Bobisky Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Zdravím, můj oblíbený výrobce Sony už zřejmě nevydá nástupce mé Z1compact a nový SE je rozměrově stejný, tak plánuji časem přejít k IOS a chci se zeptat zkušených uživatelů, jak je na tom tento systém s widgety, zda je možnost si dát na úvodní obrazovku přehled dnešních událostí z kalendáře, dále používám aplikace na to, že pokud si nevšimnu sms či hovoru, tak mě tel např. každé 3 min zavibruje, když je nějaký úkol či událost, tak mě to taky upozorňuje, dokud si toho nevšimnu. A ještě např. aplikace ClickMe, když někumu slíbím, že mu zavolám později, tak mě na to raději upozorní.
Radek124 Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 (upraveno) 2Bobisky: Sorry že to napíšu "upřímně a ne taktně", ale co pochtíváš jsou pyčoviny, dobré leda k vyflákání baterky.Ne že by iOS neuměl opakované notifikace, ale nech si radši panáka - u něj se půldenní výdrž považuje za standard... Upraveno 20. dubna 2016 uživatelem Radek124
exBURN Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Apple aktualizoval Macbooky: http://www.muj-ipad.cz/node/9979#disqus_thread
jhonzatko Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 2Bobisky:Widgety podobne tem, co jsou na Androidu na iOS (bez jailbreku) nejdou.Jista obdoba widgetu se da najit v notifikacnim centru, ale proti Androidu je to dost orezane.Obecne ma iOS uzivatel hodne svazane ruce (coz je presne to, co lze povazovat za vyhodu i nevyhodu soucasne, jde o uhel pohledu).Stejne tak aplikace, ktere by nejakym zpusobem reagovaly na systemove udalosti tu nejspis nenajdes, jelikoz na ne API nemaji pristup (zase z duvodu bezpecnosti).
Maxel Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Japkaři, potřeboval bych Váš názor. Máme čerstvě ve firmě BYOD program a tak mam roupy vyměnit ostružinu Z10 za japko. Kdyby měla zetdesítka vofous lepší foťák a dost výkonu na nový OS a zárověn byl ten OS stabilní, asi bych to ještě rok do pravidelné výměny dal. Už mě to ale delší dobu sejří přes únosnou mez. Takže ajfoun. Jenže který, že Dilema je v podstatě duelní, rozmýšlím mezi 5S a SE. Nemít skoro všechnu munici vystřílenu do SMP, asi bych neváhal, ale takhle musim. Takže... Má ještě smysl kupovat 5S 32-64GB na cca rok až dva provozu? Využití a požadavky cca takto: Fotím často i v práci, dokumenty, stroje, ... plus samozřejmě hodinky všude a pořád, doma momentky kluka (1,5 roku). Kvalita foťáku je pro mě v tuto chvíli priorita nr. 1.Dál office stuff = mail a kalendář. Výdrž baterie min. 1 den plného zápřahu. Mimo práci Snapseed, Instagram, YouTube a občas něco zpráv na netu. Hry nehraju. Náročnějši appky nepoužívám. Bude na to stačit 5S, na rok-dva? Vypotil bych horko tězko i na SE, ale vydam se na totální rezervní dno, což se mi moc nechce. Dotaz je cílen hlavně na nové majitele SE, kteří přecházeli z 5S a mohou se tak podělit o reálnou zkušenost.
Frantik Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Jestli chceš ušetřit, kup 5S. Jejich majitele teď hodně přechází na SE a tak cena půjde dolu a bude na vyber.
exBURN Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Já bych si připlatil na SE - to je telefon který můžeš mít klidně další 4 roky. Já na něj přešel z iP6 a po dlouhé době fakt super přístroj s nejlepší výdrží co jsem zatím měl. Jak mě štvala šestka tak SE jsem vytáhl z krabice obnovil a je to "zase ten starý dobrý iphone" U fotek se mi celkem líbí live fotos.
Liqid Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Jestli potřebuješ velkou výdrž na beterku, tak bych se 5S vyhnul.
vietor007 Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 (upraveno) Ako aktuálny majiteľ 5s musím žiaľ povedať, že ak potrebuješ naozaj celý deň výdrž baterky, tak to je nemožné. Už len kvôli tomu sa oplatí SE. Nehovoriac o tom, že ten telefón bude minimálne pár rokov dobre slúžiť. Chápem ale finančnú stránku a výdrž 5s sa dá poriešiť power bankou. Ja mám túto za 250Kč vždy vo vrecku.https://www.alza.cz/fixed-powerbank-2500-bila-d3998310.htmMalá, ľahká s redukciou na iPhone a keď príde raz za čas situácia, že vyžmýkam úplne baterku, na pár minút pripojím a pohoda. Takže dá sa to prežiť aj s 5s. Ale tiež plánujem prechod na SE. Upraveno 20. dubna 2016 uživatelem vietor007
Radek124 Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 2Maxel: Když už platit tak rovnou 5SE 64 - přestože spousta majitelů 5/5S teď taky slintá po upgradu, tak doprodejové/second hand ceny solidních verzí 5S IMHO ještě pořád neklesly pod 50% ceny nového, aby koupě o 2 generace staršího modelu dávala smysl. Jo - a to s "nemožností" celodenní výdrže a baterky jsou s prominutím bohapusté kecy, protože hlavní vliv na spotřebu/výdrž mobilu má vždycky způsob používání a síla signálu. Desítky minut volání + desítky fotek denně (bez "postprocessingu" v mobilu, bez zabíjení času hrama a bez onanie s GPS widgetama a 3G/LTE internetem) = zátěž 0,0prd, mě takhle i rok a půl starej 5S v pohodě utáhne 3-4 dny na jedno nabití. Kdo má doma + v práci na houby signál (což se moc ovlivnit nemá) a místo WiFi musí kvůli každému novému hovínku honit lajky po všech dostupných LTE subpásmech a timeslotech, tomu od báglu nabíječek a externích baterek nepomůže ani 5SE...
