busmil Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 před 15 hodinami, nettopejr napsal: Prosím poraďte a ušetřete mi nervy a čas.... dík Nedaří se mi v macu korektně exportovat "xls" do "pdf". Už se s tím trápím dlouho a řeším to v rychlosti pomocí vedlejšího Win PC - přesněji řečeno: Při volbě "uložit jako" do pdf, se mi rozhodí, v exelu předem upravené konce stránek. Takže sice pdf soubor mám, ale ne v tiskovém rozložení (vzhledu). Vím, že existuje třeba PDF Printer Lite, že bych to obešel tiskem do pdf, ale ve verzi Lite je pouze "W/B 2-page document". (nemám samo. problém koupit PRO verzi, když bude potřeba). Něco někde přehlížím, nebo není jiné cesty než pdf tiskárna? (kdysi jsem ve Win používal PDFCreator, jen se mi tento způsob zdá jako krok zpět) Myslím, že ne - funguje pouze dát Soubor - Tisk - PDF - Uložit jako PDF
busmil Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 před 3 hodinami, roura74 napsal: KUa, tak jsem přešel na BigSur. Kromě znatelného zpomalení (PRO mid 2014) nemůžu najít v mailu ikonu na řazení mailů, třeba podle odesílatele. Je tam nějakej filtr kterej vypíchne akorát nepřečtené maily. Jsem slepej, nebo soudruzi v Cupertino udělali nějakej easter egg pro ajťáky? Jde to, ale je to komplikovanější než v Catalině, musíš si "přednastavit" filtr - viz: https://support.apple.com/cs-cz/guide/mail/mlhl1f6cf15a/mac
roura74 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Jde to, ale je to komplikovanější než v Catalině, musíš si "přednastavit" filtr - viz: https://support.apple.com/cs-cz/guide/mail/mlhl1f6cf15a/macNo ty bláho. Tohle jsem viděl, ale nevěřil jsem, že to někdo může myslet vážně. Pořád jsem si říkal, že jsem něco přehlídnul. Asi se vrátím k em Client. Každopádně díky.
TomNguyen Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Dotaz. Mám stařičký iPad 4, na kterém je poslední aktualizace 10.3.4. iPad fungoval v poho, ale když jsem chtěl použít expressVPN, tak to nemohlo nainstalovat VPN profil, chtěl jsem přeinstalovat a zjistil jsem, že nemohu mazat žádnou aplikaci. Držím ikonku, zavibruje, ale křížek na reaguje. Přesun ikon bylo možné. Tak jsem přeinstaloval celý iPad, doufaje, že to pomůže, nejdřív přes reset do tovární nastavení přímo v iPadu. Teď nemohu smazat aplikace ani instalovat žádné z AppStore (základní aplikace, co fungoval předtím jako Reddit, Netflix, Youtube) Zkusil jsem to znovu přes komp, stáhnout znovu iOS přes iTunes a opět stejný problém, aplikace nemohu mazat ani instalovat, ale hnout s nima normálnně mohu Poradíte prosím
roura74 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Dotaz. Mám stařičký iPad 4, na kterém je poslední aktualizace 10.3.4. iPad fungoval v poho, ale když jsem chtěl použít expressVPN, tak to nemohlo nainstalovat VPN profil, chtěl jsem přeinstalovat a zjistil jsem, že nemohu mazat žádnou aplikaci. Držím ikonku, zavibruje, ale křížek na reaguje. Přesun ikon bylo možné. Tak jsem přeinstaloval celý iPad, doufaje, že to pomůže, nejdřív přes reset do tovární nastavení přímo v iPadu. Teď nemohu smazat aplikace ani instalovat žádné z AppStore (základní aplikace, co fungoval předtím jako Reddit, Netflix, Youtube) Zkusil jsem to znovu přes komp, stáhnout znovu iOS přes iTunes a opět stejný problém, aplikace nemohu mazat ani instalovat, ale hnout s nima normálnně mohu Poradíte prosímNejspíš ani nenainstaluješ, protože na appstore jsou nejnovější verze, který ios 10 už nepodporujou. Mám stejnej HW, viz dotaz výše, a jak jednou něco smáznu tak už to tam nedostanu. Zkus třeba messenger, ten ještěpodporu má.
