ramon Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Odesláno 17. července 2014 (upraveno) Samozřejmě, kdo má obě ruce levý, nejlíp nic nedělat, na nic nechytat, ba raději se ani nedotýkat. Co se týče těch hodinek, ty byly u hodináře, a měl to dva měsíce! A jak už tu někdo psal, hodinky co dělají téměř půl minuty denně jsou nepoužitelný jako hodinky. Upraveno 17. července 2014 uživatelem ramon
Napoleon Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 7S26 na ruce 24h + 2 s . odložené + 15 s 24h
Bushman Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Odesláno 22. července 2014 Mně dělají tak +8 s za 24 hodin, nesundávám je...
Napoleon Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Jinak přesnost je u 7s26 asi stejná jako u 7S36, ale u 7S36 nějak lépe natahuje kotva. Při třesení nějak lépe jezdí kolem dokola ( babymonstra 5 sports) . ale hlučněji než u ( monster )
ggrand Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Rozdíl hlučnosti těhle strojků je spíš funkcí pouzdra. Aj bych se vsadil, že když si hodinky dáš k uchu, tak Monstra budou tikat potišeji.
Napoleon Odesláno 27. července 2014 Nahlásit Odesláno 27. července 2014 No má pravdu ten ggrand . Po podrobném zkoumání jsem zjistil, že monstra tikají tišeji a kotva v nich běhá taky tišeji a hlavně s menšíma vibracema, než u babymonster 5 sports.
Americkej Odesláno 6. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2014 Po tuningu a hlavně štelungu u Tondaka teď dělají +2 sec/den. To je veliká potěcha. Navíc klenutý safír s klenutou lunetou beze spáry je posunul o level výš(Ať se jde celé autorizované ALTRO vycpat, Kodýtek forever! ).
Ivanhoe34 Odesláno 6. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2014 Po tuningu a hlavně štelungu u Tondaka teď dělají +2 sec/den. To je veliká potěcha. Navíc klenutý safír s klenutou lunetou beze spáry je posunul o level výš(Ať se jde celé autorizované ALTRO vycpat, Kodýtek forever! ).Kazdopadne vyborna sprava, zaujimalo by ma celkom, ci si presnost drzia v medziach aj pri roznych podmienkach pouzivania. Ako som uz davnejsie spominal, tie moje idu super kym su relativne v klude, ale obycajne kyvanie rukou pri rychlejsej chodzi im sposobi predbehnutie aj 5s/hod. Ked s nimi toto nerobim, denna odchylka je pod 5s. Ci sa da vobec s tymto nieco urobit alebo len to akceptovat (zas nic hrozne to pre mna nie je)...
stosi Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Ahoj, měl bych na vás dotaz, nechci zbytečně zakládat nové vlákno, a když jsem prošel zdejší historii, tak mi zdejší vlákno přišlo nejvhodnější pro mou otázku.Koupil jsem si SKX007J, za den udělají plus 10 sekund (což je ještě tolerovatelné, na seřízení je ale časem pošlu), a je to pro mě trochu problém. Kdyby naopak hodily za den mínus 10 sekund, bylo by to super. Tím, že hodinky nemají hacking mám v podstatě 3 varianty na seřízení - nechat je zastavit (nepřichází moc v úvahu, aktuálně to nejsou víkendovky), udělat si 24 hodinové kolečko, vč. následného seřizování data (příjde mi to docela otravné a zdlouhavé) a nepravý hacking.Nepravý hacking - hledal jsem i videa na youtube, ale u mých hodinek nefunguje. Ať se snažím sebevíce, tak se hne pouze minutová ručička.Moje otázka pak je, zda-li můžu seřizovat hodinky tímto způsobem, aniž bych zanechal na strojku trvalé následky? Prostě jednou týdně posunu minutovou ručičku o minutu (event. 2, a mám klid na 14 dní) zpět a neřeším? Nevyznám se v jemné mechanice, takže netuším, co se děje pod "pokličkou" a nerad bych si zbytečně odvařil tyto sice levné, ale povedené hodinky. Děkuji
filo-boxer Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 ... Prostě jednou týdně posunu minutovou ručičku o minutu (event. 2, a mám klid na 14 dní) zpět a neřeším? Nevyznám se v jemné mechanice, takže netuším, co se děje pod "pokličkou" a nerad bych si zbytečně odvařil tyto sice levné, ale povedené hodinky. DěkujiAhoj stosi, jasne, takhle muzes cas normalne serizovat. Jen to nedelej v dobe, kdy je v zaberu soukoli datoveho mechanismu, tedy v dobe, kdy se prehazuje den a datum. Takze asi od 22:30 do 4 do rana? Presne to nevim, v tu dobu vzdycky spim.
