Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já zůstávám u Linux Mint :-) Mac OS mi nikdy nepřirostl k srdci, nevyhovuje mi správa aplikací, ani ovládání, možná protože jsem se nikdy nějak nesnažil se ho víc naučit.

V pondělí jsem se dostal neplánovaně k dlouhodobé zápůjče 2014 Macbook Air, tak jsem zformatoval partition s Mac OS a stáhl standardní Linux mint 17.2 a funguje to až překvapivě dobře.

3 malé problémy:

- po instalaci nechtěl počítač bootovat a pořád hledal Mac OS, to vyřešil návod na Ubuntu.com a opraveno za 2 minuty dvěma příkazy v příkazové řádce

- bylo potřeba zakliknout povolení Broadcom wifi driver, který Mint rovnou sám nabídl

- po uspaní a probuzení nefungovala úprava podsvětlení (stačí stáhnout patch a copy&paste dva příkazy do příkazové řádky).

Jinak zatím se zdá že vše šlape jako hodinky. Baterka podobně jako na Mac OS, klávesnice i TouchPad taky bez problémů (ale stará ThinkPad klávesnice s čudlíkem uprostřed to rozhodně není).

Nové Ubuntu 15.10 které budu na konci měsíce už by výše uvedené problémy asi nemělo mít,protože bude používat úplně nové jádro, kde jsou už opravy zahrnuté.

Nepředpokládám, že to tady někdo bude zkoušet, tak to berte jen jako zajímavost.

Odesláno

Kapitán na prvním Airu pohoda, bez problému. Dneska ho hodím na iMac a druhého Aira. Zatím jako upgrade, ale až budu mít chvilku, udělám čistou instalaci, to se mi osvědčilo už při přechodu Mavericks - Yosemite. Zatím se mi to ale zdá v pohodě a neobjevuje se duhové kolečko, které tak nějak nemám rád. :)

Odesláno

mám problém na sportligtu mi po zadání jména nebo příjmení vyjde jeden někdy dva kontakty.Například u jména Aleš 1x a v seznamu mám Alešů 5.Vše fungovalo a teď nějak dva dny se sekl. v nastavení mám kontakty povolené.Kdy zajedu do normálních kontaktu vyskočí všechny Alešové :)

Co teď? 

Mám to úplně stejně, některý kontakty které jsou tam třeba i jen jednou Spotlight nenajde vůbec. Co s tím???

Odesláno (upraveno)

Kapitán na prvním Airu pohoda, bez problému. Dneska ho hodím na iMac a druhého Aira. Zatím jako upgrade, ale až budu mít chvilku, udělám čistou instalaci, to se mi osvědčilo už při přechodu Mavericks - Yosemite. Zatím se mi to ale zdá v pohodě a neobjevuje se duhové kolečko, které tak nějak nemám rád. :)

Prý "duhové kolečko" předělali na flat design :-D, aby bylo líbivější asi ... 

edit: na iMac mid2014 (HW asi jako air, ale bez SSD) to jede taky v pohodě, uvidíme jestli bude svižnější Diablo 3 díky metalu ...

Upraveno uživatelem jrov
Odesláno

Já zůstávám u Linux Mint :-) Mac OS mi nikdy nepřirostl k srdci, nevyhovuje mi správa aplikací, ani ovládání, možná protože jsem se nikdy nějak nesnažil se ho víc naučit.

V pondělí jsem se dostal neplánovaně k dlouhodobé zápůjče 2014 Macbook Air, tak jsem zformatoval partition s Mac OS a stáhl standardní Linux mint 17.2 a funguje to až překvapivě dobře.

3 malé problémy:

- po instalaci nechtěl počítač bootovat a pořád hledal Mac OS, to vyřešil návod na Ubuntu.com a opraveno za 2 minuty dvěma příkazy v příkazové řádce

- bylo potřeba zakliknout povolení Broadcom wifi driver, který Mint rovnou sám nabídl

- po uspaní a probuzení nefungovala úprava podsvětlení (stačí stáhnout patch a copy&paste dva příkazy do příkazové řádky).