Radek124 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Potřebuješ starý MacOS max. High Sierra, na něm fyzicky stažené funkční instaláky aplikací a platný vlastní licenční soubor - pak můžeš uvažovat o obnově smazaných aplikací z počítače přes poslední korporátní iTunes 12.5.6., protože z Appstore už jsou starší 32-bitové verze dávno odstraněné. Prostě se kurvy buzerantské snaží odstřihnout starý funkční HW za každou cenu - a matlafonové ovce namísto hromadných žalob dál spokojeně bečí u pravidelného stříhání... Takže není-li to nutné, do funkčního iPadu4 si zbytečně nevrtejte, jinak dopadnete jako kolega @TomNguyen (to že “ikony nic nedělají” znamená jen že jde o “zástupce pro obnovu/aktualizaci”, která ovšem OTA nikdy nepřijde
roura74 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Radku ty vždy umíš odpovědí pobavit.
Pepino777 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Zdravim, padaji nekomu na ip aplikace jako je treba chrome, nebo zpravy? Na ip7 jsem psal SMS na 3x a uz z toho mam trosku nerviky.... Jsem jen zvedavej, jestli jsem v tom sam, nebo je nas vic a budou to opravovat nejakou aktualizaci.... Diky
ragu Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Nejsi ) Udělal jsme nedávno reinstal a celkem to pomohlo.
Martin61 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Právě teď, ragu napsal: Nejsi ) Udělal jsme nedávno reinstal a celkem to pomohlo. Ségře pomohlo obnovit data nastavení
Pepino777 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 (upraveno) před 12 minutami, Frantik napsal: Jsi v tom sam Franta umi vzdy povzbudit EDIT: no super, takze zase do tovaru, za chvili to budu delat kazdej tejden Upraveno 25. listopadu 2020 uživatelem Pepino777
ragu Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Franta umi vzdy povzbudit EDIT: no super, takze zase do tovaru, za chvili to budu delat kazdej tejden Tovární nastavení nestačí. Udělej reinstal iOS a obnovu ze zálohy.
Pepino777 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Uz to zalohuju do itunes, uvidime za hodku co to udela. Naposled jsem to delal asi na 6x pac se to furt odpojovalo a hazelo chyby.
Radek124 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 (upraveno) @Pepino777 Tak to máš nejspíš nalomenej drát... jinak je dobré obnovovat ze zálohy kde zbýval aspoň nějaký prostor, jinak riskuješ že původní potíže (typu "není kam swapovat") naklonuješ i do čerstvě zresetovaného iOS. Upraveno 25. listopadu 2020 uživatelem Radek124
Pepino777 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 Pred zalohou mazu vsechny zbytecny fotky a videa, ktery mam ulozeny jinde. Zkousel jsem to asi na trech kabelech a bordel to dela furt.
Martin61 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 A nemáš jen uvnitř zásuvky napěchovanej bordel?
Pepino777 Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2020 nene to celkem pravidelne luxuju dneska to slo prekvapive hladce, zadny odpojeni od pc, zadny preruseni, vse na jeden zatah a uz zase funguju
bandicoot Odesláno 26. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2020 V 18. 11. 2020 v 19:26, nickolas napsal: Maj to evidentne vsichni. Otazka kde je problem, jestli u tech nebo onech. Ale mame jednu vlastovku, kde to vypada ze pomohla zmena hesla. Tak už to ode dneška mám taky. Za dnešek zatím 2x. Naštěstí je to jen účet, co mi zbyl po windows phone...
ragu Odesláno 26. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2020 nene to celkem pravidelne luxuju dneska to slo prekvapive hladce, zadny odpojeni od pc, zadny preruseni, vse na jeden zatah a uz zase funguju Heh, to luxovani kolikrát není dost. Měl jsem takhle problém s nabíjením, furt se mi odpojoval telefon. Zkoušel jsem profouknout vzduchem, vysat a nic. Nakonec jsem vzal jehlu a vystoural z konektoru bordel z oblečení, kterej se tam nasoukal za roky nošení v kapse.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se