Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 10. 4. 2016 v 20:08, Radek124 napsal:

Ohledně "cenového zlidšťování jablek" mě ve Středu mile překvapilo, že "nový TheMekbůček" s retailovou cenou 39 990 Kč (v iStyle při kombinaci běžné a studentské slevy) jde koupit už za 2/3, tj. nějakých 27 litrů ...jako by to už ani nebyl Apple?  :blink:

Teprve podrobný pohled do regálů kolem odhalí, že celá ta "ultratenká charita" je kompenzována krvavou cenou jakéhokoliv příslušenství, kdy za druhou USB-C nabíječku, adaptér VGA&USB i HDMI&USB (HDMI je stará verze a DP pro připojení "lepších" monitorů není k dispozici vůbec) ovocnáři chtějí po 2390Kč, tj. téměř 9% ceny celého noťasu...  <_<

Radku trochu mě překvapuje, že se zrovna ty nad tímto pozastavuješ .  To , že origo acc. je drahé jako prase je klasika a nejde jen o USB-C .

Odesláno (upraveno)

Ad Mekbůček: Nevím přesně jak to nakombinovali, kupovat to nehodlám, jen jsem zahlídnul papír se soupisem možných slev a slovy "konečná cena" v uvedené výši včetně DPH. Ale spíš než nad úchylná cena značkového příslušenství (blbiny na USB-C už jsou už i na mě silné kafe) mě zarazila nevídaná kombinace "Apple & Sleva & Poslední model" ...  :huh:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Tak jak se za vlády Jobse postupně HW otevíral (výměnné RAM moduly), tak dnes opět odchází do totálně uzavřeného HW světa. Prodej veškerého HW již dnes klesá, minulý rok se jim povedl tah s Činou, kde si lidé kupovali IP 6 a 6+ místo tabletu (tedy v jejich rukách to tak vypadá) a tržby tedy zachránil iPhone, který tvořil 68% prodeje Applu. To byla ale jednorázovka, v Indii se snaží alespoň prodat repasované telefony, hodinky pro jistotu ani nezveřejňují. MacBook 12" stáhli na 33 tis. i 13" MacBook Air šel na 26 tis. (Ceny iStyle) Nechci být prorokem, ale modelem MacBook díru do světa neudělali a minulá generace Airu je u mě nejlepší, co z nich vypadlo a jen tak ho měnit nehodlám.

post-11110-0-99185600-1460435865_thumb.png

Odesláno

Obávám se že už při prvním pohledu na MBA vedle TMB je jasné kudy marketingové větry vanou, ať už s Jobsem nebo bez... slevnění generačně novější "masové placky" s parádním displejem a 8/256GB na úroveň atakující zmiňované MBA (s bídným TN, vesmě menším SSD/RAM a srovnatelně slabým základním procesorem) je IMHO něco jako hřebíček do rakvičky "staré" řady Air.

Kunčafti Apple IMHO v první řadě dávají na "úchvatný design" - a pokud je někdo nekopne, tak chybějících portů (nad kterými zpláčou později, protože ne všechno je řešitelné bezdrátově) si v rozzářeném krámě ani nevšimnou. Nemluvě o tom že i se všemi (odstraněnými a pak za draho dokupovanými) "přídavnými porty" je stávající verze v době nástupu 4K věcí překvapivě "impotentní", integrace Thunderboltu do USB-C nebude dřív než v podzimní verzi - takže po jejím uvedení budou majitelé "první verze" zase "v pasti nekompatibility" smutně koukat po nových verzích na pultech...  -_-

Odesláno
  V 9. 4. 2016 v 15:05, Frantik napsal:

Tak mám za sebou jeden den užívání a ........ je to megarychly, přes Wi-Fi i bez, displej nejlepší co jsem zatím na Founech viděl, dokonce i ta Siri funguje super. Jen skoda toho 5 let starého designu, i když možná to nebude tak hrozny :-)

Co výdrž baterky, Franto? 

Odesláno

Jo, jak pise Tichus, je to znatelne lepsi. Na normalni provoz 2 dny a na nabusenej provoz (hry, video, surfovani, apod.) celej den bez problemu a vecer mam tak 30 %. Takze spokojenost!

Odesláno
  V 13. 4. 2016 v 6:41, Frantik napsal:

Jo, jak pise Tichus, je to znatelne lepsi. Na normalni provoz 2 dny a na nabusenej provoz (hry, video, surfovani, apod.) celej den bez problemu a vecer mam tak 30 %. Takze spokojenost!

Tak to mám asi jasno, baterka je jediný, co mě na 5s sere :) 

Odesláno

Nesetkal se nekdo z vas, u iPhonu,s problemem kdy telefon reaguje na neexistujici dotek? Mam iP6 a obcas (stale casteji) se mi stane, ze telefon udela neco, co nechci...reaguje na tapnuti, ktere nebylo. Napr. otevru kontakty a telefon sam rovnou otevre i kartu nektereho kontaktu a treba jej i zacne vytacet. Snazil jsem se vysledovat, jestli treba nebyl na displeji bordel, ktery by si to vyhodnotilo jako dotyk, nebo jestli se nekde nedotykam nejakym koznim zahybem, nebo tak neco. A nic...kdyz to dela, tak to dela bez ohledu na zpusob drzeni, nebo ne/cistotu displeje. Ale kazdopadne me to toci. A reklamace se bojim jak cert krize...tri, ctyri tydny cekat na vyrizeni me nebavi :(

Diky za pripadne poznatky.

Odesláno

Nechci ti kazit náladu, ale to co popisuješ se zdá být tzv. ghost (phantom) touches a moc toho s tím nenaděláš, takže reklamace. Můžeš zkusit restore, ale to s největší pravděpodobností nepomůže, takže já bych to rovnou reklamoval.

Odesláno

Jenom škoda, že není iP SE 64GB space gray nikde skladem. Když někde je, tak zlatý nebo růžový. A navíc mám u t-mobile smůlu když jsem si prodloužil smlouvu před půl rokem...

Odesláno
  V 13. 4. 2016 v 7:34, nickolas napsal:

Hmmm, asi mě to nemine...to zas bude boj :(

Jak casto ti to dela? Mne se to stalo jednou asi dva tydny zpet. Proste najednou zacal telefon zbesile klikat na vsechno mozne. Vydrzelo mu to asi pet vterin a pak zas vse cajk.

O ghost touches jsem neslysel, musim si to vygooglit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...