Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsechny, kteri jsou ochotni za nove "komplikace" ve svych zivotech platit horentni sumy a jeste je k tomu i obdivovat ;)

Hodinky me fascinovali jiz od utleho mladi, kdy jsem se tesil na kazde nove cislo casopisu Koktejl a Fenix, abych mohl obdivovat obrazky z reklam a clanky o hodinkach, o jejichz hodnotach a slozitosti mechanizmu jsem nemel ani poneti. Nicmene me vzdycky hrozne zajimalo, jak muzou takove hodinky fungovat bez baterky a tak presne.

V te dobe (mezi prvni a druhou tridou) jsem si taky vymodlil svoje prvni naramkove quartzky na kozenkovem reminku. Trosku netradicni volba pro maleho kluka, ale v te dobe to pro me byl osobni ekvivalent treba IWC. "Honosil" jsem se jimi az do doby, nez mi je rozkopnul spoluzak a tak zacala dlouha pout ruznych analogovych a digitalnich Casii, Storm navigatoru, designovych Espritek az do nedavna, kdy uz jako student zbrani a munice na VS zacinam premyslet o svych prvnich vysnenych mechanikach.

No a jak jinak to mohlo dopadnout, nez ze jsem pred Vanocemi narazil na toto forum, na kterem ted travim vetsinu casu a opet se kocham hodinkami, o kterych jsem nemel ani paru.

Dekuji za vsechny hodnotne prispevky a tesim se na pokracovani svoji chrono poute spolu s chronomag forem.

Odesláno

Zdravím všechny, komu záleží nejen na tom kolik je hodin, ale hlavně na tom co mají na ruce,

krátce bych se představil tak, že je mně 22 a asi od 10ti jsem prakticky nesundal hodinky z ruky (nikdy jsem nepobral jak někdo nemůže pochopit, že mám hodinky neustále na ruce z čehož vyplývá, že musím mít vodotěsné hodinky). Když nemám hodinky na ruce, tak se prostě cítím nějak divně, že mi něco chybí a pomalu se ani nevyspím :-D.

První hodinky, které jsem si sám vybral byby Casio Marine gear, pak jsem začal zjišťovat že se dají pořídit z aukra hodinky za minimální investici, hodinky které vypadají rádoby luxusně tak následovaly dvoje hodinky Simpar, nicméně jak rychle jsem je koupil tak rychle jsem je zase prodal,není divu :-D Vždycky jsem tak pokukoval po Suunto hodinkách, ale v době kdy jsem neměl žádný stálý příjem peněz bylo nemyslitelné. Pak jsem při studiu nastoupil do práce a dostal se do party které všichni říkali "dealextreme tým" - čínský server s poštovným zadarmo a jak jinak všemožnými napodobeninami značkových věcí skoro zadarmo. Tak jsem si objednal mechanické samonatahovací hodinky, vím že budete všicni proti, ale prostě jdou dobře, samonatahování funguje skvěle a skoro se nezpožďují a za 200Kč-proč ne občas si je ještě dám, ale na druhou stranu jsem se brzo vrátil k Casiovkám. A asi před týdnem jsem si splnil největší přání a koupil si Suunta t3c black polished.

Toť vyčerpávající čtení o mě. Jinak až dostuduju a budu vydělávat nechutně moc peněz tak si koupím ty nejluxusnější hodinky :-D

post-21006-13756.jpg

post-21006-085879000 1326038073.jpg

Odesláno (upraveno)

Ahojte, volám sa Dušan, ročník 1973.

Na fórum som sa registroval kvôli návodu k hodinkám CASIO.

Návod som tu nedostal, ale už som tu zostal Posted Image

Hodiny ma nikdy nejako nelákali, vždy som ich bral iba ako zobrazovač času.

Aktuálny hardware:

Posted Image

Ak sa nenahneváte občas sa tu nejakú blbosť opýtam Posted Image

Mám tendenciu ísť vo svojich koníčkoch do finančného extrému, len dúfam, že tak nedopadnem u hodín, lebo 10 000 ? za niečo, na čo pozriem kedy môžem zdrhnúť z práce, sa mi dávať veľmi nechce.

Salámu PICK som zatiaľ neochutnal a vypadá to, že ani neochutnám...

No zatiaľ mám vyhladnuté Damasko A36 a to je už čiastka čom ochotný investovať do zábavky "zatiaľ" ako strop Posted Image

Sympatická je mi firma Omega a Zenith, no cenovo je to zatiaľ mimo môj záujem.

Zatiaľ neviem čo všetci vidia na firme Rolex a IWC, ale to je už asi vyššia škola, možno sa tam aj ja raz dostanem...

Bohužiaľ tie skutočne krásne hodinky stoja majland...

Okrem iného mám rád Colomba Posted Image

Upraveno uživatelem durgo
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny příznovce tohoto fóra. Sleduji ho už dlouho a dozvěděl jsem se zde spoustu informací a postřehů, které mě inspirují a posouvají dál v mém hodinkovém zalíbení. Na rozdíl od jiných fór zde panuje velmi dobrá a bezkonfliktní atmosféra. Rád se sem vracím.