Jinak zatím se zdá že vše šlape jako hodinky. Baterka podobně jako na Mac OS, klávesnice i TouchPad taky bez problémů (ale stará ThinkPad klávesnice s čudlíkem uprostřed to rozhodně není).

Nové Ubuntu 15.10 které budu na konci měsíce už by výše uvedené problémy asi nemělo mít,protože bude používat úplně nové jádro, kde jsou už opravy zahrnuté.

Nepředpokládám, že to tady někdo bude zkoušet, tak to berte jen jako zajímavost.

Taky nepředpokládám, že by někdo, kdo je zvyklý na Mac a OS X byl takový masochista, aby na to cpal Linux. :-)  Jako zajímavou zkušenost to beru.

Odesláno

Prý "duhové kolečko" předělali na flat design :-D, aby bylo líbivější asi ... 

Mě se nelíbí  v žádné podobě. Dokonce bych se nebál říct, že kdykoliv se objeví, tak mě pěkně s..e. :)

Odesláno

Mám to úplně stejně, některý kontakty které jsou tam třeba i jen jednou Spotlight nenajde vůbec. Co s tím???

Aktualizace na novější iOS

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Fakt "základní"? Pokud pominu virtuální Windows samotné (s aktivním antivirem, Windows Update a do toho běžící rekompilací .NET výpotků), tak konkrétně Utlouk z nativních MS věcí na Macu IMHO představuje doslova čistou esenci ZLA. A pokud se s Kapitánem nesnese a půjde přes palubu, bude jen dobře když další useři zjistí že život bez něj je pohodlnější... 

Odesláno

Kluci, tyhle MS produkty mi vadí nejmíň. Zejména Excel považuju bez ironie za veledílo. Macovskej Outlook mi nevadí a mám ho radši než normální mail. Word a PP jsou průsery, to jo.. Virtuální WIN nechci. Holt půjdu cestou normálního Mailu, než vydaj update, debilové...

Odesláno

Existuje nějaká handsfree pro iPhone do auta? Něco použitelného, ne špunty do uší s mikrofonem na šňurce, ale připojené k autorádiu.

Cokoliv s Bluetooth, osobně používám pro iPhone přes Bluetooth originální rádio v autě s funkcí handsfree - žádný problém. Určitě bude fungovat s nějakým tím Parrotem nebo jak se to vlastně jmenuje. 

Odesláno

Kluci, tyhle MS produkty mi vadí nejmíň. Zejména Excel považuju bez ironie za veledílo. Macovskej Outlook mi nevadí a mám ho radši než normální mail. Word a PP jsou průsery, to jo.. Virtuální WIN nechci. Holt půjdu cestou normálního Mailu, než vydaj update, debilové...

Mě na Outlooku vadilo, že to oproti standardnímu OSX Mailu žralo baterii, občas se to chovalo podivně a měl jsem občas problém najít některé emaily. V aplikace Mail je všechno mnohem rychlejší, vyhledávání trvá desetiny vteřiny apod. No uvidíš, až to vyzkoušíš. Kalendář funguje rovněž bezproblému i ve skupinách se sdílením, takže tyhle dvě aplikace mi nahradily Outlook. S Excel a Word problém nemám a podle mě nemá Apple plnohodnotnou náhradu a nějaké open řešení, když mám koupené Office je zbytečné.

Odesláno

Cokoliv s Bluetooth, osobně používám pro iPhone přes Bluetooth originální rádio v autě s funkcí handsfree - žádný problém. Určitě bude fungovat s nějakým tím Parrotem nebo jak se to vlastně jmenuje. 

Osobně ho nemám, ale máš recht,s Parrotem už jsem ho propojený viděl...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...