exBURN Odesláno 21. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2016 (upraveno) Já teda honim LTE často když mám ten íšop. A teď jedu na SE už druhej den bez omezení. Za mě je to fakt o moc lepší Upraveno 21. dubna 2016 uživatelem exBURN
Maxel Odesláno 21. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2016 Díky všem za názory!V podstatě jsem výsledek znal předem, jen jsem se chtěl tak trochu ujistit. Takže chvilku počkám, došetřim a hurá do SE 64GB. @Radek124: Máš recht s tou cenou 5S. Po nástupu SE jsem čekal možná trochu strmější pád cen, ale např. 5S 64GB se pořád drží mezi 9-10kCZK. Což mi přijde už dost nesmysl.(P.S.: nic jako 5SE neexistuje )
Bobisky Odesláno 21. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2016 2 Radek124, tyto apky mě baterku nežerou, jde o to, abych si té věci všiml a udělal ji, jak to mám naplánované, není to o tom, že tel někde hodinu dvě leží a vibruje. Se Staminou mě tel vydrží den a půl někdy i dva. Jde o to, že vždy jsem měl tel jen Ericsson a pak nástupce Sony. Tento poslední jsem měl už 2x na reklamaci, nyní mám už po záruce a zase se mi začínají lehce odchlipovat záda. Nástupce co se mi líbí (X performance) a snad už bude i fotit dobře, má však 5 palců a to je na mě moc, proto mě oslovil nový Iphone svou velikostí a i cenou, verzi 64 mě operátor dokáže snížit, na cca 14 tis.
Maxel Odesláno 21. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2016 Pěkný koncept od českého návrháře. Dotykový displej s tlačítky "pokud jsou potřeba" je asi pořád dost utopie, ale jinak palec hore.http://mobil.idnes.cz/foto.aspx?c=A160420_143349_iphone_LHR&foto=LHR62bc87_91a4a035718101_5702935fd81ee.jpg
kulix Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Potrebuji poradit..Na IP6 kdyz vytocim hovor tak se mi objevi ulozene jmeno a kdyz se pak podivam do historie tak mam jen cislo.. A stava se mi to jen u par kontaktu.. Nevite cim by to mohlo byt? Diky moc za pripadne info, co s tim..
vietor007 Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Skús vypnúť Dial Assist v nastavení Telefónu (Settings - Phone). Mne to síce nepomohlo, ale keď sa to stalo mne, tak som googlil a dočítal som sa že v niektorých prípadoch to zabralo, v iných prípadoch vraj zase pomohlo vymazať nastavenia siete (Settings - General - Reset - Reset Network Settings). Mne pomohlo jediné, restore bez obnovy :/
Muffik Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Od aktualizace na 9.3.1 mi na iP6 blbne aktualizace aplikací - u nějaké apky kliknu na tlačítko Aktualizovat, ikona stavu problikne, ale aktualizace se nespustí, musím klknout znova, třeba několikrát. Apkám taky v App Storu dost dlouho trvá než si načtou správné ikony.Blbne to jenom mě?
kulix Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Taky podobny problem s aktualizacemi..
HondzaX Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 (upraveno) Tak jsem provedl obnovu iPadového parku. Sice jsem dlouho odolával a vlastně kdyby se neobjevila zajímavá nabídka, tak bych odolával stále. Svůj iPad mini 2 jsem vyměnil za aktuální iPad mini 4. Reakce jsou o něco nepatrně rychlejší. Z iPhonu jsem zvyklý na čtečku otisků, kterou je vybavená i právě tato čtyřka. To se mi líbí. Nicméně, to je, z mého uživatelského pohledu asi tak vše, co v rámci výměny modelů pozoruji. Tedy, ne snad, že by mne to nějak překvapilo, počítal jsem s tím. Ostatně i proto jsem tak dlouho odolával a setrvával se "dvojkou", která stále plně dostačuje. Jsem zvědavý, s čím Apple přijde na poli mini iPadů v budoucnu. Obávám se, že toho už asi moc vymyslet nepůjde (snad jen force touch). Nechám se překvapit :-) Upraveno 25. dubna 2016 uživatelem HondzaX
HondzaX Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 V 20. 4. 2016 v 14:17, exBURN napsal: Apple aktualizoval Macbooky: http://www.muj-ipad.cz/node/9979#disqus_thread Koukal jsem na to, výkonově si prý aktualizovaná řada polepšila. Prý hlavně stran zápisu a čtení na disk. Aktuálně mne stále láká předchozí řada, která se dá koupit za velmi slušné peníze (myšleno ve vztahu k aktualizované řadě). Jenže mám Aira, sice starého, ale ten, jak stále zjišťuji, mi pořád plně dostačuje. Jediné co bych snad vyměnil, tak to je disk. Resp. disková kapacita by u mého Aira mohla být větší. Ale pořád to není žádná tragedie abych musel provést upgrade. I když ono slovo upgrade z Aira na MacBook je ve vztahu k MacBooku (dvanácti palcovému) asi diskutabilní. Přesto je hrozné, jak ten marketing funguje, jakkoli tedy nemám zásadní důvod k výměně, stejně jsem po novém MacBooku koukal, a stále pokukuji. Ještě, že máme ty hodinky, a člověk občas stačí utratit peníze právě za ně, a ne za tyto technické a rychle stárnoucí hračky :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se