Přejít na obsah

Kapesní nůž - l.e. Chronomagu

sect

Doporučené příspěvky

Byl bych pro nůž na úplně první fotografii a je mi úplně fuk, jestli bude zavírák nebo ne. Představoval bych si střenky z karbonu, ty by se na nůž takového tvaru hodily. Nemusel bych mít ani nějaké nápisy, to by mi připomínalo nějakou reklamku, řekl bych, že takhle ojedinělý kousek je limitka sama o sobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl bych pro nůž na úplně první fotografii a je mi úplně fuk, jestli bude zavírák nebo ne. Představoval bych si střenky z karbonu, ty by se na nůž takového tvaru hodily. Nemusel bych mít ani nějaké nápisy, to by mi připomínalo nějakou reklamku, řekl bych, že takhle ojedinělý kousek je limitka sama o sobě.

Minimálně číslo by tam být mělo.

Odkaz ke komentáři

Gentlemani, na základě včerejší hospody a rozhovoru s hciqem - ten nůž je tak drobnej až titěrnej, že musí bejt jedině pevnej - ale to je ok ne? Malý kydex pouzdro na pásek zvládnete. Zavíráků je hafo, machři nosí jako EDC pevný nože;)

Ale vážně, pokud by to byl v týhle velikosti zavírák, pak ten čep nic nevydrží, celý to bude za hranicí pevnosti a spolehlivosti.

A nikdo asi nechce nůž, kterej by nebyl spolehlivej co? To bysme mohli nakupovat u ťamanů.

Odkaz ke komentáři

Ačkoliv jsem byl původně pro zavírák, musím se po včerejším rozhovoru také přiklonit k pevné variantě. Ono to totiž dostatečně nezaznělo, ale ten nůž je relativně malý (celková délka okolo 15cm)... Takže s nějakým pěkným pouzdrem na klip (a on už ho má hciq vymyšlený a věřím že bude vypadat stejně dobře a neotřele jako samotný nůž) je to nakonec asi opravdu lepší volba než se trápit s výrobou zavíráku. A taky pak ta výsledná cena, že jo ;)

Takže ať už se to konečně nějak rozsekne: kdo má zájem o pevný nožík dle hciq (ova) návrhu č.1, nechť se vyjádří. Ať se můžeme pohnout...

Odkaz ke komentáři

Teď se musím zeptat, jsem mimo:

- jak se používá pevný kapesní nůž ?? To jako se nosí dýka za pasem jako vinetů ? Nebo v náprsní kapse podél zipu ??

- ten první hciq návrh - to je ten sekáček ?? jak ho ale nosit za pasem ?? a k čemu by se používal takový nůž ? Já si jenom neumím představit, jak si s ním mažu máslo na chleba, ještě tak jako špachtle .... krájení cibule ale jo, to by šlo bezva, takže fakt pevný kuchyňský.

ostatní hciq návrhy mi přijdou (jako neználkovi) tuctový, takových nožů na mě včír v hospodě mířilo tak 5. :D :D bojim bojim.

Vzal bych nějakou neobvyklou pozitivní inspiraci, třeba rybičku bych předizajnoval, ať je to fakt pro velký kluky, tyhle žabikuchy jsou beznadějně nudný, myslivecko-rybářsko-zálesácko-rambovský zbraně, bez kapky přívětivého výrazu ve tváři, to se k vám chlapci nehodí, fakt né, dyť se známe.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

bandicoot, ja som to myslel trosku ironicky ;)

idea pevneho noza je blizsia asi 'zalesackemu' alebo 'outdoor' foru.

Hodinky sa mi spajaju s takou vznesenostou zmyslom pre mechanicke detaily, preciznostou - tam sa mi nehodi nejaky 'drevostiepok' v kydexe...

6cm je uplne 'staciva' cepel pre mestske pouzitie, odrezat nieco drobne, obalku, spagat, foliu... Byvala CSR je v tomto este 'mekka' v zmysle, ze spolocnost akceptuje aj relativne velke noze, ale pozrite v zahranici, na 'zapade' tam je to cista mimoza - UK, NL, DE, ...

Papiho noze napriklad - tam je presne ta idea 'gentlemanstva'. Osobne mi je vzdialena ta myslienka ze na zatvaracom nozi treba udrzat zaveseny trabant a musi sa s nim dat rozsekat havarovany jumbo-jet, inac je nepouzitelny.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...