karel hb Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Ahoj, nevím, jestli přesně chápu Tvůj problém, ale vezmu to postupně. Pokud Ti kalibr 7S26 v SKX dělá 10 vteřin do plusu, tak je to úplně v pohodě. Dá se, samozřejmě, vyladit, ale pokud si tu něco přečetl o mechanikách a bazíruješ na takové přesnosti, potom si měl jít spíš do quartzu nebo hodně přitlačit a jít do mechanik s certifikací. Hacking je zastavení vteřinovky při seřizování hodinek a jsme zase u stejného problému. Když vezmeš v potaz povolenou toleranci chodu uvedenou výrobcem, má smysl seřizovat hodinky přesně na vteřinu? Já vím, že je to fajn funkce, stejně jako ruční nátah v kombinaci s automatem, ale její význam je v dané situaci tak trochu zanedbatelný.Ale, co se týká seřizování, není problém posunout hodinky zpět, vadí to pouze v případě, když o půlnoci překlápí datum. Ale vzhledem k tomu, že řešíš vteřiny resp. minuty, není důvod dělat 24 hodinové kolečko, ale prostě hodinky šoupneš zpět o těch pár minut, kolik potřebuješ. Jiná situace je ta, když se ti zastaví na delší dobu a Ty potom potřebuješ nastavit datum. Já to řeším tak, že korunkou nastavím včerejší datum a přetáčením ručiček ho nechám překlopit na aktuální a nastavím čas. Potom mám jistotu, že se mi datum nepřeklopí ve 12.00 místo ve 24.00.Pseudohacking někomu funguje, jinému ne, obecně se uvádí, že funguje v případě, když jsou hodinky minimálně natažené.
stosi Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Ahoj, díky za odpovědi.Filo-boxer: Ok, děkuji za odpověď. Je to tak, jak píšeš (v návodu od 22 do 04) - den v měsíci se mi posune kolem 23:00, den v týdnu se pak začne měnit kolem 0:30, kdy se pak další hodinu musím dívat na (asi) arabskou verzi, což mě neskutečně irituje (já totiž tou dobou nespávám ). Považuji to za velkou slabinu hodinek, mohlo by to probíhat trošku koordinovaněji, blíž k půlnoci, a hlavně, je velká škoda, že tam jako druhý jazyk není japonština, na tu bych se díval fakt rád. Co mě příjemně překvapilo je tichý nátah a chod hodinek (tišší, než jedny moje 7750), zpracování za ty peníze taky naprosto OK, nemám ani někdy zmiňované problémy s korunkou. V noci krásně svítí, bohužel, když jsem si je "donabíjel" pod lampičkou, zjistil jsem následně, že lumi vrstva na hodinové ručičce je nepravidelná a jejím středem se line souvislá tmavší přímka. Nic srdcervoucího, ale přece . Závěrem - super hodinky, za tyhle prachy si neumím představit, že bych koupil lepší. V hlavě mi začínají zrát Marinemastery karel hb: Je pravdou, že na přesnosti v rámci možností bazíruji až zarputile , nicméně své poslední quartzky jsem odložil v den mých osmnáctin. V životě se nemá říkat nikdy, ale to je zrovna věc, kdy se toho nebojím, tedy - quartzky se mi na zápěstí nevrátí už nikdy (pominu-li jedny digitálky Suunto, které používám k běhu). Za ty roky se mi pak postupně povedlo moje hodinky vyladit tak, že dělám u všech do pěti vteřin/den (a k dispozici mám hacking), takže si užívám jak krásné mechaniky, tak přesného času .
