Přejít na obsah

Marina Militare, Parnis a další podobné nápodoby - shrnutí témat

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud zdejsi zastanci MM neberou nazor Chronomaga jako relevantni a dostatecne fundovany, nechť prosim nevolaji po rozhodnuti soudu, ale obrátí se rovnou na osobu z nejpovolanejsich.........a to je Otec Fura, protoze jen ten muze na své hoře rozhodnout, nad ním uz není zadna síla :P

Rikam to jen tak, v klidu, nerad bych byl oznacen za fanatika nebo za agresora. A zaroven davam za pravdu Onionovi, ze jedinej nezpochybnitelnej Fejk je Petr Fejk ;)

• Odpovědi 330
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  jorix napsal:
Bydlim v Troji, můžu se ho skočit zeptat ;)

Nech to plavat, nebo tady rozpoutame dalsi flame :thumbsup_anim: Jestli Fejk nosí fejky a to uz by nerozlousknul ani Otec Fura!!! :thumbsup_anim:

Odesláno

Frantik: Znam ho jen z medii, ale podle toho, jak se mi zatim jevi, bych si skoro vsadil, ze Fejk o fejk ani okem nezavadi. Je to docela charizmaticky chlapik a takovi manici do levnych napodobenin neinvestuji.

Odesláno
  Hasňa napsal:
Frantik: Znam ho jen z medii, ale podle toho, jak se mi zatim jevi, bych si skoro vsadil, ze Fejk o fejk ani okem nezavadi. Je to docela charizmaticky chlapik a takovi manici do levnych napodobenin neinvestuji.

Ja vim, delam si prdel :thumbsup_anim:

Odesláno

Takže mi volal kamarád, co získal MM, modrý ciferník, chronograf, prý Unitas 7750, 28800 kmitů/h, pochopitelně si nedělal iluze a včera se jim podíval na zoubky - uvnitř relativně pěkně zpracovaného pouzdra se krčí ministrojek s kolečky lisovanými z plechu. Vymezovací kroužek mezi pouzdrem a strojkem je kovový, ale šrouby co ho drží, jsou halabala nakřivo, otvory pro průchod osy korunky a tlačítek s otřepy. Na strojku otisky prstů čínského "hodináře", dutina plná vlasových špon. Velká vteřinovka ve funkci stopek si skotačí po okruhu, někdy většími kroky, jindy cupitá malými krůčky.

Stejně jako v jiných oblastech se dělají v Číně i hodiny s velkým rozptylem kvality (odhaduji od slabého průměru po šrot), toto je příklad šrotu, pokud by byl zájem o foto, zkusím zajistit.

Přestože vlastním MM, rád se podělím o tuto negativní zkušenost, a berte to jako odstrašující příklad pro lidi, co by chtěli takové hodinky na běžné a dlouhodobé nošení. Ty moje vypadají jak zvenku tak pod zadním průhledem výrazně lépe, ale iluze si nedělám, na denní nošení mám dost jiných - až je otevřu, poreferuji.

Odesláno
  Ivan Lelák napsal:
Takže mi volal kamarád, co získal MM, modrý ciferník, chronograf, prý Unitas 7750, 28800 kmitů/h, pochopitelně si nedělal iluze a včera se jim podíval na zoubky - uvnitř relativně pěkně zpracovaného pouzdra se krčí ministrojek s kolečky lisovanými z plechu. Vymezovací kroužek mezi pouzdrem a strojkem je kovový, ale šrouby co ho drží, jsou halabala nakřivo, otvory pro průchod osy korunky a tlačítek s otřepy. Na strojku otisky prstů čínského "hodináře", dutina plná vlasových špon. Velká vteřinovka ve funkci stopek si skotačí po okruhu, někdy většími kroky, jindy cupitá malými krůčky.

Stejně jako v jiných oblastech se dělají v Číně i hodiny s velkým rozptylem kvality (odhaduji od slabého průměru po šrot), toto je příklad šrotu, pokud by byl zájem o foto, zkusím zajistit.

Přestože vlastním MM, rád se podělím o tuto negativní zkušenost, a berte to jako odstrašující příklad pro lidi, co by chtěli takové hodinky na běžné a dlouhodobé nošení. Ty moje vypadají jak zvenku tak pod zadním průhledem výrazně lépe, ale iluze si nedělám, na denní nošení mám dost jiných - až je otevřu, poreferuji.

