Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Pořád se nemůžu rozhodnout mezi Lumií 550 a 650... 950 je pro mě úplně zbytečná. Mám tel. jen na volání, sms, whastup a internet a občas něco blejsknu. Nejsem si jistý, že 2500 navíc za 650 je adekvátní... Ale zas je mnohem hezčí a výbava je zajímavější, minimálně právě na ty fotky, tak nevím. 

550 prý nemá žádné ochranné sklo. Nemáte ji náhodou někdo, je opravdu hned poškrábaná? Protože tel nosím bez nějakých ochranných pomůcek. i když nalepit fólii není takový problém. A fotky se z toho dají?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oba telefony jsem měl v ruce a 650 je na omak a pohled prostě mnohem lepší. 550 je fakt lowend a pokud nemáš hluboko do kapsy, připlatil bych těch pár drobnejch. Přece jen mobil používáš každej den a nějak rok ti vydrží.

Odkaz ke komentáři

Já měl taky oba v ruce (v obchodě na rychlo) a souhlasím, vzhledově a co se rychlosti týče je prostě lepší, jen nevím jestli o dvojnásobek ceny. A hlavně, jestli na mé účely nebude stačit opravdu ten základ. Používám pár aplikací ( cirka 20-30) a pak jen volání a sms a internet. 

o ty kačky ani nejde, nerozhodí mě to, ale nechci dávat jednou tolik prakticky zbytečně.

Pak ještě špekuluju koupit starší 830-930, max dám 5500 kč, což se dají za tuhle cenu koupit i se zárukou. 

Nejsem typ, co musí mít všechny nové fičury a co tel. mění co půl rok. Prostě koupím a dokud nepadne tak používám. Každopádně musí to být windows phone/mobile, přes to nejede vlak.

Ještě je super poměr cena/výkon 735, ale ta nemá glance screen. A nebo něco ještě před před, čili 925, 1020 a tak, a nebo znovu 920, se kterou jsem byl spokojen a navíc byla nerozbitná, hodně dobře udělaný telefon.

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři

Taky jedu na 920. Koupil jsem na zkoušku 930, ale kvůli ostrým hranám a větším rozměrům jsem se vrátil k 920. Rozdílů mezi 920 a 930 moc není. Jinak desítky jdou na 930 úplně v pohodě. Hlavní výhodou oproti nižším řadám je bezdrátové nabíjení, což je hodně návyková věc. A jestli ti po 920 zbyla bezdrátový nabíječka, tak je 930 jasná volba. Znova bych asi 920 nekupoval, přece jen je to už docela starej telefon.

Odkaz ke komentáři

Zdravim,

potřeboval bych helpnout s výběrem telefonu... Krytéria jsou jednoduchý :) Výdrž, dobrej foťák a kompaktní tělo (pokud odolný, velký plus). Velikostně ideální Iphone SE, ale to je moje poslední alternativa. Raději Android. Zatim jsem koukal na Sony Z5 Compact. Má někdo zkušenost? Tam je jedinej strašák skleněný záda. S telefonem lítam po stavbě a nevim jak dlouho by vydrželi...

Díky ;)

Odkaz ke komentáři

Zkušenost mám z rodiny. Ta lososová je hnusná a pokud chceš jinou barvu, tak si připlatíš. Foťák je slušnej. V roce nesedí moc dobře, protože to má ostrý hrany. Dál mi vadí nelogicky posunuté tlačítko na regulaci hlasitosti. A čtečka otisků prstu není nejpřesnější. Novej šlape celkem svižně, ale android je tam nějakej hnusnej. A notifikační dioda není moc vidět a bliká dost málo. Má to starý usb a chybí tomu bezdrátové nabíjení.

Odkaz ke komentáři

Ale v této velikosti, s odolností toho moc neseženeš. Taky jsem o něm uvažoval. V recenzích a diskuzích se moc nedočteš o tom co píše Liqid. Android tam bude asi takový, jako jinde (Sony moc ho neupravuje), USB pokud nevyzaduješ "C" tak taky normální... co se dočteš je to, že Sony přechválilo foťák (není vysloveně na houby, ale slibovali lepší), s odolností opatrně s novými záručními podmínkami a je hodnocen jako trochu předražený- oproti levnějšímu předchůdci nepřináší moc vylepšení.

Edit: já jsem během vybírání poskočil na větší displeje. Zatím jsou favorité Lumia950, Huawei P8, LG G4....

Upraveno uživatelem nettopejr
Odkaz ke komentáři

Vezmi iPhone ... tři měsíce zpátky jsem přešel z  Xiaomi Mi2s na SE a rozhodně nelituju. A to se mně taky nechtělo opouštět Android. Dlouho jsem vybíral, taky nechci velkej mobil a kromě Sony a iPhonu nic jinýho není. Se Sony nemám osobní zkušenost, ale (důvěryhodný) kamarád pěkně nadává na kvalitu zpracování (opakovaně se rozlepuje sklo, problémy s baterkou, ...).

Odolnost se dá vyřešit vhodným pouzdrem a sklem, pouzdro ti ani moc nezvětší velikost telefonu (mrkni na Spigen Slim Armor)

Odkaz ke komentáři

V odolnosti mi de hlavně o déšť, dost často jsem se starým telefonem promok a občas jsem musel den vysoušet aby začal fungovat... Bohužel se všichni zbláznili a dělaj obrovský telefony, což mě vůbec nevyhovuje. Od Sony mam jenom foťák a sním naprostá spokojenost. S telefonama nevim jak na tom jsou... Co si budem nalhávat i na IPhonu jsou přechválený foťáky :D Ale jestli se nenajde alternativa k tomudle Sony, tak asi zkončim i SE.

Odkaz ke komentáři

Tak Z5 bude určitě odolnější než jabko. Rozměrově jsou na tom celkem podobně, jen Sony má menší rámečky. Měl jsem v ruce i SE a lepší zpracování jsem tam neviděl. SE má dle mého oka hezčí displej, ale je zas menší a 4 palce jsou na hraně použitelnosti.

Odkaz ke komentáři

Tu odolnost beru jenom jako plus. Neberu to jako dogma, že musí mít IP68. Hlavně aby ten telefon bez problémů šlapal a byl relativně malej.

V tom případě zkus ještě HTC One M8s. 5palcový displej, kovová záda, systém je odladěný a funguje bez problémů. Foťák dobrý.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

V droidech se moc nevyznám a tak pokud má někdo přehled...Mám za úkol sehnat okolo 5000-6000 droida, s co nejlepší výdrží baterky, plus velmi solidní foťák a s možností rozšířit o paměťovky. Máte někdo dobrý tip na typ?:-)

Narazil jsem na Xiaomi Redmi 3, ale ten nemá LTE, což se mi zdá docela nešťatsné, protože na internetu je docela dost.

Díky za případné tipy.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...