Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mě štve, že tady furt řešíte auta a přitom na to máme minimálně dvě specializovaná vlákna.

A jediný pořádný auto je Volvo. :D

Odesláno

Možná jsi to jen nezkusil. Já zkusil hodně. Prošel jsem od autorizáku přes různé garáže až po nynější stav. Do autorizovaných servisů se už nikdy nevrátím. Nepotřebuju kafíčko, tři navoněné  idioty se sáčkama a kravatama , bábu na kase, skladníka v bílým plášti  a přilehlej autosalón......

Všude je to o lidech a přístupu k zákazníkovi, já mám zatím s autorizovaným servisem Fordu 2 zkušenosti, obě na výbornou, poprvé prohlídka ojetiny před nákupem, vše proběhlo včas, za dohodnutou cenu, ochotně odpověděli na všechno co mě zajímalo, podruhé mi utíkal tlak v pneu přes ventilek, než jsem se dostal do servisu tak jsem jezdil 2 dny na rezervě, u AD vyměnili "střeva" ventilku, po opravě přehodili kolo s dojezdovkou zase zpátky, i to kafe mi nabídli, na dotaz co jsem dlužnej mávnuli rukou, že taková prkotina nestojí za řeč. Tak snad jim to vydrží  :)

Odesláno

Mě štve, že tady furt řešíte auta a přitom na to máme minimálně dvě specializovaná vlákna.

A jediný pořádný auto je Volvo. :D

Tohle ? :D

Odesláno

Všude je to o lidech a přístupu k zákazníkovi, já mám zatím s autorizovaným servisem Fordu 2 zkušenosti, obě na výbornou, poprvé prohlídka ojetiny před nákupem, vše proběhlo včas, za dohodnutou cenu, ochotně odpověděli na všechno co mě zajímalo, podruhé mi utíkal tlak v pneu přes ventilek, než jsem se dostal do servisu tak jsem jezdil 2 dny na rezervě, u AD vyměnili "střeva" ventilku, po opravě přehodili kolo s dojezdovkou zase zpátky, i to kafe mi nabídli, na dotaz co jsem dlužnej mávnuli rukou, že taková prkotina nestojí za řeč. Tak snad jim to vydrží  :)

Oni vědí, že jejich čas přijde, až přijedeš na spojku a vstřiky  :lol2:

Odesláno

Hele p..u Tvojí staré jsem neviděl, ale také věřím že ji má ( Alespoň tak to říkal Boleček ve filmu a ty to ber prosím s nadsázkou)

Čemu věříš a čemu ne je jedna věc a čísla jsou druhá věc.

Navíc mi to přijde jako kdyby jsi měl na ten autorizák hodně silnou vazbu. :-)

Taky uvádíš polopravdy, když píšeš :    víc povinností a stanovených postupů  

Tak tady jsi mě dostal, jako, že při běžném servisním intervalu mění v autorizáku ( co je to vlastně autorizovaný servis ? ) olej výfukovým potrubím a v neautorizáku otevřou motor a jdou na to klasicky přes zátku a vypouštěcí šroub ?

Nebo třeba, že když v autorizáku mění brzdové obložení tak ,že nejdříve provedou montáž a demontáž stahovačky předních dveří a Ti druzí zase jen vymění ty desky ?

Tady od Tebe zase nějaká sranda : Co se týká cen, každý úkon má svoji cenu a čas, za který musí být proveden

Ano každý úkon, není li například ztížená montáž a demontáž má svůj čas, tedy přesněji normočas, který určuje výrobce vozidla, ale NIKOLIV CENU!

Je navíc přeci v tom autorizáku fajn oblbovat zákazníky a lhát jim, například tento olej je náš a žádný jiný není tak kvalitní a nesplňuje požadované parametry a nebo to samé s filtry, nebo třeba řemeny příslušenství, brzdové obložení, filtry a nebo třeba i spojky a rozvody.

Uvedl jsem Ti jasně dvě PROMĚNNÉ, které určuji ten rozdíl v ceně mezi autorizovaným a neautorizovaným servisním střediskem a ostatní vstupy jsou totožné, snad krom garážistů myslím.

Kvalita dílu je stejná

Normočas je stejný

Technologický způsob opravy vozidla, případně daný servisní úkon je shodný s postupem opravy doporučený výrobcem vozidla.

Cena za hodinu mechanických nebo jiných prací je JINÁ  a tam je prvá úspora ve výši cca 35%   400 kč nebo 750 kč?

