African Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září před 6 hodinami, Corvus corone corone napsal: Tak jak vidíte nadcházející sezónu? Se ženou už jsme nad většinou tuzemských středisek zlomili hůl, buď stojí za prd nebo jsou rok od roku více přetížená (mor apartmánových mravenišť se rozlejzá všude - akorát že příroda do toho spekulantům a developerům těžce háže vidle). Rakousko je relativně blízko a výběr středisek všech velikostí a úrovní je nesrovnatelný. Já se v zimě kvůlivá práci neutrhnu na delší čas, takže vzdálenější destinace jsou poněkud nereálné. Letos se těším na úplně novou sestavu - HEAD Supershape e-Titan (184 cm) + Tyrolia Protector PR 13 GW. To není lyže na přeplněné úzké tuzemské lesní průseky, kterým se tu říká sjezdovky. Podařilo se mi koupit loňský model na konci sezóny za poloviční cenu, když jsem musel reklamovat předchozí prkna. Bohužel pak už nebyl čas ani sníh, takže premiéra bude až letos. Teď ještě trefit počasí... Mám to úplně stejně s názorem lyžování v tuzemsku vs zahraničí, a to už několik let Letos Zillertal co doporučil výše semi001, akorát poprvé nezamlouvám nic dopředu a jedu nahned jammile uvidím před sebou týden dobrých podmínek. Ono už i to Rakousko dokáže řádně vyškolit, nám teď navíc vychází třeba jarňáky na začátek března a to už může být také lyžovačka na vodě. Takže klidně leden, ale musí být hafo sněhu, mráz a klidně sluníčko....což splňuje Itálie, ale ta je pro děcka ještě také trochu z ruky. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září My teď na prodloužené víkendy jezdíme do těch menších středisek kolem Liezenu (Tauplitz atd.), ale tam je to taky s pičasím velká loterie. Zrovna Tauplitz je hodně náchylnej na vítr, ale není tam moc draho a dole jsou kousek lázně, kde se dá vegetit. Fajnové ježdění bylo třeba v Nassfeldu, ale to už je na italskejch hranicích a cesta daleká (a taky tam umí foukat). Předloni jsme byli týden před koncem sezóny v Tyrolsku (Obergurgl - Hochgurgl) a přestože všude už vládlo jaro a třeba dole v Söldenu (v obci) už nebylo po sněhu ani památky, tady nahoře pořád mrzlo a sněžilo a lyžování skvělý - bo tam vůbec nikdo nebyl a člověk se na těch pustých pistách skoro až bál . Bohužel poslední den jsme chytili viditelnost tak na 20 - 30 m, vítr a sněžení, takže to byl boj (spousta prašanu na upraveném tvrdém povrchu, se kterým se nový sníh neměl jak spojit). Tam už si člověk musel dávat bacha se někde zrakvit, protože by si ho nejspíš v tom mraku nikdo nevšiml. Letos možná po letech zase navštívíme Obertauern a Katschberg, tam se nám moc líbí a nejvíc ta šestkilometrová A1 z Ainecku do St. Margarethen im Lungau. To se mi dole klepou párátka, když se hecnu a dám ji bez zastavení . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září Jo a co se týče tuzemských středisek, tak to máme rádi na Tanvaldském Špičáku. Je to sice nízko, ale zase severní svahy a co tam předloni vyměnili dvoukotvu za bublinu s odepínáním, tak je konečně možné jezdit v celém areálu. Teď by to chtělo vyměnit i tu starší sedačku, která je pomalá, bez krytu a furt zastavuje. Nejsou tam tak brutální ceny a dostupnost z Prahy je slušná. Pak taky Špičák u Železné Rudy na Šumavě, ale to už je trochu z ruky. Navíc sousední těžce přetížený Velký Javor na německé straně už se skoro nedá použít... Mně se líbí ještě na Klinovci, ale tam je to fakt už jak na Václaváku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září Tak nějak dosažitelný a použitelný střediska z Prahy jsou imo jen 2 - Špindl a Klínovec. Osobně mám naježděný Klínovec a když se splní dvě podmínky - je rozumně sníh na ježdění na jižní straně a nejezdím tam o víkendu po 13:00, tak za mě v Čechách top. I když to podle parkovišť vypadá na zhroucení, tak mám zkušenost, že většina lidí se motá na Dámský a tý nový sedačce u červený a druhá strana kopce plus třetí sedačka na červený bývají v pohodě. Poslední roky fakt hodně zainvestovali do zasněžování a ze západní části Prahy je cesta na hodinu a půl. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září Ja bych se chtel letos takhle par vsednich dni mrknout s detma na Jested, pokud bude nahodou snih, pac ho mam hodinu cesty - jaky tam mate zkusenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 17. září Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září Na Ještědu jsem ještě(d) nelyžoval, ale co vím, tak jsou tam neustálé stížnosti na malé množství sněhu a hodně lidí (Liberec je pár km a z Prahy jsi tam dřív, jak na Monínci). