Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Kluci chill out, Ivan toho zas tak moc neztropil. :) Vrátíme se k hodinkám

Bildschirmfoto 2015-10-24 um 23.08.44.png

Jsou opravdu vyborny. Sice uz bylo receno co jsou zac, ale nejake lepsi a detailni foto bych uvital. Nejlepe i strojku :-)

Upraveno uživatelem Delawer
Odesláno (upraveno)

Jsou opravdu vyborny. Sice uz bylo receno co jsou zac, ale nejake lepsi a detailni foto bych uvital. Nejlepe i strojku :-)

Foto poskytnu, ale není to žádná velká hodinařina, spíše raritka, kterou jsem hezky vyfotil. Jsou tam dva dámské strojky. :)

http://hanputra.blogspot.ch/2011/11/tressa-swiss-jam-ku.html?m=1

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odesláno (upraveno)

Foto poskytnu, ale není to žádná velká hodinařina, spíše raritka, kterou jsem hezky vyfotil. Jsou tam dva dámské strojky. :)

http://hanputra.blogspot.ch/2011/11/tressa-swiss-jam-ku.html?m=1

Vyfoceno je to perfektně :-). Mají moc hezký číselník. To, že tam budou dva strojky jsem, tak nějak, čekal... ovšem nečekal jsem, že budou zasazeny v bílém mega plastu :-). To si s tím mohli ve "švajcu" pohrát víc. Taky máš ty korunky tak odstaté? Beru, že to je kvůli hřídelce, ale.... ale raritka je to výborná a jak je vidět rozhodně zaujme na první pohled :-)

Dnes v práci v uniformě PS I, takže místo zásahových Omeg ;-) jsem nasadil oblekové Doxa Conquistador. Navíc zjišťuji, že kompilace den/datum je pro mě nutná. Kvůli směnám nevím, který den je. Už se mi stalo, že jsem se kolegy v sobotu ráno ptal jaký měl měl víkend :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odesláno

Pěkný. Ono taky ty Omegy po dědovi se na ty zásahy nedají vozit pořád, že. Jak je těch vintážek víc, tak se dají pěkně protočit a denní nošení jim neškodí.

Hmm, takže mám další na cestě. :-)

Odesláno

Pěkný. Ono taky ty Omegy po dědovi se na ty zásahy nedají vozit pořád, že. Jak je těch vintážek víc, tak se dají pěkně protočit a denní nošení jim neškodí.

Plně souhlasím. Taky je rád točím a pokud to jde, vezmu každý den jiné.

Co hezkého máš na cestě?

Po víkendu, kdy jsem zhřešil s quartz Seiko 7T32 se poslušně vracím k mechanice. Dnešní volba do kanceláře:

Lemania MVS

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Přesně tak. Jsou to pracanty jen pro ty nejtěžší zásahy, jako brutální požáry chemiček, domů nebo k hromadným nehodám. Ony to ustojí, horší je, když se pak potkají doma s futrama u dveří :-). Vintážek mám poskrovnu, cca 12 kousků, ale na točení to je :-). Už bych si pořídil neco nového, ale než se k něčemu dostanu, tak to je hned pryč.... sakra chlapi, vy mi všechno rozeberete dřív než se rozkoukám. Nebo vyženete cenu hrozně vysoko. Kde jsou doby, kdy se na Aukru dali pořídit hezké Sicury cca za 800,-

Jsem zvědavej co máš na cestě, pochlub se

Plně souhlasím. Taky je rád točím a pokud to jde, vezmu každý den jiné.

Co hezkého máš na cestě?

Po víkendu, kdy jsem zhřešil s quartz Seiko 7T32 se poslušně vracím k mechanice. Dnešní volba do kanceláře:

Lemania MVS

attachicon.giflemania.jpg

Pěkné Lemanie. Pro mě pomalu svatá trojce - Lemanie, Longines, Eterna. Časem budu muset alepsoň jedny pořídit :-).

Odesláno

Trochu obrázkový příběh, vsadil jsem si na ně na Aukru a  myslím, že to dopadlo dobře

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to mobilem v kanclu pod lampičkou, ale myslím, že je vidět, že na svůj věk a venkovní olezlý vzhled, jsou v dobrém stavu, stroj po drbnutí okamžitě naskočil a po několika hodinách chodu běží krásně. Smaltovaný ciferník je také v dobrém stavu a hlavně ty hodinky nenapadl žádný kutil/bastlíř, takže všechno je původní.

