Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Tomashhhhh Facetime ani iMessage SIM nepotřebují, připojují se přes Apple účet a mobilní hovory/sms si mohou z iPhonu zrcadlit pokud jsou ve stejné lokální síti (pokud nejsou, historie zpráv se synchronizuje přes iCloud). Whatsapp (a cokoliv od Zuckerberga) mi do mobilu nesmí, ale jde taky o čistě internetovou službu, u které se "mobilní číslo" používá akorát pro "formální identifikaci uživatele". Jen pro vysvětlení, zrovna před týdnem v tom tupém keplu kolegu v mobilu vyděsilo že že náš 3 roky mrtvý kamarád ožil a "je znovu online" - protože operátor jeho číslo zrecykloval a někdo jiný si na něj založil účet :skull:

SIM/eSIM má v iPadu smysl jen pokud v něm potřebuješ (na WiFi nebo mobilu a jeho baterce) "nezávislá data" - sama o sobě v něm mimochodem ani neumožňuje standardní GSM hovory. Pro mě je reálný bonus slotem vybavených iPadů akorát v přítomnosti GNSS, každopádně je na Tobě jestli se Ti za "extra datovou kartu" chce platit, notabene kvůli Whatsappu.

• Dát hlas 1
Odesláno

Když tu vidim chytrý rady, tak položím blbou otázku. Můžu si ze svýho iPhonu zavolat na svůj MacBook přes FaceTime? Řekněme, že žádná jiná možnost není, nefungují apky, socky. 

Odesláno
V 1. 8. 2025 v 15:58, Radek124 napsal:

@Tomashhhhh Facetime ani iMessage SIM nepotřebují, připojují se přes Apple účet a mobilní hovory/sms si mohou z iPhonu zrcadlit pokud jsou ve stejné lokální síti (pokud nejsou, historie zpráv se synchronizuje přes iCloud). Whatsapp (a cokoliv od Zuckerberga) mi do mobilu nesmí, ale jde taky o čistě internetovou službu, u které se "mobilní číslo" používá akorát pro "formální identifikaci uživatele". Jen pro vysvětlení, zrovna před týdnem v tom tupém keplu kolegu v mobilu vyděsilo že že náš 3 roky mrtvý kamarád ožil a "je znovu online" - protože operátor jeho číslo zrecykloval a někdo jiný si na něj založil účet :skull:

SIM/eSIM má v iPadu smysl jen pokud v něm potřebuješ (na WiFi nebo mobilu a jeho baterce) "nezávislá data" - sama o sobě v něm mimochodem ani neumožňuje standardní GSM hovory. Pro mě je reálný bonus slotem vybavených iPadů akorát v přítomnosti GNSS, každopádně je na Tobě jestli se Ti za "extra datovou kartu" chce platit, notabene kvůli Whatsappu.

Děkuji za vysvětlení. 

Odesláno
V 1. 8. 2025 v 18:01, YPO napsal:

Můžete mi někdo říct jak dám tohle z obrazovky do prdele?

Ve zkratkách mi to nic nenabízí 

Zkusil sem AI:

Jak tuhle notifikaci odstranit / vypnout:

1. Otevři aplikaci Zkratky (Shortcuts).

2. Ve spodní části klepni na Automatizace.

3. Najdi tu automatizaci, která říká třeba:

• „V 8:00, každý den“

• „V 22:00, každý den“

4. Klepni na jednu z nich pro úpravu.

5. Zkontroluj poslední krok:

• Ujisti se, že je vypnuté „Ptát se před spuštěním“ (Ask Before Running) – vypadá, že máš zapnuto, a proto to zobrazuje tu notifikaci.

• Pokud není vypnuté, vypni to a potvrď dialog „Spustit automatizaci bez potvrzení“.

6. (Volitelně) Vypni také „Upozornit při spuštění“, pokud se ti tato volba zobrazí.

🔕 Co tím získáš:

• Automatizace bude stále běžet, ale už se nebude zobrazovat oznámení v Oznamovacím centru.

• Letový režim se zapne tiše (bez zásahu).

❌ Pokud už tu automatizaci nechceš vůbec:

• Ve stejné záložce Automatizace potáhni automatizaci doleva a smaž ji (nebo otevři a klepni na Smazat).

Odesláno
před 41 minutami, YPO napsal:

Díky za snahu, ale já se zastavím hned u bodu 2.

Nemám kde klepnout na Automatizaci, protože to tam nemám :D

IMG_2312.PNG

Nejdi pres aplikace, normalne pres hledani napis zkratky a aplikaci otevri

• Díky 1
Odesláno
před 1 minutou, YPO napsal:

No hurá je to v prdeli :D

a ja ti tu uz delam screenshoty 😆

Odesláno

Zdar. Uz se to tu asi resilo, ale presto to zkusim. Krokomer, resp. usla vzdalenost. 