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 31. října Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října Dneska jsem v supliku narazil na stary DVDcko z US, uz vim na co budu vecer koukat 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno sobota v 04:50 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 04:50 To Haška- co chystáš jako experimentátor ? To Maroš - co odešel z fóra a přestal být s Tebou ve spojení. Už ses konečně ukojil s botama ? Boty, Ty mě věrně doprovází, jen lyže se točí, že nestačím sledovat. Kdybych uměl do téhle nové verze vkládat obrázky. Šoupnul bych sem prkna, která co nevidět přifrčí. ČR a komplet celá Evropa mě sere. Zacínsl jsem šíleně brzo. Ve čtyřech, no vlastně v pěti, narodil jsem se v zimě, mě bafli za křídlo, bydleli jsme ve Špindlu a předhodili mě tě těm tyranům. Později jsem ve vrcholáči tu Evropu sjel a to byla krása. Tak kde byl tehdy ledovec, je dnes parkoviště. A lepší to nebude. Z Evropy je lepší vypadnout. Každý den mám v mailu zpravodajství, kde a kolik je sněhu. Žádný problém. Od doby, co jsem před lety rozvedl a mám svatý pokoj jezdím s kámoši do Vermontu. Sněhu tři prdele, jistota. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno sobota v 05:08 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 05:08 (upraveno) Když se přijedu do ČR navštívit rodiče, jenom kroutím hlavou nás blbostí těch lidí, kteří si ve Špindlu stěžují na ceny,neřeknu ještě ve SV.Petru. Ae na Medvědíně za ty šílený prachy, že se nesebou a nejedou do Rakouska. Ale každý je svým pánem. Navíc se ve Špindlu moc pěkně krade. Mohl bych vyprávět. Ve Sv.Petru mám za ta léta známé vlekaře, dají mi číslo, statečně, korejský předbihám, neb trénuji:). Na tuhle akci si musím brát starší lyže, protože pomsta je sladká. Dostávám pěkně zabrat, některé nadávky ani neznám: ))). Za víkend 4 členná rodina utratí se vším všudy hezký týden v Rakousku a nebudou si utahovat řemen. Tedy pokud vynechají Stubai nebo St. Anton. Když si to chcem trochu zkrátit jedeme do Lake Placid. Není to o moc. Alespoň něco. Upraveno sobota v 05:21 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno sobota v 05:32 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 05:32 To Marosh- pokud si pamatuji chtěl si Nordicy, viď? Podařilo se ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno sobota v 07:10 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 07:10 Zdravím Tě Snowe, rád Tě zase vidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno sobota v 09:43 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 09:43 Zima se nám blíží, možná i nějaký sníh bude... Tak si zkuste vzpomenout, jaké nejdelší lyže jste kdy měli? A jak dlouhé máte ty současné? Já měl nejdelší 195 cm (měřím 182), současné mám 184 cm (záložní prkna maj 175). Ty 195 byly ještě klasické, necarvingové obřačky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno sobota v 11:21 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 11:21 Ja měřím 190 a lyže mám 175. Kupoval jsem je na české sjezdovky a krátký oblouk. Když jsem byl loni v Itálii, tak na tento typ sjezdovek už bych vzal delší, mimo jiné kvůli stabilitě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno sobota v 19:44 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 19:44 Snow: Čest, vítej! Teda jestli Haška jsem já. :-) Co zdraví, dobrý? Doufám, že jo. No, já jsem doexperimentoval. Posledních asi 5 let brousím Elany z Jugošky. Ve státech jsem nejezdil, jen v Kanadě, ale Česko je fakt bída. Ráno na dvě hoďky na Bílou, ok, jen tak se protáhnout, ok, ale na lyžařskou dovolenou si ani neumím představit, že bych do Česka jel, "To, kurva, ani omylem!", abych citoval kapitána Ořecha z Černých baronů. A k botám, celá naše místní chronoski skupina lepších lidí, tady včetně Maroshe, obouváme Strloz. Na fotce jsou to všechno Strolzy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno pondělí v 22:18 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 22:18 V 2. 11. 2024 v 8:10, bohus76 napsal: Zdravím Tě Snowe, rád Tě zase vidím. Děkuji mnohokrát . Docela mě udivuje, že si mou osobu ještě vůbec nefo pamatuje. Už jsem tady nešaškoval tak 5 let. Alespoň tuším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno pondělí v 23:07 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 23:07 V 2. 11. 