safi Odesláno 14. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 Jo jo je to tak cena co by jsem dal za Prim Ja dnes, ale byl to tak trochu humor je mi jasne ze je to nerealna predstava. Kolem 50 by to ale mohlo byt realnejsi. Ja se ale osobne obavam ze to bude neco v tom smyslu jak psal CzechJoker jen by jsem rekl ctvrt mega + hodne kecu. nemyslim.. i ta jubilejni ocelova edice byla za cca 50-60
Biges Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 Nerad bych znělo jedovatě, nicméně kdyby s takovými v Číně vyrobenými kalibry přišlo MPM, roztrhala by ho řada zdejších lidí za "čínskou přeplácanost". Nicméně myslím, že cílová skupina bude z tohodle nadšená, jen to zřejmě bude cílová skupina jen z Česka, vzhledem k českému lvu, neškodily by i varianty pro zahraničí, u tak malé otevřené ekonomiky je sebevražedné se spoléhat jen na místní spotřebitele. Jak zmínil jeden zkušený člen, možná by prostě stačilo poslat staré strojky do Číny, tam by je vybarvili, vyšperkovali a jinak si s nimi pohráli, při "2000 kusech cena tak 5 dolarů za kus". Ale přejme Eltonu štěstí
cody Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 To mi prijde zvraceny... jsem rad, ze opet prudukujeme kalibry. Ceske. Posilat je na tuning do ciny - kdo by to pak koupil a za kolik?
skalis Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 Biges: Ale vubec ne. Preplacane rozhodne nejsou, zdobeni je velmi pekne (hlavne manual). Jedine, co je problematicke a neladi, je technicisni rotor spolu s kruhy u automatu. Ale na tom se da zapracovat. Nejake sperkovani starych strojku s tim nema co delat. Jde o novou vyrobu, tedy o materialy a tolerance, na ktere jsou kladeny dnesni naroky. Vzdyt je to parada, mit po letech zase ceske hodinky! A sragory MPM bych do toho vubec nemichal... Drzme se faktu, at se tu nerozjede zase flame.
safi Odesláno 14. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 Já osobně vidím hodně pozitivní skutečnost, že se vůbec podařilo výrobu strojků obnovit. Samozřejmě, že strojky nejsou žádný high-end zázrak, ale samotné obnovení a zvládnutí výroby je prvním krokem k následným výraznějším úpravám i vývoji zcela nového kalibru...
Hasňa Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 (upraveno) Tomu, ze Primky s timto kalibrem budou stat padesat livancu uverim, az to uvidim. Staci si dneska projet jejich katalog. Obzvlaste vyhodne pomery cena/protihodnota jsou u Sport 45 a Diplomat 40. Jsou to ceny z Marsu a neocekavam navrat na zem. IMHO samozrejme. Cigimu a Bakalovi se jiste zdaji vice, nez primerene. Ten vzhled rotoru na automatech mi taky nejak neladi. Nevim proc. Tak nejak rotor na GO mi ladi vice. :-) A joke.. Upraveno 14. listopadu 2009 uživatelem Hasňa
JJ Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 No pěkný, no. Asi je to velký posun vpřed, že obnovili výrobu starých kalibrů. Design se mi nelíbí, naštěstí není běžně vidět (pod ciferníkem). No ony ty uvolněné fotky ukazují provedení se zlatými základnami a to je opravdu takové divné. Stříbrné základny vypadají mnohem lépe. Hacking je dobrá inovace, přetáčení data katastrofa. Nastavování data je sice méně pohodlné, ale i tak ho mám radši než strojky ETA, kde jednak přeskočení data trvá věčnost a za druhé se datum nedá nastavit pozě večer (Milis to snad už může potvrdit po posledním setkání v Pardubicích). Byl bych rád, kdyby byla i verze bez datumového věnce, ale bojím se, že datumku budou cpát všude. Do standardních modelů cpe dnes datumku v podstatě každý výrobce. Často i do hodinek, kde to vypadá jako pěst na oko. U soliterů, kam bude většina těch strojků zpočátku mířit, je to ale irelevantní - kdo chce datumku, mít ji bude, kdo ne, nebude. Kmitočet 3Hz mi přijde celkem málo, deklarovaná přesnost nic moc. Reálnou přesnost uvidíme časem. 3Hz je do značné míry otázkou vkusu - já mám pomalejší tikání rád.
simon Odesláno 14. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2009 (upraveno) Já osobně vidím hodně pozitivní skutečnost, že se vůbec podařilo výrobu strojků obnovit. Samozřejmě, že strojky nejsou žádný high-end zázrak, ale samotné obnovení a zvládnutí výroby je prvním krokem k následným výraznějším úpravám i vývoji zcela nového kalibru... Přesně tak...ještě se zaměřit na číselník dotahnout ručičky ...a máme tu parádní hodinky. Upraveno 14. listopadu 2009 uživatelem simon
CzechJoker Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Já osobně vidím hodně pozitivní skutečnost, že se vůbec podařilo výrobu strojků obnovit. Samozřejmě, že strojky nejsou žádný high-end zázrak, ale samotné obnovení a zvládnutí výroby je prvním krokem k následným výraznějším úpravám i vývoji zcela nového kalibru... Amen bratře. Pokud jde o cenu, i těch padesát tisíc mi přijde hodně, i když s tímto názorem zůstanu osamocen.
