Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlavně před zaplacením nezapomeňte prubnout pevnost v ohybu přes tlačítka - jestli to není ošizenej kus!  :P

projistotu to vemu na svěrák. co kdyby náhodou :)

Odesláno

Zkousel jsem na zkousku office 365 (for os x) a musim vam doporucit se tomu vyhnout. Vetsi mrdku jsem v zivote asi nezazil a stalo me to x hodin prace. 

1) nefunkcni powerpoint - proste mizi obrazky, jeden den je tam mate ten dalsi ne. 

2) word pada a pak vam neudela recovery documentu.

No, tak at si to nabouchaj.

Odesláno

Obcas nejake makro a nebo trosku narocnejsi funkce pouzivam, proto jsem se nespokojil s Libre/Open Office (tam jsem mel vyzkouseno, ze to nefunguje), ale investoval do MS. Ve verzi 2014 nebyl problem. Nabidli mi upgrade na 2016 asi za 15usd, tak jsem do toho sel.

(Abych predesel dotazum, ta cena je tak nizka diky nejakemu Home employee programu, ktery ma nase firma dohodnuty s MS).

Odesláno

Jak Microsoft na jabku nemusím, tak připouštím že u opic 2016 redmondští konečně trochu zapracovali jak na zkulturnění vzhledu (mj. o řádek tenčí ribbon než v okenicích), tak na zlepšení kompatibility s vlastními staršími verzemi (např. vzorce v prezentacích už používají správné fonty). Stále impotentní Utlouk nekomentuju (naštěstí máme k dispozici i licence na samostatné aplikace), spíš mi vadí pokračující absence Access  <_<

Odesláno

Applisti mám na vás dotaz, tak mi snad pomůžete. Jsem teď v situaci, kdy řeším, jestli nechat upgradovat svůj starý Macbook a nechat ho ještě chvíli žít a nebo se poohlédnout rovnou po nějakém novějším.

Vysvětlím podrobněji, doma mám Macbook Late 2009, nejspíš se tomuto staříkovi zasmějete, ale věřte, že jsem neměl nejmenší důvod ho za celou dobu měnit, designově se mi ten bělásek líbí asi ze všech nejvíc a standardní domácí užívání zvládal bez problémů, ovšem poslední dobou už silně dosluhuje, nejde ani aktualizovat a tím pádem už mi k němu ani nejde připojit mnohem novější iphone, což sice není až tak velký problém, protože vše řeším přes Cloud, ale i tak mě to štve, co je ale horší, že mi přestávají chodit i další věci, staré Safari mi neotevře x webů atd...No a teď co s tím, můžu tento Mac odnést do servisu a nechat s ním něco udělat a rovnou ho nechat oživit, což by mě komplet vyšlo na cca 7000 (Servis + SSD + RAM + komplet přeinstalace) a nebo začít shánět rovnou novější stroj, nejspíš něco kolem 2012, protože novější už je zase bohužel za cenu, kterou nejsem ochotný dát. Strop mám na 20 a za to novější, než kolem 2012 asi neseženu. Co bude lepší? Obnovit starý MAC, nebo jít do risku a koupit nějaký jetý novější v co nejlepším stavu? (nesnesu škrábance apod., na svém za celých 5 let používání nemám krom spodní strany vůbec nic)

Už jsem řešil i to, že bych koupil nějaký 2v1 s okny, kde bych se do 20 bez problémů vešel (docela se mi líbil třeba Dell Inspiron 13z touch), ale já ty windows vážně nedávám, stačí, že na nich musím dělat v práci a denně z toho rostu, takže to neprojde a musím jít cestou nějakého MACu.

Předem děkuji za názory.

Odesláno (upraveno)

Co znamená, že Ti nejde aktualizovat? Hlásí to nějakou chybu? Podle webu by měl jít aktualizovat i na poslední Mac OS El Capitan.

Osobně bych do něj další prachy ale asi nedával a pořídil novější strojovnu, sedmička za udržení 6 let starého Macu mi přijde moc. 

Do dvacky model 2012 seženeš v pohodě, novější spíš ne. Např. tady borec prodává moc pěkný MBP 2012, aktuálně právě za dvacku: http://macforum.cz/viewtopic.php?f=23&t=13674

Kdyby šel ještě o litr-dva dolu, zbyde Ti i na SSD upgrade a budeš mít na dalších pár let vystaráno.

Wokna bych vůbec neřešil, jestli Mac vyhovuje, byl by to krok zpět :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Naposled, když jsem dělal čistku a komplet přeinstaloval původní systém, což je Snow Leopard, tak při následné aktualizaci na novější verzi, která je potřebná právě k tomu, abych se mohl dostat i dál mi vždy vyskočí stáhnutí aktualizace, tu stáhnu, ale už se nenainstaluje, MAC zamrzne a konec, absolutně nechápu čím to je. Zkoušel jsem to několikrát, ale vždy bez výsledku, takže už jsem nalomený ho dát do servisu, ať mi řeknou čím to je, nebo co s tím a přitom jsem rovnou přemýšlel i nad tím oživením, když už. Nebo půjdu cestou celého novějšího a řešit to nebudu, jen tam je horší, že pokud se o ten ntb někdo nestará jako já, tak 2012, který už je teď 4 roky starý bude odrbaný a to nepřekousnu a za nový přes 30 prostě nedám to už je na mě vážně moc, tuplem když ho používám víceméně opravdu jen pro domácí účely. Další otázkou je, jak dlouho vydrží ta 2012, když už teď je to 3-4 roky starý ntb, nechci zase hned řešit výměnu, ono i teď kdyby ten můj normálně fungoval, tak bych to neřešil, na to, co po něm chci je pořád v pohodě a nemám potřebu měnit, jen kdyby normálně fungoval...