Se zenou jsme se vcera a v patek dostali na dosti znacny rozdily v dimenzich - cca 21 vs 27km.

Oba mame nastavenou vejsku (jsem o cca 20cm vyssi), coz by mohl byt kamen urazu, ale telefon se tvari, ze pokud ho mas v kapse, tak pocita realnou dylku kroku a neodvozuje ji od vejsky. Presto to nejspis dela, protoze kroky mame cca stejne dlouhy (jo, je to tak, za ty roky uz jsme se asi nejak navzajem prizpusobili), ale telefon mi ukazuje krok delsi. Pocet kroku mame cca stejnej. 

Vtipny je, ze realna vzdalenost bude cca uprostred tech dvou vysledku nasich telefonu. 

Vlastne s tim asi nic nevymyslime (jen me napadlo vymazat udaj vejsky, kterej to muze zkreslovat), ale i tam by me zajimalo @Radek124 (diky) cim takovy zkresleni vznika. S nejakou diferenci pocitam, ale tohle je az cca 1/4. 
Dikes. 

• po měsíci...
Odesláno

Tak pánové, která 17 stojí za řeč?

Chci udělat upgrade 14 Pro, tak aniž bych to detailněji studoval, budu koukat nejspíše po 17 Air a obměním asi i sluchátka (Pro 3). 

Kdyby měl někdo budget, tak se můžeme domluvit. Díky. 

Odesláno

Ad 17 Air: Design hezký... Jsem ale zvědavý, jak to v reálu bude vypadat s výdrží. Snad to nebude vyložený průšvih (na způsob "sotva jednodenní").

Mám stále iPhone 11, už šestým rokem, a výkonově je pořád skvělý. Nemám srdce jej měnit. Každopádně dle úvodních dojmů může být v rámci generace velmi dobrou volbou i obyčejná 17, navíc za příjemné peníze. 17 Pro, tady asi chybu neuděláš, pokud chceš přejít ze 14 Pro.

Mrkni na komentář viz níže:

Odesláno
před 20 hodinami, walter10 napsal:

Ad 17 Air: Design hezký... Jsem ale zvědavý, jak to v reálu bude vypadat s výdrží. Snad to nebude vyložený průšvih (na způsob "sotva jednodenní").

Mám stále iPhone 11, už šestým rokem, a výkonově je pořád skvělý. Nemám srdce jej měnit. Každopádně dle úvodních dojmů může být v rámci generace velmi dobrou volbou i obyčejná 17, navíc za příjemné peníze. 17 Pro, tady asi chybu neuděláš, pokud chceš přejít ze 14 Pro.

Mrkni na komentář viz níže:

Jo, dneska už jsem do toho trochu proniknul a ten cenový rozdíl mezi Air a Pro je zanedbatelný. 

Právě ta výdrž a foťák bude nejspíše cesta k PRO. 

• Like 1
Odesláno
Před hodinou, moco napsal:

Jo, dneska už jsem do toho trochu proniknul a ten cenový rozdíl mezi Air a Pro je zanedbatelný. 

Právě ta výdrž a foťák bude nejspíše cesta k PRO. 

Ja už mám druhý PRO model po sebe,  a či už materiálom, procesorom, výdržou, foťákom je to niekde inde oproti štandardnej verzii. Takže ja už do budúcna nad inou verziou ani neuvažujem. Jednoducho “PRO mě není cesty zpět😄

Odesláno
před 4 hodinami, Zmrzlinar napsal:

Já jsem naivně doufal v 17 Mini a samozřejmě 💩 Zůstávám u 13 Mini. Větší (hlavně vyšší) obludu v přední kapse kalhot nosit nechci.

Mam to stejne, nicmene bylo v podstate jasny, ze zadny mini nebude. Takze jsem u svy 13 mini nechal vymenit baterku a jedu dal. 

• Like 1
Odesláno

Já si před dvěma lety koupil 15 Pro a naprostá spokojenost. Na druhou stranu je pro mě letošní vítěz klasická 17. ProMotion display s allways on je konečně i v základu a Pro mi už nedává tolik důvodů ke koupi.

• Dát hlas 1
Odesláno
V 11. 1. 2025 v 17:55, Fester napsal:

Co mě mrzí je, že jsem si v listopadu koupil AW a od té doby mechaniky po mnoha letech smutně spinkají v krabičce. Fakt mě ta provázanost systému s telefonem baví. 

Přesně, o to méně koukám na mobil a placení je k nezaplacení. Jen to nabíjení je … když člověk jede na víc já 2 dny tak další káblík sebou. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...