaniax napsal: Ahoj pánové, potřebuji poradit, i když nejsem žádný audiofil. Mám v podstatě jednoduchý úkol - občasný poslech ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Ještě dodám, že pokud to půjde, tak něco trochu elegantnějšího (i když počítám, že ty světýlka lze vypnout). Rozpočet tam píšu do cca 20 tis, ale když bude míň, budu rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Chtěl jsem napsat něco takového... ale cena je přes, možná nějaká starší verze... ale je to hezký kus nábytku a i to trochu hraje https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reproduktory/bang-olufsen/bang-olufsen-beosound-edge/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 před 38 minutami, Andrew napsal: Chtěl jsem napsat něco takového... ale cena je přes, možná nějaká starší verze... ale je to hezký kus nábytku a i to trochu hraje https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reproduktory/bang-olufsen/bang-olufsen-beosound-edge/ To vypadá luxusně, ale cena už tedy dost nad budget. Teď nám na Andělu BO otevírá novou prodejnu, jak se v této oblasti neorientuju, tak jsem na to neměl názor jak moc se tu platí za značku a auru okolo, prostě něco jako Rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se