Cena za rovnocenný kvalitativně shodný díl je také jiná a zde je druhá úspora ve výši opět cca 35 až 40%

Prostě  co si budeme povídat, někdo musí ty lidi v autorizáku zaplatit, toho majitele v nablýskané káře co sponzoruje hokej, platí koncerty, ty vedoucí, ty sekretářky,ty nové kostky, ty nové baráky a závody mezi Škoda a Hyundai, ta světla,elektriku, topení, atd, atd.

Z prodeje nových aut je krom Porsche a Ferrari prd. Jede se na bonusy, ale to servis se značkou nezaplatí, a právě proto oblbují lidi a říkají jim ty pohádky o těch nekvalitních náhradních dílech z Číny a zvěrstvech a frontou rozbitých a nekvalitně opravených  aut v neautorizovaných servisních střediscích.

Jo a pro místní komentátory je dobře si přečíst i tu zmínku o Evropské komisi a blokové vyjímce pro vozidla v záruce a to i prodloužené.

Jo a tabulka ? 

Tady je :-)

Já když o nějakém oboru nemám moc vědomostí, tak se nepouštím do detailních debat, protože mám pocit, že mi to nepřísluší a mohl bych ze sebe udělat pytlíka, ale tobě to odpustím, protože jsem přesvědčený, že jsi v jádru dobrý člověk, jen trochu horká hlava a že občas píšeš dost impulsivně.

Víc povinností a stanovených postupů neznamená automaticky, že se olej mění výfukem, ale má to souvislost se sledováním kvality produktu, předcházením potíží, zárukou mobility a její nákladovostí, opakovanými opravami, statistikami a tisíci dalšími návaznostmi, neumím to v krátkosti vysvětlit a ani asi nechci.

Výrobce neurčuje ceny a ani nemůže, ale každý úkon má svoji cenu a normohodinu, tedy u konkrétní firmy budeš dopředu vědět, kolik zaplatíš, to že se průměrná hodinová sazba (sazba za normohodinu) skoro neliší u jednotlivých subjektů vychází z hlášení a v důsledku tak zákazník platí všude téměř stejně.

Co se týká lhaní v autorizovaných servisech a oblbování zákazníků, tak na to neumím odpovědět, to je asi Tvoje osobní zkušenost, já mám opačnou, většina se jich dle mého chová slušně a jsou celkem objektivní, je to výrobci dost hlídané a případné negativní výkyvy od standardů jsou dost finančně postihovány. Vidím problém tedy spíš opačně a to že pohádky se vyprávějí právě o těch autorizovaných servisech. Jinak máš samozřejmě pravdu, ty náklady musí zákazník zaplatit, jako u každé jiné činnosti, to je téměř základní ekonomické pravidlo, to, jak moc je nutné mít nové salony, hodně personálu, atd. se rozhoduje bohužel jinde a dá se o tom polemizovat, ale takových příkladů najdeš tisíce.

A nakonec k té tabulce, týkající se starých modelů. Ta cena Fleet servisu srovnaná s jakousi "ceníkovou cenou" a vyjádřený rozdíl v neprospěch OE, jak je tam uvedeno, tak jestli je to ten důkaz rozdílu cen, tak to Ti snad ani nebudu vyvracet. 

Odesláno

S těma ojetinama je to těžký. Dlouho jsem vybíral jestli si koupit nějaký pěkný velký coupe třeba A5tku, nakonec na to boucham a koupím novějšího Passata a k tomu Z4ku. Je to o štěstí na kus. Můj Passat rok výroby 2009 2.0 common rail aktuálně 300K km. bez jediné závady až do teď. Před týdnem mi odešlo nějaké oběhové čerpadlo za 4tis. a pomalu se hlásí o výměnu dvouhmota a turbo, jsou holt na hraně životnosti asi. Manželce jsem koupil Superba 3 roky starého, také 2.0 common rail, ale je trochu jinej než v mém Passatu, najeto 120K už jsem měnil dva vstrikovace a zase to jede nějak blbě, zřejmě zlobí turbo nebo další vstřikovač.

Odesláno

Nikdy jsem nepochopil, k čemu je dálkáč k autorádiu. Použil to někdy někdo?

Pouzivat to nemusis,staci zes to mel v aute.Jinak si zamlada nebyl cool:-))

Odesláno

Oni vědí, že jejich čas přijde, až přijedeš na spojku a vstřiky  :lol2:

I to je možný, pak to sem dám patřičně nas...ej vědět  :whistling:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...