bandicoot Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Pavel219: argumenty pro cenotvorbu jsou snad jen jejich věc ne? Navíc cenu netvořej jen reálný argumenty (a obzvlášť u takovejdelch blbin jako jsou lepší šperky, hodinky, hadry, atd.), ale i spousta "soft" věcí. Jinak tu accutronovu informaci vítám... Ještě jak psal simon trochu dotáhnout ty ciferníky a ručky a je to paráda. A že je 30 OK, je jasný i tady z diskuzí, kdy spousta lidí psalo, že jediná "rozumná" cena co jsou ochotni dát za prim je cena za Orlíky.
Návštěvník YPO? Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 ta 94 by mohl být ideální strojek na "pilotky" (ruční nátah, centrální vteřinovka) - muselo by to ovšem být schováno za plným dnem, protože není moc velký
v79 Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Takové provedení změny data mě připadá trochu archaismen, že by inspirace od Poljotu. Elton se snaží dobíhat ujíždějící rychlík světového hodinářství, kéž se mu to podaří.
Radimk Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Jen ten rotor na 98 na mě působí nějak divně, moc mě nebere ani lev ani nápis Czech Made, možná je to moc tenkou linkou, celkově mi rotor neladí se strojkem, tvar "zvonu" se mi moc nelíbí Hele, ty zvone: nebude on to spíš tvar husitské "čepice"?? nebo jak se to jmenovalo, co nosili v té době za helmy.Tak nějak mi ho to evokuje.
Viktor Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Hele, ty zvone: nebude on to spíš tvar husitské "čepice"?? nebo jak se to jmenovalo, co nosili v té době za helmy.Tak nějak mi ho to evokuje. V tom případě se mi moc nelíbí ten tvar husitský čepice , bratře Žižko. Prim by se mohl inspirovat u Perreletu, ten jejich rotor se sklem je paráda...
cali Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Na diplomaty s novym kalibrom za 30 by som sa byt vami netesil, tych 30 by som odhadoval u rad typu supersport, linea a spol (proste jednoduchost sama) berme to tak, ze dnesne ceny s etami su nastavene nejak a tie inhousy budu akekolvek ale urcite nie lacnejsie. Taka linea s inhousom za 30 bude dost lacna na to, aby sa na to tu a tam niekto ulakomil, ale pridraha na to aby sme ju tu oslavovali ako super kauf v sekcii "Poradte s koupi...." a tak to bude podla mna so vsetkymi modelmi len so stupajucim poctom featur porastie cena. Ovsem rad sa bdem mylit a ak budu za 30 inhouse orliky tak sa 15 sekund po uverejneni priberem vyplnovat objednavkovy formular s pokrikom "Vivat Prim!".... bohuzial momentalne mam za to, ze tie budu skor olyzovat 50K hranicu a v lepsom pripade z dola.... no a to uz sa cloveku ktory bude chciet pekne sportove automaty a netrva na obrazku leva viac oplati nieco od Sinn, Tudor, Fortis, Oris, Longines, Tag.... a dalsich 10 isto doplnite sami.
cali Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Inak neviem co mate proti tomu rotoru mne sa paci.... a hlavne je tam dost priestoru pre hratky a individualizacie v pohode sa tam vojde "Franta milue Emu" alebo "Za vzorne plneni XXX mise venuje YYY" len to gravirovanie je nejake nedomrle, chce to inu farbu pisma, uplne by stacilo zlte ako na mostikoch a leva by to hned zodvihlo o 50%
Jaem Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Nakolko je inhouse Prim ich vlastnym kalibrom? Pokial viem, tak konstrukcne vychadza z ETA 1080, ktory stary prim upravil/zjednodusil. Teraz sa zmenili mostiky, pouzila sa ina zotrvacka a jej ulozenie (incablock/kif), vlasok, no konstrukcne to stale vychadza z ETA. Spominam si na diskusiu, ked mnoho clenov neuznalo Co-axial od Omegy za inhouse, ale len modifikonanu ETU, aj ked system kroku bol jedinecny. Tak isto strojcek u niektorych Panerai je stale "len" unitas, aj ked tiez ma ine, ako povodne mostiky, zotrvacku, vlasok... Da sa teda povazovat "tuning" za vlastne riesenie?
