Přejít na obsah

Jakou značku piva pijete?


Doporučené příspěvky

Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší :D

 

Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? :thumbsup_anim:

 

Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší :D

 

Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? :thumbsup_anim:

 

Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.

 

Svijánský máz forévr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svijánský máz forévr

Takymáz a Plzeňské.

Edit: Teď jsem si všiml titulku. Výčepní Gambrinus je podle mě nepoživatelné UHO (unijní hnědá omáčka), ležák jsem už pěkně dlouho nepil, a ani nemám důvod experimentovat.

Upraveno uživatelem tolja
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno :).

 

jsem na tom uplne stejne, davam prednost regionalnim produktum a malym pivovarum. Gambáč az na posledním míste.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni uz tech "ostatnich diskuzi" trochu moc?

Tak trochu mně uniká to neustálý se pohoršování nad tím, jestli se tady málo bavíme o hodinkách a jestli se naopak náhodou lidé moc nebaví v sekci ostatní. Tak tuhle sekci prostě převálcujte perfektním vláknem s čistě hodinkovou tématikou! To je podle mě jediná správná cesta. Aktivitě se meze nekladou...

 

Svijánský máz forévr

 

Mám to stejně - nejlepší pivo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, kde nyní působím, tak experimentuji s většinou těchto značek:

http://www.bulgarianbeer.com/.

Byť je BG zemí milovníků vína a rakije, tak musím uznat, že pivo se tu dá pít.

Globalizace je patrná na každém kroku a tak se tu vyrábí i české (Staropramen, Starobrno).

Koupit se dá plznička, budvárek.

Když jsem v CZ, tak rád podpořím místní Svijanskou "kliku"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí:

Budvar (10) + Pardál (10 i 11)

Svijany (nejr. 11)

Holba (11)

Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson

Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan,

Staropramen, Gambrinus

moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta

jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois

 

nealko - Zubr, Budvar

 

V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A)

 

Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK)

 

V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí:

Budvar (10) + Pardál (10 i 11)

Svijany (nejr. 11)

Holba (11)

Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson

Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan,

Staropramen, Gambrinus

moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta

jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois

 

nealko - Zubr, Budvar

 

V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A)

 

Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK)

 

V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno :)

 

tomu ríkám přehled a poradne sestaveny žebříček :-)

pak že je toto téma zbytečné...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jakej je dneska Kácov?

Já tam jezdil kalit cca v polovině devadesátejch let, když porevolučně oprášili výrobu. Pak to šlo zugrunt a teď jsem zachytil, že zase vaří. Dodneška mám někde zabordelenou Pivrncovu průkazku s razítkem Kácovskýho pivovaru jaoko stammknajpou. Kromě Kácova ještě vozili do jedný putyky v Praze na Vinohradech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.)

 

Jasně, že "Ráďa" a točenej je přes den k obědu luxusní!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...