Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Poraďte mi prosím někdo. Na Macbooku mi co chvilku, když používám Safari, v pravém horním rohu vyjede nějaké okýnko s upoutávkou a odkazem na server Hodinkee. Vůbec nevím, jak se to tam mohlo začít objevovat a ještě míň vím, jak se toho zbavit. Leze mi to na nervy. Je na to nějaká finta? Co to sakra je za doplněk? Nikde to nemůžu najít...

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poraďte mi prosím někdo. Na Macbooku mi co chvilku, když používám Safari, v pravém horním rohu vyjede nějaké okýnko s upoutávkou a odkazem na server Hodinkee. Vůbec nevím, jak se to tam mohlo začít objevovat a ještě míň vím, jak se toho zbavit. Leze mi to na nervy. Je na to nějaká finta? Co to sakra je za doplněk? Nikde to nemůžu najít...

To budou mozna push notifikace. Vypnout se daji v safari/preferences/notifications ...

Odkaz ke komentáři

Chlapi, díky za snahu a omlouvám se za svou neznalost. Mám macka pár týdnů - dostal jsem ho - a ten systém je pro mě španělská vesnice. Prostě bez ohedu na stránku, na které jsem, při zapnutí safari nebo při delší době používání mi v pravém horním rohu vyskočí okno s odkazem na hodinkee. Dá se jednoduše vypnout, ale zase se ta mrcha objeví. Nechápu, jak se to může objevovat, protože si nejsem vědomý toho, že bych něco takového kdy povoloval. Vím jen, že jsem na stránkách hodinkee párkrát byl. Žádné jino podobné hlášky mi to nehází - jen reklamy na hodinkee.

EDIT: Díky Utrejchovi, sice jsem musel tu cestu přeložit do češtiny, ale bylo to přesně tam. Oznámení "hodinkee" zrušeno. Ještě jednou díky!!

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři

2malda: V pohodě - až teď mi doklaplo že nešlo roh prohlížeče, ale o "systémové notifikace" = další level reklamního opruzu... :grrr:

Na té nastavovací kartě "Oznámení" v Safari si nezapomeň zrušit i fajfku u volby "Povolit webovým stránkám žádat o oprávnění k zasílání push oznámení", ať máš od podobných nabídek do budoucna klid. A jako další úroveň hygieny opravdu upřímně doporučuju Ghostery+Adblock  :cool02:

Odkaz ke komentáři

Konečně jsem si našel chvilku a skočil se mrknout na sedmičku. Všechno fajn, dokonce i dotykový Home button nevypadá marně. Jediné co, tak Jet black nebo jak se to nazývá, fakt ne. Po pěti minutách celej telefon totálně upatlanej, a to jsem si ho napřed vyleštil.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

2Andrew: Ještě jsem to neřešil a tak netuším jestli odkazované věci nejsou crippleware/malware, ale i z icloudu by to údajně mělo jít - mrkni třeba sem a nebo sem. Kdybys měl Mac a na něm funkční TimeMachine, šlo by se ke zprávám dostat i přes něj.

Odkaz ke komentáři

Pokud to máš na cloudu, tak by teoreticky mělo stačit dát z něj obnovu, samozřejmě za předpokladu, že jsi měl před tím smazáním udělanou kompletní zálohu. Já jsem takto nedávno dělal komplet restore iphona a dotahalo se mi tam naprosto všechno zpět.

Odkaz ke komentáři

Pac mi junior v nestrezenem okamziku poskrabal displej na 6S, rozhodl jsem se, nez investovat do vymeny skla, radeji rovnou koupit 7.

A musim rict, ze upgrade z 6S fakt smysl nedava :D

Spis naopak, absence jacku me dost s... Redukce me fakt nebavila, takze jsem nakonec skoncil u bezdratovych sluchatek, diky jejichz cenovce se ten upgrade dost prodrazil :D

Nicmene prislo mi to jako jedine pouzitelne reseni :(

Takze pokud mate 6S, za sebe doporucuji s upgradem pockat na dalsi model ...

Odkaz ke komentáři

Reklamoval jsem v iStyle iPhone 6 (v záruce, blbla mi baterka) a výsledek "vadná jednotka, výměna telefonu". Dnes jsem dostal tzv. cituji "bezvadný kus", vypadá úplně nový, má jiné ser. číslo, je ve folii. Když jsem se ptal na záruku, tak mi bylo řečeno, 3 měsíce, nebo do konce záruky. Je mi jasné, že je to repas, ale myslel jsem, že je na to minimálně 6 měsíců??

Odkaz ke komentáři

2Maxel: Uteklo mi jestli to chceš to jako "lepší tablet" cesty a nebo jako počítadlo na trvalejší práci "spíš do roboty a na doma"?

Jestli je to varianta "A" tak spíš "Mekbůček": je sakra přenosnější + o dvě třídy lepší displej je i při mírně menším rozměru pecka. Štvát tě bude jen tahání krvavě drahé redukce z USB-C na USB-A kvůli flashkám/ethernetu/projektoru.

Pokud u toho ale hodláš vysedávat, tak netbookový pasivně chlazený 1,1GHz ULV procesor bude s prominutím chudáček - a pro dlouhodobější práci stejně skončíš u nějaké formy docku, ke kterému budeš mít kabelem připojený pořádný monitor (na 4k u obou zapomeň) + pohodlnou velkou klávesnici a myš (obojí na drátě).

Co se výkonu CTO s i7 týče, bude při nárazové práci OK - ale počítej s tím že žádný Air nesnese dlouhodobější tepelnou zátěž. 

A kdyby ses neomezoval jen na nové kousky posledních modelů, zkus do toho výběru zahrnout i "2013 late rMBP13" - je překvapivě menší než Air 13 a kromě snímkové frekvence 4k monitorů u něj žádný z výše uvedených kompromisů nemusíš řešit. A cenově to historicky nevycházelo o moc dráž než přepálené CTO AIR13 s i7/8GB/256SSD...

PS: škoda že kvůli hektické víkendové péči o chrono-líčka už na osobní potlach k těmhle "offtopic" tématům nezbyl čas...  -_-

Odkaz ke komentáři

Tak koukám na můj 6 plus 64g. Z 64g je k dispozici 58,8 a volných z toho mám po roce cca 40g. Mám to zasekane fotkama a videa. Chci si koupit 7plus a myslím, že by mně mohlo stačit základních 32g. Co říkáte, má smysl jít do 32? Dá se s tím žít? Fotky můžu promazavat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...