Radek124 Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2016 (upraveno) Ad ikony kontaktů mezi aplikacemi: Jde to švindlem přes Safari, vytvořením web-app ikonky z on-line stránky s přesměrováním na URL ve formátu "tel://123456789", s injektovanou uživatelskou ikonou. Offline řešení fungují i přes profily v Apple Configuratoru (stačí přidat web-clip k uvedené URL + ikonu, právě vyzkoušeno) - ale tatíkům radši vysvětlete standardní postupy, telefonní kontakt prostě není aplikace a basta. Widgety "na plochu": Nic takového v iOS v rámci konzistence UI zaplaťpánbůh není, od toho jsou (z hlediska pochopitelnosti GUI možná ještě horší) zamykací/vyhledávací/stavové obrazovky. Zpět: Pokud "krok zpět" dává v daném kontextu smysl a autor dotyčné aplikace není debil, tlačítko zpět najdeš v levém horním rohu. Než cpát koncepty SMS do vláken, není k jejich skladování je snad rozumnější použít třeba poznámky, ze kterých se text dá rovnou odeslat jako zpráva - a pro často opakované texty si upravit/dodefinovat zkratky, viz Settings ? General ? Keyboard ? Shortcuts? Zvyknout se na to dá, v okenicích a na panákovi jsou IMHO horší obskurnosti, na které už si dlouholetí useři akorát buď stihli vypěstovali imunitu - a nebo radši věří že jinak to ani nejde... Upraveno 30. září 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 1. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2016 byť tvoje fráze "vysvětlete tatíkům" a "autor není debil" (takže jsem to asi já, když bych tuto možnost očekával i někde jinde) zní trochu urážlivě, tak i tak ti děkuji za radu ohledně klávesových zkratek- to by mi mohlo vyřešit problém s koncepty, kterými jsem chtěl řešit pro mě nedostatek přednastavených SMS pro odmítnutí hovoru....:-) jistě to má hlubší důvod, proč je tam možnost pouze tří SMS a já ho jen nepochopil :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2016 2netopejr: Vůbec to neber jako že bych se tím do někoho zdejšího chtěl navážet - jsem holt huba nevymáchaná a z mého tatíka v důchodovém věku padají podobně "inspirativní" IT dotazy, často s podobně jednoduchým řešením. A aplikací (i od Apple) jejichž autora bych kvůli renoncům typu "chybějícího tlačítka zpět" klidně i naživo nazval "debilem" už jsem taky pár potkal, nejsme holt všichni takové ovce jak se o nás tvrdí Jinak měls recht že výše popsaný fígl s offline vytáčenýma ikonama kontaktů skutečně nezná Google ani StackOverflow(!), na chování mobilního Safari je vidět, že Apple se proti podobným hackům brání - a je docela možné, že v příštích verzích si toho "workaroundu" nějaká krysa všimne a zatne nám tipec. Implantace "konfiguračního profilu" naštěstí není úplně jednoduchá a před fyzickým vytočením čísla protokolem "tel://" vyskakuje příslušný dialog, jinak by šlo o vážnou díru do zabezpečení systému, s ohledem na to kde všude se podobný "payload" může vyskytovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 1. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2016 (upraveno) Vzhledem k tomu, že jsem po update na macos Sierra patřil k těm "šťastlivcům", kteří měli problémy s wifi: "...Some Mac users are reporting wi-fi difficulties after updating to macOS Sierra 10.12. The most common wireless networking problems seem to be either randomly dropping wi-fi connections after updating to macOS Sierra, or an unusually slow or delayed wi-fi experience after updating a Mac to Sierra 10.12..." tož pokud máte stejný trable, tak navrhovaný řešení s vymazáním preferencí naštěstí funguje v pohodě. Každopádně po dvaceti letech práce na Macu můžu říct, že kluci z Infinity loopu se s každým novým systémem pářou čím dál tím míň... Upraveno 1. října 2016 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busmil Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Chlapi poraďte nějakou appku pro iPhone na golf, tak aby uměla česká hřiště, aktuální vzdálenost od jamky apod. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 (upraveno) Ja to asi vzdavam a jdu do ip7. Po dvou letech u americkeho Verizonu mam narok na novy telefon. Vybral jsem si cerny 6s ve verzi 128GB, ktery by me vysel na 0usd i s dani (pak to tady nema mit kazdej). Po objednavce mi bylo receno, ze ho bohuzel nemaji skladem a ze nevi, kdy bude, jestli vubec. Po hodine dohadovani s nejakym indem na infolince jsem se k nicemu jinemu nedopatral. Jina barva to neresi, proste 6s ve verzi 128GB u Verizonu neni. Takze bud zmenit operatora, coz ale pak ta cena bude jinde, nebo holt vzit 7 Nedela to tak Apple pokazde, kdyz vyjde novej telefon? Ze predchozi radu nejvyssi model prestane prodavat, aby prinutil lidi jit do noveho? Upraveno 2. října 2016 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvejkr Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Hele sedmicky se vubec neboj, ja presel z 5ska a jsem naprosto spokojen. Mame doma jeste 6s, tak jsem trosku srovnaval a dle