2024 v 20:44, Hasňa napsal: Snow: Čest, vítej! Teda jestli Haška jsem já. Co zdraví, dobrý? Doufám, že jo. No, já jsem doexperimentoval. Posledních asi 5 let brousím Elany z Jugošky. Ve státech jsem nejezdil, jen v Kanadě, ale Česko je fakt bída. Ráno na dvě hoďky na Bílou, ok, jen tak se protáhnout, ok, ale na lyžařskou dovolenou si ani neumím představit, že bych do Česka jel, "To, kurva, ani omylem!", abych citoval kapitána Ořecha z Černých baronů. A k botám, celá naše místní chronoski skupina lepších lidí, tady včetně Maroshe, obouváme Strloz. Na fotce jsou to všechno Strolzy. Ahoj Hasňo, no jasně, že jsi to Ty !!! Zdraví na hovno, ale už jsem si od těch 25 ti let zvykl. Lepší už to nebude. Slovy slavného filmu Strolzy jste rozjeli opravdu naveliko. Necháváte dělat v ČR na Harfě ? Já se léta držím 3 naprosto stejných párů bot od Salomon, které mi ještě v kariéře dělali na přímo na nohu. Tedy jako vám Strolzy. To foto je fakt super !!! S. jsou 5 ti přeskové komíny, vzadu se štelovacími spoilery až těsně pod kolenní ohyb. Vyhovují mému stylu krátkých, tvrdých, ostrých slalomek. Při 184 cm si kupuji zásadně 158. Za vázáním mám místo tak leda na vajgla. Potom jde hodně moc o předozadní rovnováhu. No, co Tobě jako starému pardálovi bílých svahů mám vyprávět. Když Tě to rozhodí, jako když ty spoilery najdeš. Lyží se poslední dobou držím Stöckli. Kupuju v CH za úplně jiné prachy než v ČR. Tam jsou ve sportovních prodejnách děsný gauneři. To je marže jedna báseň. S Elany si mě překvapil. To byla myslím hlavně Marshova značka, ne ? Hlavně to jsou neustálí inovátoři a lyže mají vynikající. To jsi udělal po letech experimentů, které si ještě pamatuji moc dobře, že si se ustálil právě u nich. Jo, vyřiď Maroshovi,že udělal asi o 1000 % líp než blbnout s Tecnicama. Tak zatím Skol. V tomhle vlákně se uvidíme. V hodinkách se už po víc jak 16 000 příspěvků angažovat nebudu. Nechám to mladé krvy. Ten, který se na fóru začal už v roce 2005 a debilní seznam mu zrušil schránku, takže musel v roce 2006 začít znova. Pro toho už hodinky nejsou. Máš to taky tak ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno úterý v 01:10 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 01:10 To moco - měřím 184 a nejdelší jsem měl 170. Mnoho let jsem strávil ve Středisku vrcholového sportu, mladým to už nic neříká. Specializoval jsem se jen na slalom. S příchodem carvigu jsem šel dolů. Nejprve FIS povolila klukům 160, kvůli těžkým úrazům, hlavně přetočení o 180°a přímý dopad na hlavu. Také jsem měl to potěšení a rok strávil v nemocnicni, ale dopadl jsem jsem oproti jiným naprosto skvěle. Norská mladá hvězda, které se předpovídalo mnoho křišťálových glóbusů si zlomila 4 krční obratel. Bude zde dost doktorů = skončil naprosto tragicky, jako kvadrupleptik. A těch úrazů bylo hodně. Samozřejmě ne všechny tak těžké. Rok v Innsbrucku a další rok jsem se na závody mohl leda dívat. Lyžovat jen sám pro sebe. Následkem tohoto průserů FIS prodloužila min.délku slalomek na 165. Protože byl vždy jako napuchlý drát, 57- 60 kg mohl jsem si brát z fabriky dámské lyže 158 cm. Dlouhé lyže se nekupují kvůli stabilitě, ale jako lyže na obří slalom. Můj kamarád, Mistr republiky v obřáku si rád přivstane, aby byl na svahu pokud možno první a vyřádí se na krásném manšestru. Pokud neudržíš stabilitu na kraťasech, dám Ti dobrou radu. Na lyžích jsem strávil přes 50 let, od 4. Rovnou se na to vykašli ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno úterý v 06:25 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 06:25 2x158 je nuda, frajeři jezdí po jedné:) Vítej zpět Snowe. Po loňské absenci se už nemůžu dočkat bílého manšestru. Po očku sleduju počasí na Tuxu, ale zároveň je chuť vyzkoušet něco nejetého. Jak s babama 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno úterý v 18:20 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 18:20 to DavidLC Celý život jsem každému říkal, že design nejezdí. Super, poslal si fotky lyže, abychom věděli, o co kráčí. Já bych však 100x radši viděl stav skluznice a hran. To je to, oč tu běží, slovy klasika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno úterý v 18:38 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 18:38 to Igicz - Díky. Přemítám k čemu je to dobré, nejprve jsem myslel, že míníš snowboard. Rozcházíme se ve všem. Nejeté slečny, to také není žadný super zážitek. Akorát krvavý prostěradlo. A navíc, doluješ průchod pro někoho jiného . Ale proti gustu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se