Díky za reálný a seriozní popis skoro hodinek a uvedení na pravou míru jejich kvality. Myslím, že většinu členů co se ozývají až tak neštve jestli MM nebo Parnis fejk nebo nefejk, ale to opěvování těchto, s prominutím, s.raček. Za to lhaní, nebo hloupost bych dával banány. Kdyby někdo napsal otevřeně, je to šrot, ale skoro zadarmo, tak fajn, ale nějaké porovnávání cena výkon je z hodinářského pohledu nesmysl. V tomhle případě se o tom můžeme bavit leda ve sběrně barevnejch kovů. Omlouvám se, několik stránek jsem se to snažil vydržet, ale nepodařilo se. :crying_anim:

Odesláno
  Baker napsal:
Co to je ?

Pokrok... soudruzi neustrnuli, zamysleli se nad nedostatečným jednostranným nátahem sedumsedumpadesátky a aplikovali manuální natahovací mechanismus z unitasu.

Jedná se tak o nový perfektní manuálně natahovací chronokalibr, něco na úrovni lemánie v můnvočkách.

Odesláno
  Dali napsal:
Za to lhaní, nebo hloupost bych dával banány. Kdyby někdo napsal otevřeně, je to šrot, ale skoro zadarmo, tak fajn, ale nějaké porovnávání cena výkon je z hodinářského pohledu nesmysl.

ale snad až takhle zle nebude,ne? :) Bez flejmu to stáhnu na sebe....mám rád digošky a quartzky...podle dobré půlky fora je to šrot.....odpad......zasloužím banána??? :) Všechno je jen o úhlu pohledu.

Reaguju jen na tohle(na hodinářský pohled),ne na MM.......

Odesláno
  Gilius napsal:
ale snad až takhle zle nebude,ne? :) Bez flejmu to stáhnu na sebe....mám rád digošky a quartzky...podle dobré půlky fora je to šrot.....odpad......zasloužím banána??? :) Všechno je jen o úhlu pohledu.

Reaguju jen na tohle(na hodinářský pohled),ne na MM.......

Ale ty jsi digiúchyl, takže máš vyjímku :thumbsup_anim: . A navic ty tvoje digosky a quartzky by nikdo nepadělal, to by musel bejt jeste vetsi uchyl než ty a to nejde :thumbsup_anim:

Odesláno
  Dali napsal:
Díky za reálný a seriozní popis skoro hodinek a uvedení na pravou míru jejich kvality. Myslím, že většinu členů co se ozývají až tak neštve jestli MM nebo Parnis fejk nebo nefejk, ale to opěvování těchto, s prominutím, s.raček. Za to lhaní, nebo hloupost bych dával banány. Kdyby někdo napsal otevřeně, je to šrot, ale skoro zadarmo, tak fajn, ale nějaké porovnávání cena výkon je z hodinářského pohledu nesmysl. V tomhle případě se o tom můžeme bavit leda ve sběrně barevnejch kovů. Omlouvám se, několik stránek jsem se to snažil vydržet, ale nepodařilo se. :crying_anim:

Psal jsem - dle Tebe seriozně - o jedněch a stejně napíšu i o dalších až do nich vlezu. Tyhle jsou šrot, pokud budou další jiné, napíšu to aniž bych je opěvoval - to myslím nezaznělo ani jednou a opěvování si určitě nezaslouží.

Odesláno
  bandicoot napsal:
Pokrok... soudruzi neustrnuli, zamysleli se nad nedostatečným jednostranným nátahem sedumsedumpadesátky a aplikovali manuální natahovací mechanismus z unitasu.

Jedná se tak o nový perfektní manuálně natahovací chronokalibr, něco na úrovni lemánie v můnvočkách.

Tak to jo, kde se to da objednat ? :D

Odesláno

Tak jsem nevydržel a juknul dovnitř. Je to nepochybně horší než cokoliv co mám doma (neberu-li některou historickou masovou výrobu v SSSR), na druhou stranu jsem to čekal ještě horší.

post-3283-1260376104.jpg

Odesláno
  Dali napsal:

Naštěstí nemůžeš nic , tak si radši dej studenou sprchu . Koukám , že Tě MM dráždí jak rudý hadr bejka .

Odesláno
  HonzaX napsal:
Naštěstí nemůžeš nic , tak si radši dej studenou sprchu . Koukám , že Tě MM dráždí jak rudý hadr bejka .

Mrzí mě, že jsi to nepochopil MM, ani Parnis mě nedráždí vůbec, jenom jejich nekritické vychvalování. Mají jenom nějakou kvalitu a hodnotu a do té škatulky patří nic víc. To, že design je docela pěkný (IWC, Panerai...) by nemělo asi člověka který se zajímá o hodinky ovlivnit natolik, aby o nich básnil, když uvnitř je šrot. Alespoň na tomhle foru ne.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...