Windows byl spíš taková z nouze ctnost, když už nevím kam skočit, sám moc dobře vím, že to domu nechci, ale zase za peníze jetého MACu by byl Dell nový. Holt tak to je já vím, ale v hlavě to trošku vrtá, nebudu lhát, že ne.

Mrknu na ten odkaz v jakém je stavu ten prodávaný MAC, takže za to díky, třeba to klapne, nebo budu shánět dál, prioritou je pro mě skvělý stav, což bude u staršího modelu asi těžší.

Odesláno (upraveno)

Sám mám model 2012. Šel jsem do něj záměrně, protože je to poslední šance (pokud se nepletu), kde se ještě dá uživatelsky docela vyhrát a za přijatelný peníz si "postavit" slušnou sestavu - dokoupíš SSD místo mechaniky, když už tak RAM na 16GB a na pár let (2-3 určitě) nemáš podle mně co řešit. Kupoval jsem ho loni jetý, právě na Macforu - tam to chce hledat solidního prodejce s historií, plus rozhodně osobka. Co mám zkušenost (3x kupován jetý Mac), tak je pořád dost applistů, kteří se ke svému HW chovají velmi dobře, protože znají resale value a tak to chtějí po nějaké době používání ještě dobře střelit.

Každopádně good luck s výběrem!

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Ok díky moc, koukal jsem na to a ten tebou postovaný vypadá, že bude ve velice dobrém stavu, takže to by mohlo jít, ještě jsem rovnou projel různé inzeráty a to i na jiných místech a něco by se asi sehnat dalo, takže to tak možná vyřeším a bude klid a svého důchodce nechám už odpočívat navěky :)

Odesláno

Zas bych toho "důchodce" úplně nezatracoval, myslím tím nestrkal do skříně - pokud by se normální servis (vyčištění, reinstal, apod.) vešel řekněme do dvou litrů, dát ho do 100% funkčního stavu tak ho ještě za pár peněz (odhadem 5-6k) pošleš dál. Buď si tím zlevníš MBP2012 anebo zvedneš budget :)

Odesláno

I to je možnost a ne úplně špatná, zkusím to pořešit, protože právě díky těm 5-6k bych mohl mít 2012 levnější a nebo jít třeba do o něco novějšího a stále bych se vešel do budgetu, což by nebylo na škodu, když ho chci zase nějakou tu dobu mít bez starostí.

Odesláno

2Bells: Apple tvrdí "If your Mac is running Snow Leopard (v10.6.8) or later, you can upgrade directly to El Capitan". Některým lidem kteří podobný problém řešili pomohlo dotažení a instalace všech aktualizací, protože teprve od 10.6.8 byl plně funkční Appstore, potřebný pro stažení instalační aplikace.

2jrov: Zajímavé že "Google Search z URL" v tomtéž(!) posledním buildu Safari 9.0.2 na Mavericks šlape jak má...

Odesláno

2jrov: Zajímavé že "Google Search z URL" v tomtéž(!) posledním buildu Safari 9.0.2 na Mavericks šlape jak má...

tiše závidím, tahle chyba je fakt otřesná ... často z donucení lezu na seznam a hledám tam - někdy totiž nenajede ani samotný google.com resp. stránka najede, ale nelze hledat ani z řádku přímo na google.com .

Odesláno

2Bells: Apple tvrdí "If your Mac is running Snow Leopard (v10.6.8) or later, you can upgrade directly to El Capitan". Některým lidem kteří podobný problém řešili pomohlo dotažení a instalace všech aktualizací, protože teprve od 10.6.8 byl plně funkční Appstore, potřebný pro stažení instalační aplikace.

To je právě ono, mě ty aktualizace nejdou dotáhnout, respektive se stáhnou, ale už nenainstalují. Když dám instalaci, tak začne něco dělat, ale pak se zasekne a nic, můžu čekat třeba hodinu a nestane se nic, takže ho pak musím úplně vypnout na tvrdo, abych se z toho vůbec dostal a zase na novo a takto stále dokola :(

Odesláno

Nějak mne zlobí Universal translator. Někdy šlape jak má, a někdy mi napíše, že : The operation couldn?t be completed. (NSURLErrorDomain error 503.

A děje se to od doby, kdy jsem nainstaloval Kapitána.

Odesláno

Pomalých krůčcích měním i zbytek rodiny na Apple positive, začal jsem otcem. Místo droidoveho tabletu pořízen iPad mini . Dávám mu tak půl roku a bude měnit droid pohne za iPhone .

47a1f82d9b91a4d6faeaaed2bf9bf6c2.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...