meho nazoru je u sedmicky znatelny pokrok u fotaku ( ostrejsi v detailech, lepe foti v seru), repraky jsou znatelne lepsi, zadek hezci bez tech pruhu). Mel jsem strach z velikosti ale zvykl jsem si rychle a uz bych nemenil - lepsi na videa, ovladani her ale hlavne na psani). Jen se vyhni barve Jet black, to se fakt nepovedlo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Ja nemuzu porad rozdejchat ten chybejici jack, to je cele. Jinak se toho nebojim.JetBlack je ta leskla? Tu nechci. Mam v planu tu cernou matnou. Stejne to ale hodim do nejakeho obalu. Premyslim jen, jestli zustat u 128GB, nebo si priplatit za 256. Telefony nemenim tak casto, i stavajici ip6 zustane jako druhy telefon, takze jako investice do budoucna by se to mohlo vyplatit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Není v případě "mobilní" konzumní elektroniky slůvko "investice" spíš něco jako "dokonalý opak"? Komu je na 128GB těsno, za 256 si samozřejmě rád připlatí - ale připlácet si u co 2 roky měněné dotované krabky jen kvůli (marketingem určenému) pocitu "novinky fplný palbě" IMHO není úplně ekonomicky efektivní. Ale na druhou stranu, proč zabíjet drahocenný čas dlouhým špekulováním o banalitách typu "128 nebo 256GB v mobilu?" na fóru, kde se kvůli okem neviditelným škrábanečkům v hodinkové inzerci licituje o mnohem větší částky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 (upraveno) Ja myslel tu investici tak, ze pristi rok po svem navratu do CR nebudu ochotny dat za novy iphone 25tis (dotace ceskych operatoru jsou smesne), takze pokud to stroj vydrzi, tak bude slouzit par let. V tom pripade pak kazdy GB navic dobry. Dva roky zpatky bylo 64GB jako hafo pameti, dnes je to rozumny standard. 128GB je za 99usd, 256GB za 199usd. Castky smesne a rozdil neni tak velky. V podstate za 5tis CZK nejvyssi iphone. Tak vlastne nevim, co resim Upraveno 2. října 2016 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Ano, přesně tak to bylo míněno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Andy to je snová cena, za tu bych jich koupil rovnou několik do zásoby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Jinak taky potvrzuju. Sedmička mě přijde taky dost dobrá. Foťák je opravdu podařený, rychle jsem si zvykl i na Kapacitní HB - přijde mi lepší než tlačítko. Display je taky hodně dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Andy to je snová cena, za tu bych jich koupil rovnou několik do zásoby Cena je snova, ale samozrejme jen jeden telefon k tarifu. Na dalsi kusy uz plati standardni cena jak za slusne svycary Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasB Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Zdravím, myslíte si, že má cenu teď kupovat macbook pro nebo bude lepší počkat na představení nových? Ať už kvůli tomu koupit rovnou nový nebo lepším cenám za současný model Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Zdravím, myslíte si, že má cenu teď kupovat macbook pro nebo bude lepší počkat na představení nových? Ať už kvůli tomu koupit rovnou nový nebo lepším cenám za současný modelJa resil tu samou otazku prave ted. Nakonec jsem objednal 13 retinu. Ale duvod byl ten, ze jsem ho mel v ramci refundace s 10% DPH. U Apple je to s cekanim slozitejsi. Jednak ten pokles doprodeju obcas nebyva zase tak vyznamny a druhak si clovek musi zvazit, jestli je ten uplne novy model pro nej nezbytny. Nehlede na pripadny detsky nemoci novych modelu. Viz treba fleky na monitoru, etc. Ja mam uz 6 let mid2010 iMac a pokud mi neshnije pod rukama , tak nevidim duvod, abych na nem, s ohledem na muj styl prace, nedelal spokojene treba dalsich 10 let. Provozuju na nem CS6ku, internet a obcas nejaky prezentacni soft. Ale pokud te nic netlaci, tak tu chvilku pockej a uvidis... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Jablíčkáři, konkrétně kdo jedete primárně na iOS - jak vám dnes jede fórum? Mně to dneska víc nejde než jde, resp. načítá se všechno půl dne. Jak na houpačce. Někdy to naběhne hned, za 5 minut už zas viz. screen. Divný je, že krom fóra se zdá všechno ostatní běží celkem normálně. Dělá to mně na Minim (2nd gen) i ženě na ajfounu (6 Plus). Oboje jede na poslední mutaci OS. Router jsem resetoval. Provider (T-Mobile) nehlásí žádné obtíže na trase. Tak nevim. Radku.... heeelp Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Pouzivej tapatalk a budes v klidu. Pres nej to jede cajk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Přes ťapinu jedu na mobilu, ale tablet mi přijde ještě v pohodě na klasickou verzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Mam dalsi dotaz Tatka ma email ve tvaru - "jeho jméno@firma je vteré je.cz"Na WM mu mailová aplikace normalne fungovala a mohl v ni prijimat i posilat maily.Ale na iPhonu to nevim proc nejde... Mel to pres server mail.dmr.cz Pomuzete nekdo?Predem diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se