Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Podle mě skoro nikdo neví, že USB kabel se dá naprogramovat jako vstupní brána instalace čehokoli do počítače, někdy úspěšně využíván například pro instalaci ransomware. Takže opravdu není USB jako USB :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove prosim... neprovozuje tu nekdo Apple watch cellular se samostatnym telefonim cislem? 

Jezisek prinels Apple watch SE Cellular pro dceru, ktera nema jeste svuj telefon. Hodinky mame nastavene v ramci Family sharing pod samostatnym Apple ID, v ramci Apple watch for Kids, coz by melo byt presne tento uzivatelsky pripad, ale v nastaveni iPhone/Apple watch bohuzel nelze jednoduse pridat novy samostatny tarif. 

Na strankach ceskych operatoru ve uvazuje vsude pouze o sdileni stejneho telefoniho cisla s iPhonem. 

Myslel jsem si ze jednoduse bude moznost uploadovat esim pres QR kod, ale bohuzel. Vypada to ze primarne Apple tohle ma poresene v US primo s jednotlivymi operatory pres nastaveni primo v iPhonu. 

Uz 3 hodiny googluju a zkousim youtube, reddit a temer nic...  Nasel jsem asi 2 pripady kdy operator v Kanade na zaklade IMEI a EID priradil tarif/telefonni cislo a pak poslal do sparovaneho iPhonu, pres ktery se esim nahralo do Apple watch. Tarif pro hodinky mam od Vodafone - zkusim zitra zavolat na zakaznickou linku ale moc sanci si nedavam. 

@stosi  - neorientujes se v tom prosim? 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, kloubik napsal:

Panove prosim... neprovozuje tu nekdo Apple watch cellular se samostatnym telefonim cislem? 

Jezisek prinels Apple watch SE Cellular pro dceru, ktera nema jeste svuj telefon. Hodinky mame nastavene v ramci Family sharing pod samostatnym Apple ID, v ramci Apple watch for Kids, coz by melo byt presne tento uzivatelsky pripad, ale v nastaveni iPhone/Apple watch bohuzel nelze jednoduse pridat novy samostatny tarif. 

Na strankach ceskych operatoru ve uvazuje vsude pouze o sdileni stejneho telefoniho cisla s iPhonem. 

Myslel jsem si ze jednoduse bude moznost uploadovat esim pres QR kod, ale bohuzel. Vypada to ze primarne Apple tohle ma poresene v US primo s jednotlivymi operatory pres nastaveni primo v iPhonu. 

Uz 3 hodiny googluju a zkousim youtube, reddit a temer nic...  Nasel jsem asi 2 pripady kdy operator v Kanade na zaklade IMEI a EID priradil tarif/telefonni cislo a pak poslal do sparovaneho iPhonu, pres ktery se esim nahralo do Apple watch. Tarif pro hodinky mam od Vodafone - zkusim zitra zavolat na zakaznickou linku ale moc sanci si nedavam. 

@stosi  - neorientujes se v tom prosim? 

My jsme to řešili pro jedno z našich dětí, máme O2. Bez telefonu to v česku nejde. SIM karta je totiž pouze "zrcadlena"a u O2 pak platíme navíc 99,- kč za službu "chytré hodinky".

Synátor takto nechává telefon často doma a v případě potřeby volá jen skrze hodinky. Limitem je, že u hodinek nefunguje samostatný roaming, technologicky to prý nejde, takže nosit samostatné hodinky na volání je funkční pouze u nás. V zahraničí musíš mít u sebe telefon i hodinky, takže na dovolené to má svoje limity.

Upraveno uživatelem Jarett
Odkaz ke komentáři

Jarett, stosi - dekuju. Tak asi jina cesta nez tarif + duplikat esim za 99 nebude.  

Mam jeden tarif od Vodafonu, ktery jsem tam chtel nahrat... ale koukam ze Vodafone neumi roaming, jak zminoval Jarret.

Nicmene t-mobile roaming jako jediny operator umi, a mame jednu T-mobile smlouvu s par cisly kam bychom mohli nove cislo pridat. Tak udelame nove cislo/tarif pro dceru od T-mobile, a zaroven pozadam o Watch connection za 99 pro to cislo.

Predpokladam ze by nemuselo byt potreba mit jeste samostatny iPhone? Az budeme mit novou SIM + watch connection aktivni, tak bych dal SIM do iPhonu ktery ma zena a kde mame sparovane Apple Watch a esim by se mela nahrat do hodinek? Pak si zena vrati do telefonu svoje cislo.  (na tech foru od vodafonu jsem nasel prispevek kde tenhle postup fungoval). Dam pak vedet jestli to takhle funguje. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Pozor, pokud si vzpomínám tak Vodafone k aktivaci AW vyžaduje aby měl tarif ke klonované SIM "neomezená data", takže s nějakou záložní/předplacenou/korporátní SIM ze šuflíku se to úplně snadno kombinovat nedá - a při debatě s "oddělením retence" se vloni paradoxně ukázalo nejschůdnější vydyndat regulérní datově neomezený tarif na samostatné kartě s velkou slevou (plus první 3 měsíce bez příplatku 99), než aby neřádi připustili aktivaci OneNumber na omezených datech :censored:

Odkaz ke komentáři

Kuci, blbnou mi Apple watche v bazéně, může to být věkem? Jsou tot tuším trojky, blbě mi to načítá metry, díky

Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, Moty napsal:

Kuci, blbnou mi Apple watche v bazéně, může to být věkem? Jsou tot tuším trojky, blbě mi to načítá metry, díky

Myslím že to môže byť vekom, podpora je 5 rokov, takže ak sú to 3, sú už mimo😏

Odkaz ke komentáři

Metry se počítají kombinací dat z A-GPS/WiPS, GNSS a interních akcelerometrů/kompasu. První je pro přibližnou výchozí lokalizaci, satelitní funguje výborně při plavání venku, zatímco v krytém bazénu už může kvůli stropu a proměnlivým odrazům signálu od stěn a sloupů blbnout - no a to třetí je při plácání ve vodě dobré akorát pro hrubý odhad spálených kalorií, bez ohledu na verzi hodinek. Mezi trojkama a šestkama (obojí LTE) jsem žádný rozdíl v přesnosti nezaznamenal, změny v novějším SW jsou spíš k horšímu (nepoužitelné "nové" týdenní přehledy, stále nesmyslné výsledky typu "patra o výšce 15-25 metrů atd.).

Odkaz ke komentáři

Tak mám sice 4, ale jak koukám, je to jedno, prostě někdy měřej blbě, respektivě, možná měřej blbě furt, ale teď sem si toho až všimnul

Odkaz ke komentáři

Skús ešte prípadne servis, ale ak ti už nechodia aktualizácie, ja asi čas na upgrade. Ja to mením každé 3 roky, mal som 3, 6, teraz 9, je to spotrebák, tá cena zas až tak nebolí a každé merali pomerne presne..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...