Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přijde mi, že už asi stárnu a nad pokrokem vyhrává pohodlnost :) Tak dlouho jsem řešil, jestli svůj starý 5S vyměnit za 6S, nebo 7 iphone, až jsem skončil u SE :) Zda to byl správný krok uvidím časem, přece jen jsme v éře, kdy se telefony zvětšují a s 5S, potažmo teď s SE si přijdu jak "dinosaurus", ale je to prostě pohodlné na nošení v kapse a i s odolnější pouzdrem, jako lifeproof, který hojně využívám u moře, nebo na horách je to ideál, 6 a 7 s takovým pouzdrem naroste do nesmyslných rozměrů.

Jak jste na tom ostatní, kteří místo 6/7 koupili SE, jste spokojení?

Odesláno

Přítelkyni se včera podařilo upustit ipad na parkety (bržděný pád nebo spíš takový sklouznutí, nic dramatickýho) ale stačilo to na to, aby dole v rohu prasknul diplej (pavouk, ze kterýho jde nahoru několik delších prasklin).

Nemáte někdo tip kam to dát, aby to nestálo majlant? Neřešil jste někdo podobný problém a kolik vás to tak stálo? Nevím, jestli to z fotky půjde vidět

post-32970-0-73061300-1484643747_thumb.jpg

Odesláno

Neporadim kam to dat, ale kam to spis nedavat. Vyhnul bych se spolecnosti iRoom. oprava probehla rychle, ale pouzite dily nic moc co se tyce kvality. na skle byly pri urcitem uhlu a bilem podkladu( treba webova stranka) videt pruhy. Oprava ae moc nepovedla, protoze pri preklopeni smart coveru na zada pristroje doslo k vypnuti displeje. Takze reklamace provedene prace. Nastesti sem mel ipad v zaruce tak to nejak uhrali s autotizovanym servisem na zaruku a pristroj mi vymenili. Takze to dopadlo nakonecdobre, ale zbytecny kolotoc kolem toho a zdrzovani. Z opravy, kterou zvladli za den se nakonec stala oprava tevajici 3 tydny

Odesláno

Jsem ve vlákně poprvé, tak se omlouvám, jestli se to tady řešilo. Když mám nainstalovaný icloud, tak opera nenačte obrázky. Hlásí mi to, že nejsem připojený i netu nebo je síť pomalá. Na google chrome to frčí ajn cvaj. Dovedl byste to někdo rozlousknout? Jsem na počítače v tomto směru trubka a na operu jsem zvyklý.

díky

Odesláno

Přijde mi, že už asi stárnu a nad pokrokem vyhrává pohodlnost :) Tak dlouho jsem řešil, jestli svůj starý 5S vyměnit za 6S, nebo 7 iphone, až jsem skončil u SE :) Zda to byl správný krok uvidím časem, přece jen jsme v éře, kdy se telefony zvětšují a s 5S, potažmo teď s SE si přijdu jak "dinosaurus", ale je to prostě pohodlné na nošení v kapse a i s odolnější pouzdrem, jako lifeproof, který hojně využívám u moře, nebo na horách je to ideál, 6 a 7 s takovým pouzdrem naroste do nesmyslných rozměrů.

Jak jste na tom ostatní, kteří místo 6/7 koupili SE, jste spokojení?

To je věčná diskuze:-) Já zjistil, že mám telefon většinu dne v kanclu na stole nebo doma na stole a skvěle mi vyhovuje 7plus. Telefonuje se s tím v pohodě a na vše ostatní je ten velký displej perfektní. Určitě by mohl mít nějaký ten mm nahoře a dole míň, ale zvykl jsem si snadno. V domácím prostředí jsou u mě poslední roky při obyčejným brouzdání internetu ve znamení přechodu z PC na NTB, pak z NTB na iPad a teď mám v ruce častěji iPhone než iPad...:-) Do toho je teď nadšení z notebooku HP Spectre x360 na zbytek "domácího" používání IT - nakonec vyhrál souboj s MacBookem. 

Odesláno

Po nákupu MB Pro dcerce k vánocům ve mně dozrává přesvědčení, že ho taky potřebuju. Nicméně ne 13", ale 15" s retinou. Měl bych ho hlavně na amatérské zpracování fotek a příležitostně na full HD videa z GoPro a možná i 4k. To jsem ještě nezkoušel, protože můj dýchavičný noťas ho nezpracuje.