Jmenuji se Vojťech a jsem z Brna, O hodinky se zajímám cca 4 roky. Práce hodináře ve mě vzbuzuje úctu a respekt a jako milec kvality a mistrné práce jsem v hodinkách našel velké zalíbení. Obdivuji technická a designová řešení a génia kvalitních návrhů, kde je na malé ploše sladěno do harmonie spousta složitých prvků a mechanizmů. Mám úctu k umírněné formě a k minimalismu stejně jako ke složitým konstrukcím a komplikacím ? vždy ale u hodinek hledám tu správnou míru, kdy žádný detail není navíc a zdobnost nepřevažuje nad účelovostí a čitelností zobrazované informace, jako je čas, datum etc. Jsem vždy nadšený, když dokáže um a vynalézavost skloubit klasický vzhled s moderními trendy, když se dokáže hodinářský dům držet své tradice a zároveň umí vidět i daleko do budoucnosti a posouvá konstrukčně i designově své výrobky novými směry, které respektují tradici a esenci značky. Posledni fobou mě velmi mrzí trend podbízení se zákazníkovy, kdy velké i malé uznávané domy chrlí modely neslané, nemastné, hlavně pro každého na první pohled líbivé a uspokojivé. Chápu, že jde o tlak akcionářů a investorů o zvýšení prodeje a pronikání na velké východní trhy, ale to vytrácení esence dané značky je neodpustitelné ? je to inflace, která se sice může vyplatit, ale za jakou cenu? Naštěstí nic není černobíle a pořád vznikají krásné a jedinečné hodinky, které mě i všem kteří sdílí moje zalíbení, budou dělat radost na zápěstí i na fotografii. Jsem velký obdivovatel značek IWC, Patek Phillippe, Rolex, Jaeger-leCoultre, F. P. Journe, ale i třeba Nomos nebo Certina.

Mimo hodinky se zajímám o hi-fi v analogově vinylové a digitální podobě, ocením dobrou single malt skotskou, dobrou hudbu, dobrou společnost a velmi rád vařím. Živím a bavím se obalovým designem a firemní identitou. Těším se na příjemné debaty s Vámi všemi na zdejším fóru.

Upraveno uživatelem diode
Odesláno

To je krásně napsané Diode :smile_anim: . Rád bych tě tu vřele přivítal, ale ty jsi tu registrovaný o 13 dní déle, než já :lol: . Tak bys mě vlastně vítat mě

Odesláno

Zdravím všechny členy chronomagu. Na fóru jsem registrovaný pár dní, bez registrace jsem občas zavítal už nějáký ten rok. Poslední dobou mě ale chytila hodinová a impulsem ke koupi prvních mechanik, který jsem uskutečnil dnes, bylo vybití baterie v mých fashion quartzkách. Došlo mi, že už je nehodlám nikdy dát na ruku a tak jsem místo výměny baterky začal koukat po něčem jiném. Líbí se mi letecké hodinky a letadla jsou mým velkým koníčkem, takže hodně času trávím na airways fóru. Dnes jsem navštívil chronoshop (super obchod) a koupil si svoje první Steinharty Nav B-Uhr. Mám z nich velkou radost, ale už teď mi je jasné, že u jedněch hodinek to nekončí. Mám teď zálusk na Steinhart aviation vintage, letecké primky a rád bych taky Junghans Max Bill automatic do obleku. Taková moje meta jsou Seamastery, ale to bude ještě nějákou dobu trvat (letos státnice na bakaláře). Nuže, to bude asi všechno a snad jsem ty co to dočetli do konce moc nevyčerpal. Čau Honza

post-20916-092165800 1327349191.jpg

post-20916-089488700 1327349198.jpg

Odesláno

Rád bych se také v krátkosti představil. Jmenuji se Ondřej, věkem někde na hranici mezi mládím a středním věkem :sleeping_03anim: . V současné době pracuji jako v mezinárodním obchodu a.

Záliby: kromě manželky a dětí jsou to dobré filmy, angličtina, knihy, kvalitní víno, auta, a už delší dobu také ony fascinující stroje a stroječky měřící čas.:)

První hodinky jsme dostal od děděčka v 1. třídě, primky s ručním nátahem, kdeže je jim konec. Dalším milníkem bylo, když jsem, opět od děděčka, dostal ruské digitálky. Byly to první digitálky ve třídě a všichni koukali co to mam.:eek:

Později jsem na dlouho dobu na hodinky nějak pozapomněl a nenosil. Dnes se mi líbí větší hodinky, hodně pilotky ala Archimede, Steinhart, Fortis, chrona, a pokukuju i po nějakých potápkách, ala Seiko

Současná " sbírka" = Steinhart Nav B Uhr 44 mm, ruční nátah, Wenger Big Crown 42 mm, quartz, Jet Set 47,5mm, quartz, Traser GMT Pro Blue 42 mm, quartz.