Hasňa Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Me se to taky zda hodne. Navic nebudou stat padesat, ale daleko vice.
spiderer Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 ..Navic nebudou stat padesat, ale daleko vice. A odkud takovouhle informaci mas? Z Eltonu nebo je to pouze domnenka?
Hajek Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Nejdůležitější je, že rozběhli v ČR vlastní výrobu. Podle mého se teď budou jen zlepšovat. A to je naprosto skvělé.
cali Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Je kazdopadne moc fajn ze sa nieco take podarilo. Neprekvapili ma ale ani nesklamali. Pokial ide o parametre tak zakladnou devizou bude slovo inhouse a ten znak leva. Pri obratnom marketingu si myslim, ze sa budu dat ceny beznej produkcie posadit hodne nad 50K. Ano budu zaznievat neprajnicke hlasy ktore ich budu porovnavat s Nomos ci dokonca Rolex a inymi lenze proste ziadny lepsi "Prim" v nasich koncinach aktualne nemame a asi ani hned tak mat nebudeme a tak zauraduje pravidlo "Jednooky medzi slepymi kralom"... a rady zastancov sa asi mierne rozrastu. V podstate sa ale v miestnych diskusiach nic nezmeni ...neprajnici budu stale tvrdit "drahe drahe drahe!"... zastancom pribudne sice novy argument "Inhouse"... ale neprajnici budu kontrovat tym, ze za prachy EU by tiez vedeli machrovat.... no a vsetci budu mat vlastne pravdu, tak ako cely cas a ja uz aj tak prechadzam na casio takze budem vsetko len z povzdali sledovat
accutron Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Je kazdopadne moc fajn ze sa nieco take podarilo. Neprekvapili ma ale ani nesklamali. Pokial ide o parametre tak zakladnou devizou bude slovo inhouse a ten znak leva. Pri obratnom marketingu si myslim, ze sa budu dat ceny beznej produkcie posadit hodne nad 50K. Ano budu zaznievat neprajnicke hlasy ktore ich budu porovnavat s Nomos ci dokonca Rolex a inymi lenze proste ziadny lepsi "Prim" v nasich koncinach aktualne nemame a asi ani hned tak mat nebudeme a tak zauraduje pravidlo "Jednooky medzi slepymi kralom"... a rady zastancov sa asi mierne rozrastu. V podstate sa ale v miestnych diskusiach nic nezmeni ...neprajnici budu stale tvrdit "drahe drahe drahe!"... zastancom pribudne sice novy argument "Inhouse"... ale neprajnici budu kontrovat tym, ze za prachy EU by tiez vedeli machrovat.... no a vsetci budu mat vlastne pravdu, tak ako cely cas a ja uz aj tak prechadzam na casio takze budem vsetko len z povzdali sledovat Myslím si, že jsi to přesně vystihl. --------------------------------------------------- Rád bych se ještě vyjádřil k dvěma tématům, které se na vláknech vztahujících se k hodinkám Prim staly takovou trvalkou. Prvním je cena hodinek s novými kalibry. Přestože ještě nebyl zveřejněn nový ceník, tak už zde řada mudrlantů uvádí že budou stát hodně přes 50000,- Kč. Podle toho co vím já, tak ceny primek s novými kalibry budou začínat pod 30000,- Kč vč. DPH. No a druhým "trvale zeleným" tématem jsou dotace, které se podařilo Eltonu získat na obnovení výroby vlastních strojků. Když například u nás v ČR získá miliardové státní dotace nějaká zahraniční automobilka, která pak všechen zisk posílá do své mateřské země, tak nikdo ani nehlesne. Vše je OK. Když se podaří získat několik milionů na dotacích 100% české firmě, tak je zle. Abych zbytečně neodbíhal od hodinářské branže. Obnova hodinářské tradice v Glashütte po roce 1989 by nebyla možná bez masívních dotací od německého státu. Dotace byly (netuším zda ještě jsou i v dnešní době) na investice, nově přijaté zaměstnance a pod. Nezaznamenal jsem, že by někdo v německém odborném tisku vyčítal například firmě Original Glashütte a nebo NOMOS, že to jsou hajzlové co si budují svůj vlastní byznys za státní peníze.