Teď otázka. Máte někdo zkušenost s prodejnami typu Mcbookárna atp.? Nechce se mi kupovat nový, myslel jsem si tak 2014-2015 s 512Gb diskem. Sice ten propad ceny není tak razatní, ale nějaký prachy ušetřím.

Odesláno

Tohle všechno Ti zvládne udělat stejně nebo líp NTB s WIN za polovinu ceny, ale to asi víš:-) Já už byl pro Mac skoro rozhodnutý, ale nakonec nelituju. V podstatě v každý výkonově měřitelný věci kromě displeje asi lepší a za super 30 tisíc. 

Odesláno

Tohle všechno Ti zvládne udělat stejně nebo líp NTB s WIN za polovinu ceny, ale to asi víš:-) Já už byl pro Mac skoro rozhodnutý, ale nakonec nelituju. V podstatě v každý výkonově měřitelný věci kromě displeje asi lepší a za super 30 tisíc.

Když mě ty Win strašně serou. Noťas jsem svýho času neměl špatnej, ale wokna mě příváděly a přivádějí k šílenství. U macu si slibuju rychlost a hlavně stabilitu. Nejsem žádnej ajťák, chci mít jen jednodušši život a holt si za to připlatím.

Odesláno

Když mě ty Win strašně serou. Noťas jsem svýho času neměl špatnej, ale wokna mě příváděly a přivádějí k šílenství. U macu si slibuju rychlost a hlavně stabilitu. Nejsem žádnej ajťák, chci mít jen jednodušši život a holt si za to připlatím.

No hele já takhle uvažoval taky, jedeme jinak na iPhonech, iPadu atd., tak to bylo skoro jasný. Ale čumím jak WIN 10 na procesoru KabyLake a SSD HD frčí. Přihlášení skrz face recognition, naběhnutí v podstatě hned, všechno se hned otevírá, filmy, fotky, hudby pohoda...fakt mě to překvapilo. K tomu HP překvapilo tenkým hliníkový tělem, možností dotknout se displeje když chceš. MacBooky jsou krásný, jednoduchý, mají skvělý displej, ale totálně to pohřbívají portama a tím jak mají pořád v podstatě o kus generace starší vnitřnosti. Ale na doma to je asi fuk, proti stejnýmu MB je to rozdíl asi dvacka. 

Odesláno

Ja vidim jedine minus Macbooku vs notebooku a to je touchpad. Ten od Applu asi jen tak nejaky nenahradi. Nedavno jsem instaloval kamaradce windows od notesu, vse v pohode, jen ten touchpad, to bylo tak nepresne. Jinak proti win systemu nic nemam, hodne pouzivat desktop a v pohode.

Odesláno

Kdyby si měli jabkaři v tomhle vlákně odkládat do zavařovačky pětikačku za každé ušetřené nasrání z okenic, řekl bych že spousta z nás už by měla našetřené ne na nový noťas, ale na nové auto. Kolem sčotů na kterých běží xcmaniaxem tak vychvalované desítky se motám denně - a za práci na tom hnusu si proti sedmičkám účtuju 100% rizikový příplatek, kdyby mě náhodou škráblo...

Že ovocnáři při rušení portů nových macbooků občas tlačí na pilu víc než by bylo zdrávo je bez debat - ale na druhou stranu, jak jinak 20 let od nástupu USB userům a výrobcům periférií vysvětlit že ten port je OPRAVDU UNIVERZÁLNÍ, než eliminací ostatních? Dekádu stagnující notebookové vnitřnosti na všech frontách nekomentuju - ale zůstat design na firmách jako HP a na čínské kopírce, dost možná že by se nám na hučící šedé bedně pod monitorem dodnes skvěl i zámek klávesnice, hned vedle disketovky, a svaté trojice POWER/RESET/TURBO...

Jinak řešení pro login ksichtem samozřejmě existují dávno i pro mac - ale kdo kromě chorobných frikulínů cítí reálnou potřebu křenit se do webkamery a doufat že obrázky obrázky a biometrická data necestují přes Čínu do NSA? Propagandu že "všechno se hned otvírá, filmy, fotky, hudby pohoda" bych bral jako pokus o vtip od hodně nenáročného uživatele - apropos, co třeba letitá fíčura OSX zvaná "Quick Look"?  :cool02:

Odesláno

Tak pod to bych se podepsal. Pred 3 a pul roky jsem donesl domu krabici s macem, otevřel a začal používat. Dneska už baterka nedá 12 hodin ale jen 9. Jinak vše funguje po SW stránce na jedničku. Myš jsem za celou dobu nepoužil a používám jen touchpad který nemá konkurenci.