tano Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Tak chlapi,jam mam 7s26 rok a pul v o.monstrech, kdyz se chybu a litam v robote,tak mh delaji 7-8 do +,kdyz je odlozim,tak stagnuji. Nevite nekdo kolik stoji takove serizeni?Dnes jsem je dal sklicke dolu,tak dam urecite vedet.
lucid Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 (upraveno) Tak chlapi,jam mam 7s26 rok a pul v o.monstrech, kdyz se chybu a litam v robote,tak mh delaji 7-8 do +,kdyz je odlozim,tak stagnuji.Nevite nekdo kolik stoji takove serizeni?Dnes jsem je dal sklicke dolu,tak dam urecite vedet.Co znamená, že "stagnují". Pokud Ti dělají 7-8 sek za den, tak bych se na nějaké seřizování.... Více je jako chtít aby kulhavá a hrbatá vyhrála titul miss. Možná tak Miss Monster. Upraveno 9. září 2014 uživatelem lucid
JaRooN Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 (upraveno) Je zajimave, jak jsme kazdy jiny Kdyz jsem mel jedny automaty, tak jsem presnost taky resil. Dnes jich mam 5 a pul (jedny jsou v laznich ) a jelikoz je celkem pravidelne stridam, tak jsem presnost prestal resit. Ale...Seiko mi vyladil mistni clen Tondako a to tak, ze delaji prumerne +0,2 vteriny za den. Strasne mne stvaly Vostok Arktika. Ty kdyz jsem koupil od mistniho clena, tak delaly + 55 vterin za den. Lezl jsem po zdi, tak jsem je naladil na +2 vteriny za den. Jeste cekaji na ladeni pilotky Laco, ty delaji aktualne -41 vterin a to se mi zda moc. Jenze do tech se spatne leze, tak pockaji 14 dni. Planuji navstevu u Tondaka, tak bude mit zase praci Presnost kolem +10 vterin bych ale fakt neresil, to se da srovnat jednou za 14 dni nastavenim o minutu nazpatek... Upraveno 9. září 2014 uživatelem JaRooN
tombas Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Moje Dugeny po lehkém orosení a následném vysušení dělají asi - 2 minuty! za den, tak asi taky budou chtít trochu poštelovat .
tano Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Co znamená, že "stagnují". Pokud Ti dělají 7-8 sek za den, tak bych se na nějaké seřizování.... Více je jako chtít aby kulhavá a hrbatá vyhrála titul miss. Možná tak Miss Monster.Tak po noci sklickem dolu a jsem +9 vterin, takze je budu davat dynkem dolu, to jsou +-0 za noc(tim jsem myslel tu stagnaci) max.+ 2 vteriny za noc.Jinak k te kulhave a hrbate, tak to budu delat,ze jsem to nepochopil,ju? Nenecham preci urazet me monstra.
tondako Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Moje Dugeny po lehkém orosení a následném vysušení dělají asi - 2 minuty! za den, tak asi taky budou chtít trochu poštelovat .Ahoj, nevím ják moc si měl ty Dugeny ,,orosené,, ale pokud ti dělají - 2 min/den, tak to bude chtít asi víc, než jen ,,poštelovat,,. A asi bych na tvém místě dlouho nečakal.
tombas Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 S touhle odchylkou se právě vrátily od hodináře, takže to budu řešit, ale taky mám obavu, že strojek asi koupel příliš neocenil.Na sklíčku ještě zůstala skvrna po vlhkosti a na strojku otisky prstů hodináře . Ještě to budu chvilku sledovat a uvidím, jestli bude odchylka aspoň konstantní.Jinak jsem ve fázi hledání nových hodinek a seika jsou v užším výběru. Jen si nejsem jistý, jestli stačí strojek 7S26(36) nebo koukat jen po novějších kalibrech 4R35...Fakt dilema.
lucid Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 ... Nenecham preci urazet me monstra.To je v pořádku, taky je nikdo nehaní, naopak. Na druhou stranu po nich nemůžeš chtít aby co se týče přesnosti splňovaly požadavky kladené na hodinky, které jsou o několik řádů výše.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se