A pracuje se na rozšíření :D

Odesláno

Kolegové, zdravím vás. Fórum sleduji od roku 2006 a jsem zde registrovaný přes pět let. Pozorně téměř vše čtu, ale málo píši. Já jsem vlastně ani nic psát nemohl. Dostal jsem BAN asi na pět let za to, jaký jsem si zvolil nick. Tak jsem moc rád, že po těch pěti letech si mohu napsat svůj první příspěvek.

Opravdu výborná story :). Přeji plno smysluplných příspěvku.

Odesláno

Zdravím, zřejmě uzrál čas se taky představit, i když už sem pár příspěvků v jiných vláknech přihodil. Na chronomag jsem narazil při svém pátrání po původu zlatých hodinek, které jsem dostal od svého otce (a ten od svého otce - trochu to připomíná Pulp Fiction, nicméně ty moje se v konečníku tuším nikdy neocitly). Jejich historii jsem našel (Chronographe Suisse) a dokonce dostal i kontakt na hodináře, kteří je (pevně věřím) dají do pucu - takže se zhruba po 40ti letech opět podívají mezi lidi tak, jak to hodinkám nejvíc sekne, tudíž na ruce. Každopádně chronobundus na sebe nenechává dlouho čekat a už teď netrpělivě čekám, až mi v prasátku zachrastí obnos potřebný na nové pilotky...a tím to určitě neskončí, pokud a dokud budu živ a zdráv! Toš asi tak ;)

Odesláno (upraveno)

Také se nějak uvedu :)

Momentálně studuji na Gymnáziu, fórum čtu od doby, co si bratr koupil hodinky a také by mě nějaké lákaly :), takže se snažím nějaké vybrat

Upraveno uživatelem brownwld
Odesláno

Ahoj! Jednoho dne jsem nechápavě zíral Posted Imagena aukro, jak lidé přihazují na hodinky s naprosto obskurním názvem (který jsem naštěstí už zapomněl). Odpověď googlu mě přivedla ke zdejšímu vláknu o replikách/fakes. Počínajícím příznakům závislosti jsem se bránil odkládáním registrace, ale zdá se, že diagnóza pokročila do dalšího stádia Posted Image

Jinak mě živí mě právo, mám rád sport, cestování a architekturu.

Hodinky jsem naposledy nosil v tanečních, a to už je taky pár let. Nicméně zdejší atmosféra mě přesvědčila, že hodinky potřebuji a chci!

Už zbývá jen odpovědět na to jakéPosted Image

Odesláno

Zdravím všechny na nej chrono fóru u nás,

konečně si můžu brouzdat po těchto parádních stránkách a přitom se kochat i fotografiemi :D

Momentálně mě zajímá něco o vintage Chronographe Suisse takže jdu brouzdat. Nevěřím, že tu nic nenajdu.

Jinak jsem začátečník, který vlastní Tracer z řady H3, strojek quartz Ronda 715, sapphire crystal a úžasný tritiový luminiscenční patent.

Všem přeji mnoho příjemných chvil při hledání svého dokonalého stroje, neboť hodinky jsou ten nejdokonalejší šperk jaký může muž mít.

Paťas :-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím všetkých

Volám sa Lukáš a som z Bratislavy. O hodinky som sa nikdy nezaujímal až do jedného osudného dňa. Išiel som so starším kolegom v aute a vytiahol som mobil aby som zistil kolko je hodín. Vtedy mi kolega povedal: Nebuď jak puberťák a kúp si poriadne hodinky! Tu nejde len o čas, hodinky, to je šperk muža. Mali by charakterizovať tvoju osobnosť a postavenie......Za 3 dni som si kúpil svoje prvé hodinky TISSOT PRC 200 a odvtedy sa to so mnou vleče. A tak som tuPosted Image

Odesláno

Ahoj jmenuji se Tomáš, na fóru budu pod nickem Tom.cz. Vybírám si hodinky, strávil jsem na tomto fóru hodně času a tak jsem si řekl, že se taky přidám.

Tak vítej a hodně štěstí ve výběru. Jo a hele, máš rád uherák??? ,,To jen pro legraci, jsem nemocný?" :cheers:
Návštěvník kupec
Odesláno

Na fóre som už prihlásený od 7.12.2011. prepáčte že až tak neskoro som zareagoval. Som zberateľ náramkových hodiniek, numizmatik a preto ten nick "kupec" Náhodou som sa dostal k Chronomagu a vidím že sú tu seriózny diskutujúci.

Dúfam že aj ja prispejem s trochou múdrosti a po prípade aj nejakou zaujímavou kúpou hodiniek. Preto Vás všetkých pozdravujem a prajem Vám veľa zábavy na Chronomagu.:D

Odesláno

Áááá, to je ten okamžik. K tomuhle se odhodlávám už 4 roky co jsem tu registrovaný, nidky mne nebavilo pindat po fórech :). Trávím tady ale toliko času čtením a uskutečnil x nákupů, že jsem si říkal, že bych moh aspoň občas třeba někomu něco olajkovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...