Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Nevím jestli si to napsal obecně nebo mě. To je asi jedno. Já koupil Motorulu a má čístý Android a zdá se mi to v pohodě. Nicméně to co píšeš je asi pravda, ale mě je to asi jedno. Ať si to kompro na mě narvou do špic. Oni nás stejně monitorují už všude - karty, PC, kamery......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji.

Pravděpodobně za cenu ztráty záruky jde na každý android telefon nahrát alternativní ROMku - to je cesta, kterou uvažuju jít.

Čínský zbude hardware, zbytek bude androidu (guglu) - a to by mělo být o trochu lepší (?)

Odkaz ke komentáři

Napsal jsem to obecně, ale pokud @indian2023 zrovna vybíráš telefon a zvažuješ Xiaomi, tak to pro Tebe aktuální může být aktuální. Ale jak jsem psal, nemyslím to konfrontačně, spíš jako svoji osobní myšlenku a názor, který můžeš zvážit či nemusíš.

@Libor_OV Bohužel mé znalosti nestačí na to, abych dokázal posoudit, když tam dám alternativní ROMku, tak jestli má jakékoliv "špehování" útrum. Nevím na jaké úrovni až tyto zadní dveře jsou, které tam musí tyto čínské firmy mít "pro potřeby strany".

Odkaz ke komentáři

Tento poslední dotaz navádí, že jsem takovej ten pošuk, co sedí doma v čepici z alobalu a telefon má zavřenej v mikrovlnce :) Ale já jenom říkám, že jsem osobně z výběru vyřadil všechny čínské značky. Zbytek beru jako OK - přijatelné riziko.

Odkaz ke komentáři

Rychlý dotaz mám samsung S21 Fe a chci upgradovat  Je lépe vzít starší model Samsung S23+ který má Snapdragon , displey 66 a AI do něj bude instalována aktualizace na 4 roky nebo poslední model S24 display 62 který má již AI ale nemá Snapdrahon ale aktualizace 7 let

Dík za každou radu 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Conrad napsal:

Rychlý dotaz mám samsung S21 Fe a chci upgradovat  Je lépe vzít starší model Samsung S23+ který má Snapdragon , displey 66 a AI do něj bude instalována aktualizace na 4 roky nebo poslední model S24 display 62 který má již AI ale nemá Snapdrahon ale aktualizace 7 let

Dík za každou radu 

Za mě je Snapdragon lepší, aspoň co se týká srovnání S22+ a S23+. Zatím byl Exynos vždycky horší ve spotřebě a víc se zahříval. Ale třeba je na tom nový líp, ještě jsem neměl možnost S24+ vyzkoušet. 

Pak je otázka, jestli ti vydrží mobil 7 let, aby bylo třeba brát ohled na zaručené aktualizace systému. Třeba mě vydrží mobil okolo 3 let max. 

AI těžko říct, když nejsou informace o rozdílu. 

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Vorel napsal:

Za mě je Snapdragon lepší, aspoň co se týká srovnání S22+ a S23+. Zatím byl Exynos vždycky horší ve spotřebě a víc se zahříval. Ale třeba je na tom nový líp, ještě jsem neměl možnost S24+ vyzkoušet. 

Pak je otázka, jestli ti vydrží mobil 7 let, aby bylo třeba brát ohled na zaručené aktualizace systému. Třeba mě vydrží mobil okolo 3 let max. 

AI těžko říct, když nejsou informace o rozdílu. 

U S 24 do USA dávají Snapdragon pro Evropu Exynos

Odkaz ke komentáři

Tedy otázka lépe starší model s lepším procesorem a větším display  a nějak orezanou AI. a 4 lety aktualizace  nebo novější s horším procesorem a komplet AI a 7 lety aktualizace a menšim display 

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, Conrad napsal:

U S 24 do USA dávají Snapdragon pro Evropu Exynos

Já vím, i doma si Korejci nechávají Snapdragon 😄 

Za mě můžu doporučit S23. Ta řada je fakt povedená. Sám mám klasickou S23, žena S23+ a na co, co s tím mobilem vyvádí funguje bezvadně. S 24 jsem sice už viděl, ale neměl jsem příležitost je vyzkoušet. Ono se to takhle špatně radí, když člověk neví, co všechno od toho mobilu čekáš. Jestli je rozdíl v procesoru jedna ze zásadních věcí, nebo ne. Při standardním používání bez potřeby velkého výkonu ty rozdíly asi zas tak moc nepoznáš.

Asi bych se kouknul jaký je teď cenový rozdíl, na S24 bude určitě nějaký zajímavý bonus a pak kterej se ti líbí víc.

Upraveno uživatelem Vorel
Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Vorel napsal:

Já vím, i doma si Korejci nechávají Snapdragon 😄 

Za mě můžu doporučit S23. Ta řada je fakt povedená. Sám mám klasickou S23, žena S23+ a na co, co s tím mobilem vyvádí funguje bezvadně. S 24 jsem sice už viděl, ale neměl jsem příležitost je vyzkoušet. Ono se to takhle špatně radí, když člověk neví, co všechno od toho mobilu čekáš. jestli je rozdíl v procesoru jedna ze zásadních věcí, nebo ne. Při standardním používání bez potřeby velkého výkonu ty rozdíly asi zas tak moc nepoznáš.

Asi bych se kouknul jaký je teď cenový rozdíl, na S24 bude určitě nějaký zajímavý bonus a pak kterej se ti líbí víc.

Vychází + minus stejně o pár stovek a to je 24 i s bonusem

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Conrad napsal:

Vychází + minus stejně o pár stovek a to je 24 i s bonusem

Pak je to na zvážení no. Osobně bych měl raději v mobilu Snapdragon, na druhou stranu S24 je zase o rok novější, má větší baterku a nový Exynos. Špatný nebude. Asi bych se S24 vyloženě nebál. Ještě bych kouknul na nějaké recenze. 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Vorel napsal:

Pak je to na zvážení no. Osobně bych měl raději v mobilu Snapdragon, na druhou stranu S24 je zase o rok novější, má větší baterku a nový Exynos. Špatný nebude. Asi bych se S24 vyloženě nebál. Ještě bych kouknul na nějaké recenze. 

Baterka by měla být u 23 4700 a u 24 4000 MAh

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Conrad napsal:

Baterka by měla být u 23 4700 a u 24 4000 MAh

S24+ 4900 mAh

S24 4000 mAh

S23+ 4700 mAh

S23 3900 mAh

Upraveno uživatelem Vorel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...