Foundryman Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 No a druhým "trvale zeleným" tématem jsou dotace, které se podařilo Eltonu získat na obnovení výroby vlastních strojků. Když například u nás v ČR získá miliardové státní dotace nějaká zahraniční automobilka, která pak všechen zisk posílá do své mateřské země, tak nikdo ani nehlesne. Vše je OK. Když se podaří získat několik milionů na dotacích 100% české firmě, tak je zle. Abych zbytečně neodbíhal od hodinářské branže. Obnova hodinářské tradice v Glashütte po roce 1989 by nebyla možná bez masívních dotací od německého státu. Dotace byly (netuším zda ještě jsou i v dnešní době) na investice, nově přijaté zaměstnance a pod. Nezaznamenal jsem, že by někdo v německém odborném tisku vyčítal například firmě Original Glashütte a nebo NOMOS, že to jsou hajzlové co si budují svůj vlastní byznys za státní peníze. Inu, já se teoretickou ekonomií trochu zabývám a musím říct, že veškeré dotace považuji za zločin a "hajzlovinu", nebo, ještě lépe, za státem posvěcenou krádež. Ať už se to týká Nomosu, Original Glashuette nebo Primu. A úplně největší gaunerství byly/jsou dotace automobilkám. Stát totiž ty peníze nerodí, on je napřed musí někomu sebrat. A já se nedovedu srovnat s tím, že masa lidí s příjmem 10-15 tis. Kč měsíčně (platový medián) se nuceně skládá na něčí soukromé podnikání. Pokud je Elton (Nomos, GO) tak dobrej a lidi ty hodinky tak nutně potřebují, ať si vyjedná třeba úvěr od banky a investice uhradí z tržeb za výrobky. Nechci spouštět flame, jen reaguji na výrok, že "u nás v ČR získá miliardové státní dotace nějaká zahraniční automobilka, která pak všechen zisk posílá do své mateřské země, tak nikdo ani nehlesne". Není to pravda, nezanedbatelná část komunity ekonomů dost hlasitě protestovala.
JJ Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Když například u nás v ČR získá miliardové státní dotace nějaká zahraniční automobilka, která pak všechen zisk posílá do své mateřské země, tak nikdo ani nehlesne. Vše je OK. Když se podaří získat několik milionů na dotacích 100% české firmě, tak je zle. Svinstvo je pochopitelně obojí! Domovní vloupačka nepřestává být svinstvem proto, že někdo jiný vykradl banku a způsobil škodu mnohem větší. Kromě toho německé firmy dostaly dotace z německého rozpočtu a dá se tedy říci, že je to sice svinstvo, ale jejich soukromé, do kterého nám nic není. A se stoprocentní českostí jdi s prominutím k šípku. Těmihle fangličkářskými bláboly to začíná a "Nekupujte u Židů, cukr, kafe, mouku..." to končí (a to ještě v lepším případě). Jinak strojky jsou fajn, přeji vše dobré, ale ode mne Elton už neuvidí ani korunu. Je mi to upřímně líto, chtěl jsem ještě nějaké renovace a výhledově soliter podle jedněch mých starých hodinek, ale poohlédnu se jinde.
Hasňa Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Za me je ta cena samozrejme domnenka. Nemam zadne zakulisni informace. Jen je mi znama cena soucasnych modelu. Nemyslim, ze by sli s cenou dolu. Cena sice mozna zacne na avizovanych na triceti, ale za jeden model damske Linea, nebo neco podobneho. Za hodinky se sprumerem 40 a vice to bude tech 50k Kc a daleko vice. Coz je samozrejme opet jen moje domnenka a budu jen rad, kdyz se budu zcela zasadnim zpusobem plest a Diplomaty 40 s inhouse calibrem budou stat 40 a Sport 45 budou stat 45. Aby jim to jmeno tak nejak pekne sedelo. Pokud by tomu tak bylo, oboje bych si koupil. Ovsem myslim, ze v tomto pripade usetrim.
safi Odesláno 15. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Za me je ta cena samozrejme domnenka. Nemam zadne zakulisni informace. Jen je mi znama cena soucasnych modelu. Nemyslim, ze by sli s cenou dolu. Cena sice mozna zacne na avizovanych na triceti, ale za jeden model damske Linea, nebo neco podobneho. Za hodinky se sprumerem 40 a vice to bude tech 50k Kc a daleko vice. Coz je samozrejme opet jen moje domnenka a budu jen rad, kdyz se budu zcela zasadnim zpusobem plest a Diplomaty 40 s inhouse calibrem budou stat 40 a Sport 45 budou stat 45. Aby jim to jmeno tak nejak pekne sedelo. Pokud by tomu tak bylo, oboje bych si koupil. Ovsem myslim, ze v tomto pripade usetrim. Co mohu říci z mé pozice: Accutronovým informacím se dá věřit, jedná se o velmi spolehlivý zdroj informací. Pokud bude cena základních modelů s manufakturními novými kalibry kolem 30 tisíc, bude to velmi příjemná záležitost. Na další detailní soudy bude potřeba počkat do představení konkrétních modelů.
NIGHTinGALE Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 To by bylo fajn, pokud bych měl Diplomaty s novým kalibrem za menší peníze, než kolik stalá ta Chronomag limitka No, pokud vážně začnou Primky s novými kalibry na 30 tisících, tak to bude velké překvapení, které sice vítám s nadšením, leč současní majitelé modelů s ETOU 2824 asi radostí moc skákat nebudou. No, nechme se překvapit, s jakou strategií ELTON přijde
Pavel219 Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 A prečo by mali stáť viac ako Nomos? Nejaké reálne argumenty?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se