Sice to není bůhvíjaký poklad, ale mám z nich fakt radost.

Odesláno

Trochu obrázkový příběh, vsadil jsem si na ně na Aukru a  myslím, že to dopadlo dobře

attachicon.gif20151027_083711.jpg

attachicon.gif20151027_083728.jpg

attachicon.gif20151027_083751.jpg

attachicon.gif20151027_083736.jpg

attachicon.gif20151027_083505.jpg

attachicon.gif20151027_075755.jpg

attachicon.gif20151027_075555.jpg

attachicon.gif20151027_075506.jpg

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to mobilem v kanclu pod lampičkou, ale myslím, že je vidět, že na svůj věk a venkovní olezlý vzhled, jsou v dobrém stavu, stroj po drbnutí okamžitě naskočil a po několika hodinách chodu běží krásně. Smaltovaný ciferník je také v dobrém stavu a hlavně ty hodinky nenapadl žádný kutil/bastlíř, takže všechno je původní.

Sice to není bůhvíjaký poklad, ale mám z nich fakt radost.

NA aukru jsem si jich všiml, ale připadaly mi docela hodně dodrbané... Je super, že to bylo jen sklíčko a né číselník. Strojek vypadá taky super. Co pouzdro? Bueš s ním něco dělat? Koukám, že to je nikl-chrom a ze spodu dost sežrané. "nožky" vypadjí taky docela dobře a boky s vrchem by mohly jít vyčistit.

Odesláno (upraveno)

Fotky tomu nepřidají, spodek je sice sežraný a pouzdro má odřeniny, ale ve skutečnosti to není tak drastické.

Nechám je naprosto tak jak jsou, jde mi o to co nejvíce zachovat autentičnost, jen trochu přeleštím sklo, které časem asi vyměním a původní zachovám.

Dostanou pásek s podložkou a myslím, že to bude krásné soužití.

Ten rok odhaduji +- také okolo roku 1920, ale uvítám jakékoli informace.

Upraveno uživatelem Tikal
Odesláno

Fotky tomu nepřidají, spodek je sice sežraný a pouzdro má odřeniny, ale ve skutečnosti to není tak drastické.

Nechám je naprosto tak jak jsou, jde mi o to co nejvíce zachovat autentičnost, jen trochu přeleštím sklo, které časem asi vyměním a původní zachovám.

Dostanou pásek s podložkou a myslím, že to bude krásné soužití.

Ten rok odhaduji +- také okolo roku 1920, ale uvítám jakékoli informace.

Na to, že je to rok 1920 je ten stav super. Pouzdro bych určo nenechával nově pochromovat, halvně kvůli sežranému spodku by to ani tak moc nešlo, navíc vroubkování lunety by bylo asi pryč atd. Jiné sklíčko by si ale zasloužily a trochu vycupovat pouzdro taky ;-). Ono záleží jestli je máš na nošení nebo spíše jako sběratelský kousek. Kožený řemen od někoho z místních "sedlářů" u nich udělá velkou změnu.

Odesláno (upraveno)

Sklo bude určitě, protože si to ten cifr zaslouží. Trochu jsem je poladil, přeleštil jsem sklo, šrouby zbavil rezu, poladil trochu pouzdro a vyrobil jsem si svůj první řemen.

Odesláno Ťapinou

Upraveno uživatelem Tikal
Odesláno

Jsem zvědavej co máš na cestě, pochlub se

Hodinek Omega není nikdy dost.  :) Tak jsem ještě jedny přikoupil.

Ale už mám pocit, že to přeháním. Za poslední dva měsíce čtvery vintážky, to není normální.

Odesláno (upraveno)

Jen Ti chci rict, ze Tonda ted ale fakt nema cas, bude delat moje Ufa

Jasně, bude, jen co mi dodělá Autavie :gunsmilie:

...no počkat, mám tam dvoje Omega Dynamic. No a větší bere, ne?  :cheers:

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odesláno

Hodinek Omega není nikdy dost.  :) Tak jsem ještě jedny přikoupil.

Ale už mám pocit, že to přeháním. Za poslední dva měsíce čtvery vintážky, to není normální.

Tvl, to je taky dobrý, a ty stavy, to je radost pohledět. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...