Odesláno

Záleží jaký program bude využívat pro editaci fotek a videa.. pokud nebude využívat gpu akceleraci tak je nejdůležitější cpu. Jen by mě zajímalo kde za 30k seženeš stejně výkonné cpu jako je např v mb pro 2015 4890HQ... neber to jako hate, ale když jsem do práce vybíral ntb tak vše s tímto cpu bylo přes 100k. Tehdy to byl podle passmarku top1 cpu tedkom je na 3 místě.

Odesláno

Ač mě z každého Radkova příspěvku, jeho dikce a slovníku bolí na duši, tak tady musím 100% souhlasit. Jedu na OSX a iOS už deset let, sem tam teda mám záchvěvy, že je opustím, protože HW se kazí jako u každé jiné značky, ale vždycky jsem z toho záhy vyléčen, protože jsem zatím nenašel konkurenční zařízení, které by mi nabídlo tak hladkou pracovní "flow", nebo jak to nazvat, prostě vše funguje. Zaměstnancům jsem taky nakoupil iPhony a Macbooky a donutil je migrovat a všichni si mlaskají blahem.

Já sám aktuálně tápu, co si koupit jako další počítač. Už 3 roky mám jako jediný přístroj late 2013 MB Pro Retina v plné polní + v kanclu HengeDock a 27" Apple Thunderbolt Display. Výkonově je to pro mě stále naprosto dostačující stroj, ale jelikož jsem prase a je to pro mě spotřební zboží a pracovní nástroj, tak ho mám dobitý jak cikánské hračky a skoro se ho stydím vytáhnout na veřejnosti. Trošku mám z těch USB-C portů v novém PROčku strach, ale asi to hecnu no...

Odesláno

I já naprosto souhlasím, mám totiž denní srovnání, jelikož v práci jedu bohužel na WIN vs doma na MAC a můžu naprosto bez okolků říct, že v práci s WIN trpím. Neříkám, žen efungují, to zase ne, víceméně s tím není nějaký extra problém a to pracovní PC dostává řádný záhul, ale MAC je trošku jinde, ať už funkčností, tak i přívětivostí, kéž bych ho mohl mít i v práci...

Odesláno

Pracuji na obou systemech a jsou naprosto srovnatelne, ba co vic na WIN existuje mnohem vice programu. Na obou jedu bez jakychkoliv antiviru, jen s adblockem.

Nevite o nejakem notebooku s win, ktery ma tak dobry touchpad jako maji Macbooky?

Odesláno

Co vím tak krom Macbooku má skleněný touchpad snad jen Zenbook od Asusu nové modely. Ale jestli je to tak přesné atd. jako u Macu fakt nvm.

Odesláno

Pracuji na obou systemech a jsou naprosto srovnatelne, ba co vic na WIN existuje mnohem vice programu. Na obou jedu bez jakychkoliv antiviru, jen s adblockem.

Nevite o nejakem notebooku s win, ktery ma tak dobry touchpad jako maji Macbooky?

Více programů na WIN je, to máš pravdu, ale otázkou je, kolik těch pragramů člověk vůbec potřebuje a všechny standardně používané na MAC jsou (Office, PS atd...), takže v tom nevidím problém.

Já třeba v práci musím jen na WIN, protože používáme jeden systém, který na MAC prostě nejde, což mě fakt sejří, protože bych chtěl MAC i v práci, ale bohužel :(

Co se týče toho touchpadu, tak si myslím, že takový, jako mají Macbooky asi jinde nenajdeš, ono to totiž není jen o touchpadu jako takovém, ale i dále o propojení se systémem a řekl bych, že tolik gest a podobných features, jako má k touchpadu Apple nic jiného prostě nemá.

Ono todle je defakto stejné, jako iOS vs Android...Android má velkou nevýhodu v tom, že je rozšířený v tolika zařízeních, že prostě ani není reálné, aby byl perfektně odladěný, v tomto má Apple velkou výhodu, protože si systém vyvíjí pouze pro svých pár modelů a může to pak odladit mnohem lépe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...