cali Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Nakolko je inhouse Prim ich vlastnym kalibrom? Pokial viem, tak konstrukcne vychadza z ETA 1080, ktory stary prim upravil/zjednodusil. Teraz sa zmenili mostiky, pouzila sa ina zotrvacka a jej ulozenie (incablock/kif), vlasok, no konstrukcne to stale vychadza z ETA. Spominam si na diskusiu, ked mnoho clenov neuznalo Co-axial od Omegy za inhouse, ale len modifikonanu ETU, aj ked system kroku bol jedinecny. Tak isto strojcek u niektorych Panerai je stale "len" unitas, aj ked tiez ma ine, ako povodne mostiky, zotrvacku, vlasok... Da sa teda povazovat "tuning" za vlastne riesenie? No dobre mozno slovo inhouse nie je uplne na mieste ale mne sa pocita predovsetkym to, ze na jednej strane do tej fabriky vlozis kus mosadze a na druhej strane z toho vypadnu hodinky.... cize vlastna vyroba.... ci je to jejich vlastny navrh, alebo nie, je mi osobne celkom jedno....... 99% dnes pouzivanych strojov z niecoho vychadza a firmy, ktore to nieco vynasli, az na vynimky uz povacsine neexistuju.... takze podla tvojich kriterii dnes inhouse hodinky pod 10 000USD skoro nezozenies
bandicoot Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Na tom lvu mi vadí jen to, že je nakročenej - a nakročenej lev má bejt jen v gotickým štítu (aby mu tam ta noha vešla). Toť z heraldiky. Jo, na velkým státním znaku, kde je lev ve čtvrceným štítu je to asi taky blbě, tam asi vycházeli z malýho státního znaku, kterej je imho jedinej v pořádku.
Radimk Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 V tom případě se mi moc nelíbí ten tvar husitský čepice , bratře Žižko. Prim by se mohl inspirovat u Perreletu, ten jejich rotor se sklem je paráda... Pravdu díš. Vypadá tak nějak humpolácky. Ale pro začátek dobrý, ne? Pokud by to mělo skončit někde na úrovni Perreletů- ty by byl teprve sen a "rodinné stříbro"..
CzechJoker Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Co mohu říci z mé pozice: Accutronovým informacím se dá věřit, jedná se o velmi spolehlivý zdroj informací. Pokud bude cena základních modelů s manufakturními novými kalibry kolem 30 tisíc, bude to velmi příjemná záležitost. Na další detailní soudy bude potřeba počkat do představení konkrétních modelů. No snad nebudou tak ošklivý, jako některý současný kreace (Čechíno etc.) To Pavel219: cena je vysoká díky 3D rytí dvou lvů na rotor; je to unikátní technologie, která ve světě nemá obdoby. I když...
alfex Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 Kalibry vypadaji dobre, zaplat Buh ze aspon nejake dotace v tom nesmyslnem systemu sly do smysluplneho projektu a ne do betonu nebo solarnich panelu. O cene asi nema smysl spekulovat, ta bude zaviset na prodejni politice. Pokud se soustredi na domaci trh asi hodne vysoka, trhy jsou dnes bohuzel na Vychode. Takze doufejme, ze po vzoru napr. Grovany s ozivenymi Revue zamiri do Moskvy, Dubaje, Singapuru, Hongkongu a Tokya. To je asi jedina sance na preziti a rozumne ceny, jinak bych to videl spise na prodej zahranicnimu investorovi - ty provozni naklady budou asi uplne jinde nez doposud, kdy se jen montovaly zdedene kalibry.
cernysip Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 V tom případě se mi moc nelíbí ten tvar husitský čepice , bratře Žižko. Prim by se mohl inspirovat u Perreletu, ten jejich rotor se sklem je paráda... Off topic - že by myšlen "železný klobouk" ?
Radimk Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 Off topic - že by myšlen "železný klobouk" ? Jo. Možná ne tento typ / model, ale něco takovýho. nemám zrovna po ruce Žižku na CD, ale já to tam tak nějak vidím.
Dali Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 Trochu mi to připadá, jako kdyby ve Škodovce začali z nostalgie znovu vyrábět Favority. Doufám, že časem zapracují na zlepšení srojků, ale také začnou brát vážne design hodinek. Zdobení strojků je fajn, ale to je zatím jediné plus.
ramon Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 No já nevím, každý tady kritizuje, ale myslím že už původní kalibr 68 nebyl konstrukčně vůbec špatnej. Řekl bych že byl postavený velmi rozumně, viděl jsem dost kalibrů co mělo stejný věci řešený zbytečně mnohem komplikovaněji a něco na nich dělat nebylo tak příjemné. Když k tomu teď přidáme použití kvalitních materiálů, kvalitní vlásek, pero, mnohem menší tolerance rozměrů, hacking, tak bych řekl, že na začátek dost dobrý. Co se týče frekvence tak ne vždy platí, že čím víc, tím přesnější, nehledě na to, že to taky přináší určitá negativa. Škoda že při výměně pera se bude muset demontovat celej most, ale imho to vizuelně takto líp působí. Někomu snad může vadit ta datumovka, no budiž. Co se týče automatu, už ten starej mi nějak nepřirostl k srdci tak ani tento moc nemusím, tam už jsou dnes pravda lepší konstrukce.
Biges Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Nějaké fotografie s kalibrem v hodinkách? A samo hotových hodinek?
safi Odesláno 11. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Nějaké fotografie s kalibrem v hodinkách? A samo hotových hodinek? máme, a zrovna finalizujeme článek:-) předběžné datum vydání cca 21.12.2009
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se